Te paard naar Saintes Maries de la Mer

Deze trektocht te paard voert vanuit het zuidelijke Franse binnenland naar de prachtige kust van de Camargue. Dit is een tocht vol onvergetelijke ‘couleurs locals’ op stapzekere Quarterhorses, Anglo-Arabieren en Arabieren.

Frankrijk
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze trektocht te paard voert vanuit het zuidelijke Franse binnenland naar de prachtige kust van de Camargue. Dit is een tocht vol onvergetelijke ‘couleurs locals’ op stapzekere Quarterhorses, Anglo-Arabieren en Arabieren.

Te paard vanuit de heuvels naar de kust van Camargue

Het begin van deze Zuid-Franse trektocht te paard speelt zich in een landschap dat wordt gekenmerkt door mooie valleien, lieflijke beekjes en de stroom van de rivier de Rhône. Onderweg geniet je van de historische cultuur die op sommige plekken uitstekend bewaard is gebleven dankzij de strijd die er in vervlogen tijden om is gevoerd.

De tocht voert ver zuidwaarts en de landschappen veranderen onderweg. Uiteindelijk kom je aan bij de indrukwekkende kust van de Camargue die je tijdens de tocht erheen al een aantal keren het kunnen ontwaren.

Onderweg overnacht je in gezellige en comfortabele (plattelands-)hotelletjes waar je tevens eet.

Dit is een uiterst gevarieerde trektocht te paard waarvan je nog lang zult nagenieten.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst in het hotel en tijd om je te installeren in de kamer. Daarna volgt een korte kennismaking met de paarden en is het tijd voor de gemeenschappelijke maaltijd in de herberg.

Dag 2:

Onze reis te paard kan beginnen! Na het ontbijt stijgen wij op en rijden weg richting het zuiden, naar de bronnen van de Allier die zich verderop in de Loire stort. We bereiken de Allier aan het einde van de middag. Vanaf de Moure de la Gardille (de bronnen van de Allier) kan je in de verte het klooster van Mercoire ontwaren. Wij rijden door ons hotel waar wij eten en overnachten.

Dag 3:

In de ochtenduren rijden wij verder zuidwaarts. Wij rijden over de berg Goulet en onderweg komen wij op paden die zich perfect lenen om te galopperen. Bij Chalet, voor de top van Finiels, kunnen wij in de verte het Middellandse Zeegebied al zien. En recht voor ons ligt Barre des Cévennes. Daar zullen wij de nacht doorbrengen.

Dag 4:

Vandaag rijden wij over de gevierde route waar de endurance van Florac zich afspeelt. Vervolgens komen wij aan bij Aire aan de kust en aan de voet van de berg Aigoual. Het landschap is veranderd. Wij begeven ons nu in de Cévennes, land van de Camisard die met de monarchie om hun culturele vrijheid hebben gevochten. Wij doen veel nieuwe indrukken op voor wij aankomen bij onze herberg waar de kamers al op ons wachten voor de nacht.

Dag 5:

Een vroeg vertrek in oostelijke richting brengt ons eerst langs het kruis dat is gemaakt van stenen. Daarna volgen wij de sporen van de paden waarover het vee wordt gedreven van zomer- naar winterweiden en vice versa.We rijden langs verschillende bergtoppen en we ontdekken hoe zeker onze paarden op hun benen staan. We rijden naar een plattelandshotelletje in Colognac waar wij overnachten.

Dag 6 en 7:

We laten Alès in het oosten liggen en trekken het gebied van Gard in. We rijden tussen kleine dalen en wijngaarden. We volgen de loop van de Gardon en merken dat deze ons behoorlijk ver naar het zuiden brengt. De top van de St Loup overheerst de vallei van Gardon. De tocht van vandaag brengt ons naar Bragassargues of naar Buzinargues voor de overnachting.

Dag 8:

Vandaag maken wij een tocht die ons onder meer over de zeer romantische brug van Lunel brengt. Deze stamt uit de Romeinse tijd. Deze etappe kan je niet missen als je eenmaal in deze omgeving bent. Martine en zijn rijdende bar wacht onderweg op ons voor een kleine koffiepauze. Daarna rijden we naar Carbonnière en Aigues-Mortes waar wij ons onderkomen vinden.

Dag 9:

We rijden over de hellingen bij de magnifieke stad Aigues-Mortes die werd ontwikkeld door Louis IX (Saint Louis) en de tijd overstijgt. Hier heb je het gevoel in een andere tijd te zijn aangekomen. Bij het fort van Peccais, de vesting Vauban, geven zand, zout en water de Camargue zijn onvergetelijke kleur. We beleven een groots moment tijdens de rit langs de kleine Rhône voor we in de verte Saintes Maries de la Mer ontdekken.

Dag 10:

De laatste dag te paard is alweer aangebroken en wij gaan op ontdekkingsreis door de Camargue. De stieren en roze flamingo’s laten zich aan ons zien en we galopperen over het strand. We picknicken aan zee en zoals het zuiden wil, sluiten wij de dag af met een lied. De avond belooft warm te worden op het geluid van zigeunermuziek.

Dag 11:

Als wij ontwaken is de droom voorbij. Het is tijd voor het afscheid en voor treinreizigers is een transfer naar het station mogelijk.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 1.000 km, Brussel 850 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 11 dagen / 10 nachten op indeling twee- of driepersoonskamer met douche en toilet
  • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn bij het diner
  • 9 dagen paardrijden volgens het programma
  • Duits- en Franstalige begeleiding
  • Bagagetransport bij trektocht (1 tas/koffer en max. 12 kg)
  • Verzameltransfer dag van aankomst om 17.00 uur op station La Bastide Saint Laurent les Bains, dag van vertrek trein na 11.00 uur mogelijk vanaf station Nîmes

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering