Te paard vanuit de Pyreneeën naar Middellandse Zee


Deze ruiterreis brengt je in een rechte lijn vanuit de hoge Pyreneeën met zijn woeste natuurschoon naar wilde stranden aan de bezongen Middellandse Zee. Je rijdt door de Pyreneeën over bergpassen, heuvels, door bergkloven..

vanaf € 1.495

Op deze trektocht te paard rijd je vanuit de ruige Pyreneeën naar de blauwe Middellandse zee. Je paard draagt je zes dagen door het imposante berglandschap dat ooit de thuishaven was van de Katharen langs de oude grens tussen de vroegere koninkrijken van Frankrijk en Aragon tot aan de wilde stranden. De organisator heeft een enorme kudde paarden die hun vak verstaan.

Paardrijden vanuit de bergen naar fantastische galoppeerstranden

Deze ruiterreis brengt je in een rechte lijn vanuit de hoge Pyreneeën met zijn woeste natuurschoon naar wilde stranden aan de bezongen Middellandse Zee. Je rijdt door de Pyreneeën over bergpassen, heuvels, door overweldigende bergkloven en oude, dichte bossen. Onderweg kom je langs wijngaarden, je maakt kennis met de Corbières wijn en wanneer je aan de kust arriveert, zal je merken dat de flora hier verandert. Je ziet hier onder meer het doornige, maar o zo mooie mediterrane struikgewas groeien. Aan zee word je betoverd door lagunes en de wilde stranden van La Franquie.

Tijdens deze reis van west naar oost doe je een vleugje Katharisme op, je ontdekt de monumentale burchten op imposante kalkstenen bergtoppen. Als je door dat typische landschap met mediterrane struikgewassen bent gereden, galoppeer je voluit over de stranden van het regionale natuurpark van Narbonnaise.

Tijdens deze tocht geniet je van de zuivere berglucht, je vangt een vleugje geschiedenis op en je geniet van de natuur.

Dit is een trektocht te paard die je als ware ruiter en liefhebber van ruige, dagelijks veranderende landschappen waar de historie voelbaar is, echt wilt hebben meegemaakt.

Ruiters

Ruiters moeten wel comfortabel zitten in stap, draf en galop en over een goed uithoudingsvermogen beschikken; dagelijks rijd vier tot zes uur paard.

De meeste nachten breng je door in gites langs de route, ook overnacht je wel eens in een bewaakte berghut. Neem een slaapmatje, slaapzak mee en vergeet niet je zonnebril, zonnecrème en ook arme kleding mee te nemen naar de bergen.

De traditionele avondmaaltijden worden bereid door onze gastheren, soms samen met hun reisgenoten. Je bagage wordt van plaats naar plaats voor je vervoerd met een 4x4.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Zaterdag: Dag van aankomst in de gite bij het beginpunt van de ontdekkingstocht te paard. Dat startpunt ligt in een hooggelegen bergdorp waar de tijd geen vat op heeft gekregen.

Dag 2:

Zondag: Te paard voor de eerste etappe naar de gite in Belvis. Je rijdt de kloven in van La Frau en vanaf de pas van Ours kunnen we de berg La Frau bewonderen. Ook kan je de top van de geweldige Soularac zien en het indrukwekkende kasteel van Montségur. We rijden over het plateau van Languerail richting het westen. Wellicht komen we kuddes Gasconnes koeien tegen en zien we paarden uit de Pyreneeën rustig grazen. We dalen vervolgens af naar het plateau van Sault waar we ons voordeel halen uit de geweldige galoppeerpaden. Aan het einde van de middag arriveren we na 4,5 uur paardrijden bij onze gite.

Dag 3:

Maandag: De tocht van vandaag voert van Belvis naar de gite in Ayguebonne. Daarvoor verlaten wij het plateau van Sault om een afdaling te maken naar de kloven van Rebenty. Daarna rijden we door de hoge vallei en komen aan bij de voet van het kasteel van Puylaurens. Dit bouwwerk staat op een ritsachtige ondergrond is in de loop der eeuwen goed geconserveerd gebleven. Het kasteel wordt beschermd door de oorspronkelijke kasteelmuren, de kantelen zijn vrijwel helemaal intact. Als wij bij dit kasteel zijn, is het nog maar enkele minuten paardrijden voordat we bij de gite in Ayguebonne aankomen. (ruim 6 uur paardrijden over 35 kilometer)

Dag 4:

Dinsdag: Maak je op voor een tocht langs wijngaarden in mooie valleien, de voet van de met mystiek omgeven berg Pech du Bugarach en door een betoverend natuurreservaat. Verrassend genoeg vind je hier, middenin dit reservaat van wilde fauna je gite. Je kunt vanuit je gite damherten en herten spotten. Je hebt 5 tot 6 uur in het zadel gezeten.

Dag 5:

Woensdag: Vanuit Le Bouchard waar je hebt overnacht rijd je vandaag naar Tuchan. Je koerst nog steeds westwaarts en doorkruist het dorp Cubières. Wat later rijd je over een deel van de route die je ongelooflijke vergezichten biedt. Zo kan je het kasteel van Peyrepertuse zien. Dit kasteel doet je duizelen. Ook heb je zicht op de dorpen Dhuillac en Cucugnan. Te voet gaan wij langs het kasteel van Quéribus, opgetrokken op de hoogte van Corbières. Na 5 tot 6 uur paardrijden komen we aan in het dorp Tuchan waar wij onze gite vinden.

Dag 6:

Donderdag: We zijn al aan de kust en rijden door het landschap dat wordt gekenmerkt door typisch doornig, mediterraan struikgewas dat heerlijk naar de Mediterranée ruikt. We rijden naar de bergpas van Caval waar wij langs het kasteel van Aguillar rijden. Zo rijden we naar onze gite middenin dit geweldige mediterrane kustgebied. We komen er aan na een etappe van ongeveer vier uur paardrijden.

Dag 7:

Vrijdag: We laten de Val d ‘Oriel waar wij vannacht verbleven achter ons en rijden over de hellingen van Serre de la Murtra. Al snel nemen wij de meren van Leucrate, la Palme en de Middellandse Zee waar. In volle galop rijden we naar zee en galopperen verder over een van de mooiste galoppeerstranden aan de Middellandse Zeekust. Na 5 tot 6 uur paardrijden komen we aan bij onze gite in La Franqui.

Dag 8:

Zaterdag: We kijken terug op een overdonderend mooie week te paard waarin wij het landschap constant zagen veranderen. Ruiters en paarden krijgen een transfer naar het beginpunt van waaruit je de reis huiswaarts kunt aanvaarden.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
14/10/2023  - 21/10/2023
Diverse accommodaties
€  1.495

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


14/10/2023  -  21/10/2023

Diverse accommodaties

1.495


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

14-10 t/m 21-10

Praktische info

 • Leeftijd:
  min. 18 jaar en ervaren ruiter
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in diverse accommodaties op indeling.
 • Op basis van volpension vanaf ontbijt dag 2 t/m diner dag 7. Picknicklunch tijdens de trektocht.
 • 6 dagen paardrijden, ongeveer 4 a 6 uur per dag
 • Bagagetransport tijdens de trektocht
 • Begeleiding van een ervaren gids
 • Verzameltransfer van en naar het treinstation

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de Luchthaven Toulouse of Carcassonne € 85 p.p, ter plaatse te betalen
 • Drankjes
 • Diner dag van aankomt en ontbijt dag van vertrek
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag voor Dieet voor: vegetarier / vegan / gluten-vrij en lactose intoleranti. € 35 p.p
 • Reis-/annuleringsverzekering