Snelle trektocht te paard in Bourgondische Morvan

De Morvan Endurance- tocht is misschien wel de snelste tocht te paard die je je kunt bedenken. Op Arabieren en Arabische kruisingen vlieg je door het historische Bourgogne.

Frankrijk
Vanaf € 1870
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Galopperend door het mystieke hart van Bourgogne, de Morvan.

Een snelle trektocht te paard voor alleen gevorderde ruiters in een omgeving vol mystiek. Dat is de sublieme Morvan Endurance- tocht. Dit is misschien wel de snelste tocht te paard die je je kunt bedenken. Op Arabieren en Arabische kruisingen vlieg je door het historische Bourgondische land. Enkele ‘oversized’ paarden nemen de wat zwaarder gebouwde ruiters mee.

De Morvan is een regionaal park in het hart van Bourgondië, een paradijs voor ruiters. Je zult versteld staan van de gigantische diversiteit van landschappen en de ontelbare kilometers niet-bestrate landwegen die perfect zijn voor paardrijden.
De dagen te paard zijn lang en ruiters moeten in alle gangen comfortabel zitten. De organisatie accepteert geen beginnende of halfgevorderde ruiters. Zij wijst erop dat het belangrijk is goed getraind aan deze trektocht te beginnen. Wekelijkse buitenrij-ervaring en lang in draf en galop kunnen rijden, ook heuvelafwaarts, worden vereist. Waarschuwing: De organisatie behoudt zich het recht voor ruiters zonder voldoende rijvaardigheid te weigeren. De tocht wordt in dat geval niet vergoed.

Verblijf
Deze trektocht te paard wordt begeleid door een gekwalificeerde Engels- en Franstalige gids die de omgeving kent als zijn broekzak. Met veel plezier laat hij je de regio ontdekken.

Een supportwagen vervoert bagage en maaltijden. De crew houdt ons gezelschap tijdens de lunches en diners.

Tijdens de trektocht overnacht je in typische regionale hotelletjes waar je gegarandeerd een comfortabel bed vindt en een warme douche na een dag paardrijden.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst met welkomstdiner in het hotel waar je ook overnacht. Dit ligt dichtbij het ruitercentrum. De tocht van de komende dagen wordt doorgenomen, de paarden worden aan je voorgesteld en er volgt een korte uitleg over het fokken van endurance-paarden.

Dag 2

We zadelen op en sporen de paarden aan richting het meer van Settons. We komen door het bos van Anost waar we op een mooie plek picknicken. Thema van vandaag is ‘de groene woestijn’, omdat het in dit gebied niet ongewoon is tijdens de tocht absoluut niemand tegen te komen. Alleen aan de oevers van het meer Settons waar ons hotel voor de komende nacht ligt, kunnen we mensen ontmoeten. We logeren in een authentiek hotel.

Dag 3

Op deze dag rijden we over een grote variëteit van gronden. We waden door de rivier omhoog, we rijden de rotsen die ons onvergetelijke herinneringen bieden. Het landschap is hier ronduit adembenemend. Aan het einde van de dag komen we aan in Dun les Places waar wij dineren en overnachten.

Dag 4

Vandaag beginnen we aan een tocht van 60 kilometer in de richting van Vezelay. Deze stad vol mystiek is het beginpunt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Dankzij donaties van de pelgrims is de basiliek van St. Madeleine gebouwd. Bernard van Clervaux predikte hier voor een mensenmassa de tweede kruistocht. Na een lange dag te paard zijn wij blij dat we aan het diner kunnen en daarna een goede nachtrust tegemoet gaan.

Dag 5

In de ochtend hebben we tijd Vezelay te bezoeken. Daarna maken we een korte tocht te paard naar Pierre Perthuis. In de omgeving staat dat bekend om zijn twee bijzondere bruggen. In deze pittoreske plaats gebruiken wij onze lunch. Een natuurlijk graspad nodigt ons na het eten uit lekker lang te galopperen. De weg leidt naar kasteel Lantilly. Hier brengen wij de nacht door na een heerlijk diner.

Dag 6

De ochtendrit voert naar Château Chinnon. Bij een prachtig meer is het lunchtijd en daarvoor stijgen we even af. ’s Middags brengt de rit ons naar Corancy en Chateau Chinnon waar wij dineren en overnachten.

Dag 7

Het meest uitgebreide Keltische terrein in Europa ligt bij Bibracte, gelegen op de top van de Mont Beauvray. Wij klimmen er vandaag naar toe. De top ligt op 800 meter hoogte en biedt behalve een uitzonderlijke historie, ook prachtige uitzichten. Wij overnachten in Saint Léger sous Beauvry waar we eveneens dineren.

Dag 8

Een prachtige tocht door het bos, waarbij we heuvel op en heuvel af rijden, leidt ons terug naar het ruitercentrum waar wij ons avontuur te paard waren begonnen. Wij dineren in het ruitercentrum en overnachten in het nabijgelegen hotel.

Dag 9

Ontbijt en tijd voor vertrek

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 92 kg. Indien zwaarder op aanvraag mogelijk.

Leeftijd

Min. 16 jaar (tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene)

Aantal deelnemers

Min. 6 ruiters en max. 13 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

  • 9 dagen / 8 nachten in hotel / B and B en eenvoudige gîte
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op dag van vertrek, incl. drankjes tijdens de lunch.
  • 7 dagen paardrijden tussen de 25 en 60 km per dag
  • Professionele Frans- en Engelstalige gids
  • Bagagevervoer per volgwagen

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer van en naar het TGV treinstation Le Creusot, € 50 per auto enkele reis ter plaatse te betalen.
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis en/of annuleringsverzekering