Te paard door Chinon en de Schatten van Zuid-Touraine

Verken de wijngaarden, ontdek de kastelen in het zuiden van Touraine te paard en treed vijf dagen in de voetsporen van Jeanne d ‘Arc. Een onvergetelijke paardrijervaring beleef je gegarandeerd in deze Franse trektocht.

Frankrijk
Vanaf € 1500
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden langs wijngaarden en kastelen in het gebied van Jeanne d ‘Arc


Verken de wijngaarden, ontdek de kastelen in het zuiden van Touraine te paard en treed vijf dagen in de voetsporen van Jeanne d ‘Arc. Een onvergetelijke paardrijervaring beleef je gegarandeerd in deze Franse trektocht op Arabische, Berberse en Spaanse kruisingen.

Deze tocht te paard speelt zich af in een afwisselend landschap met glooiende heuvels. Er liggen kleine bossen en je rijdt langs een mooie rivier. Ook rijd je door en langs authentieke Franse dorpjes met elk hun eigen karakteristieken.
Van de ruiters wordt verwacht dat zij een goede conditie hebben en onafhankelijk in de drie gangen kunnen rijden.
Er wordt overnacht in hotels en gezellige pensionnetjes. Tijdens deze paardrijtrektocht is het mogelijk een nacht te spenderen in een landelijk klooster met eenvoudige tweepersoonskamers met stapelbedden en gezamenlijk sanitair.

Voorbeeldprogramma

Te paard door Chinon en de Schatten van Zuid-Touraine

Dag 1

Dag van aankomst, mogelijkheid van transfer van het TGV treinstation. Na aankomst is er een kennismaking met het team en andere deelnemers. Diner en overnachting op het ruitercentrum.

Dag 2

Onze trektocht begint in het heuvelachtige landschap, kenmerkend voor het noordelijke deel van de Vienne. Hier bewonderen wij vele kleine kastelen en privé-landhuizen. De lichte grond in deze regio vormt de basis voor de ‘Haute Poitou’ waar sappige meloen, smaakrijke asperges en lichte wijnen worden verbouwd. In een klein middeleeuws dorpje op de grens van Touraine houden wij onze lunchpauze. Daarna zetten wij koers naar Richelieu, de stad van de rode kardinaal. Hier dineren en overnachten wij.

Dag 3

Na het ontbijt hebben we tijd om het dorp wandelend te verkennen. Als we weer te paard zitten, rijden we langs de markthallen en onder de grote stadspoort door om in de Vallée de Veude aan te komen. We lunchen bij de fontein, een idyllische plek aan het water. Daarna rijden we verder. We komen langs het Chateau du Riveau en langs de rivier naar Chinon gaan wij in een handgalop over de voormalige spoorlijn. We stoppen in Rivière, gelegen op de oever van de Vienne. Hier bezoeken wij een kleine, maar zeer ongewone kerk. Diner en overnachting in Chinon.

Dag 4

De ochtenduren lenen zich voor een bezoek aan het gerestaureerde fort in Chinon. Om 11 uur is het tijd om op te stijgen. We rijden door Chinon tot we de St. Jacobsroute bereiken. Vanaf dit punt hebben we een geweldig uitzicht over de vallei van Vienne. Onze route voert verder door de wijngaarden. Lunch: wijnproeverij en wijnkelderbezoek in combinatie met de lunch. ’s Middags rijden we naar Ile Bouchard, een plaats waarvan wordt gezegd dat Maria zich hier heeft geopenbaard in de ochtend van 8 december 1947. Het voorval had plaats in de kerk bij de school. Wij laten onze paarden drinken en rijden naar de ruïne van Saint Leonard en dalen vervolgens af naar het Chateau de la Commanderie om ons voor te bereiden op een gezellige avond.

Dag 5

We genieten ’s morgens van de rit door het zachte zuiden van Ile Bouchard. We rijden door kleine bossen en mooie dorpjes. Voor de lunch stoppen we bij het middeleeuwse dorp la Tour St. Gelin. Een bijzondere bron, compleet overdekt door een leistenen dak, vormt de eyecatcher van het dorp. Na de lunch rijden we richting Bois Aubry, een klein, orthodox klooster in het midden van de natuur waar ook het graf is te vinden van de Amerikaanse acteur Yul Brynner. Als het mogelijk is, overnachten wij in dit gastvrije klooster.

Dag 6

Door de glooiende heuvels van Touraine rijden wij terug naar het departement van Vienne. We komen langs de 29 meter hoge uitkijktoren van Marmande en in het dorp Mondion met zijn 12e-eeuwse kerk is het tijd voor onze laatste gezamenlijke lunch. De lunch gebruiken wij bij de uitkijktoren van Marmande, of in Mondion. Na de lunch trekken we door de kleine bossen met Mediterrane begroeiing verder zuidwaarts langs het kasteel de la Motte. Tenslotte bereiken wij de paardenboerderij. Overnachting en diner op de paardenboerderij. Transfer naar het station volgt in de morgen, maar kan ook direct dezelfde avond worden gedaan.

(*) Alle prijzen per persoon

Het is mogelijk nog een extra nacht bij te boeken. Ter plaatse betalen.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 6 dagen / 5 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer, nacht in klooster in eenvoudige tweepersoonskamer met gezamenlijk sanitair
  • Volpension vanaf eerste rijdag de lunch (inclusief aperitief en tafelwijn bij lunch) t/m laatste dag het ontbijt
  • 5 dagen paardrijden, 4 a 6 uur per dag
  • Engels- en duitstalige begeleiding
  • Bagage in volgwagen ( bij minimaal 4 personen)

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering