Te paard door het land van de Katharen, Pyreneeen

vanaf € 1.040 BOEK NU


Het land van de Katharen
Het land van de Katharen
Het land van de Katharen
Het land van de Katharen
Het land van de Katharen
Het land van de Katharen
Het land van de Katharen

Een halve of een hele week te paard in het land van de Katharen, tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, waar katharenkastelen als Puylaurens en Peyrepertuse zich boven alles verheffen.

vanaf € 1.040

Een halve of een hele week te paard in het land van de Katharen, tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, waar katharenkastelen als Puylaurens en Peyrepertuse zich boven alles verheffen. U rijdt hier in het lagere gedeelte van de Pyreneeën (maximaal 900 m.) en niet in het hooggebergte, waardoor de gangen voldoende afgewisseld kunnen worden. Het zachte klimaat maakt rijden hier het hele jaar mogelijk.
 
Afhankelijk van uw reservering overnacht u tijdens de trektocht in een meerpersoonskamer (slaapzaaltje) in gîtes of in een een- of tweepersoonskamer in chambre d’hôte, meestal met douche en toilet op de gang.
‘s Avonds geniet u van een traditionele regionale keuken met table d’hôte (forel, lam, rund) vaak geserveerd met produkten van de eigen boerderij en vergezeld van de wijnen van de Languedoc-Roussillon. De picknick (met een stuk paté of geitenkaas, groente, salades en bv. pizza) wordt ‘s ochtends gemaakt en gaat mee in de zadeltassen.
De Franse familie biedt trektochten met of zonder gids aan. Zij beschikken over 15 paarden, voornamelijk kruisingen met Arabieren en Andalusiërs (de meeste met een stokmaat van 1.50 - 1.60m.). De paarden leven het hele jaar door buiten in een kudde. Getraind voor trektochten in zwaar terrein, voldoende voorwaarts en tredzeker. De paarden worden gezadeld met comfortabele (Mc. Clellan) trektochtzadels  met zadeltassen. De bagage wordt apart vervoerd in een terreinwagen.
 Voor de trektochten moet u zadelvast zijn en draf en galop goed beheersen. U dient een goede conditie te hebben om de 5 tot 7 uur (25-30 km. per dag) te paard vol te kunnen houden en soms naast uw paard te lopen in bergachtig terrein.
De individuele trektocht is uitsluitend voor de ervaren trektocht ruiter die zelfstandig met behulp van stafkaarten, kompas en routebeschrijvingen (naar keuze in Engels of Frans) een route kan volgen. U dient een gedegen kennis van paardenverzorging te hebben en het paard dat u ter beschikking wordt gesteld goed te behandelen. De eerste dagtocht van de individuele week is dan ook een testdag met assistentie van een gids. De organisatie behoudt zich het recht voor om ruiters met te weinig ervaring een gids mee te geven of te verplichten dagtochten te maken vanaf de boerderij. Blijkt dat na de eerste testdag u niet zelfstandig een trektocht zonder gids kunt maken dan wordt tegen een toeslag van € 200,- een privégids ingehuurd.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt (picknick-lunch in zadeltassen), tafelwijn bij het diner, thee/koffie bij het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden 5 tot 7 uur per dag (bij de begeleide trektocht door kasteelbezoek op de zesde dag 3 uur)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer bij de individuele trektocht: 1 dag begeleid, de andere dagen onbegeleid, gebruik van routekaarten, kompas en routebeschrijvingen (naar keuze in Engels of Frans).

Exclusief

 • Heen- en terugreis, trein of vliegtuig tot Carcassonne
 • Verzameltransfer luchthaven of treinstation Carcassonne € 35 p.p. retour, ter plaatse te betalen
 • Bij de individuele trektocht (indien geen eigen verzekering een paardrijverzekering ter plaatse af te sluiten verzekering € 37)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Entrees voor kastelen, musea, e.d.
 • Reis-/annuleringsverzekering