Trektocht te paard 'Gebrul van de herten' in de Pyreneeën

Trek een week te paard door de Catalaanse en Franse Pyreneeën en beleef een geweldig avontuur in het hart van het regionale natuurpark van de Pyreneeën. Deze trektocht te paard biedt prachtig ruige landschappen die de thuishaven vormen voor onder meer steenbokken, marmotten en herten. Tijdens je trektocht vergezellen deze dieren je altijd. Je rijdt op paarden die de omgeving en elkaar uitstekend kennen.

Frankrijk
Vanaf € 1220
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een Catalaans avontuur te paard in de Pyreneeën beleef je tijdens deze week waarin je een trektocht maakt die eindigt in een hooggelegen dorp in het Franse deel van de Pyreneeën.

Op goed getrainde paarden die onderweg laten zien hoe behendig zij zijn op moeilijke etappes in deze bergroute, ervaar je de specifieke natuur in hooggelegen berggebieden. De paarden worden gereden met Engelse zadels.

Je klimt, daalt af, ziet de mooiste bergmeren in deze omgeving. Je rijdt in een subliem regionaal natuurpark in de Pyreneeën met een uitzonderlijke flora en fauna. Je rijdt door een indrukwekkend bosgebied, je klimt naar bergpassen en daalt af in schitterende valleien; aan afwisseling geen gebrek op deze trektocht.

De trektocht ‘Gebrul van de herten’ wordt in september gereden.

Overnachtingen
Onderweg overnacht je in uiteenlopende gites, hotels en berghutten. Neem een slaapmatje, slaapzak mee en vergeet niet je zonnebril, zonnecrème en ook arme kleding mee te nemen naar de bergen.

De gastheer reist mee en kookt traditionele warme maaltijden, soms met hulp van zijn reisgenoten. Tussen de middag geniet je van verschillende salades.

Je bagage wordt met een supportauto voor je vervoerd van plaats naar plaats.

Ruiters
Van ruiters wordt verwacht dat zij goed kunnen paardrijden en in alle gangen gemakkelijk rijden. Je zit dagelijks zo’n vier tot zes uur te paard.

Deze trektocht laat zich overigens perfect combineren met de Drielandentrektocht.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Ontmoeting met de groep in de gite aan het einde van de middag.

Dag 2

Wij gaan te paard en nemen een kleine bergweg die de vallei van Carol overheerst. De vaardigheid van de paarden zal je verbazen. We komen aan op de bergkam van de l’Homme mort op 2300 meter hoogte en dalen dan af naar Cerdagne, de zonnigste regio van Frankrijk. Overnachting in een gite na 4,5 uur paardrijden in de hoge bergen.

Dag 3

De etappe van vandaag voert van Dorres naar Bouillouses. Daarvoor rijden we eerst door enkele Catalaanse dorpjes en stijgen dan weer. We klimmen de woestijn van Carlit op 2300 meter in. Op deze hoge, woeste plateaus leven dieren als marmotten en steenbokken. We dalen naar het Lac des Bouillouses waar wij overnachten in een hotel gelegen op 2000 meter hoogte. We hebben vandaag 4,5 uur paardgereden.

Dag 4

We klimmen naar 2000 meter, naar Camporels. Als we het uitzonderlijke panorama hebben bewonderd aan de voet van Pérics, dalen we verder af richting Formiguères. Daar aangekomen vinden wij de gite van Rieutort waar wij verblijven na een tocht van zes uur paardrijden.

Dag 5

De bergtop van Hares wacht. In de ochtend rijden we naar deze mooie plek en vinden er het mooie bergmeer van Quérigut. Na te hebben genoten van deze bijzondere omgeving rijden we weer naar beneden en doorkruisen het mooie bos van Donnezan, ook wel klein Canada genoemd. Door dit bos rijden we richting Mijanès. Na vier uur van paardrijden komen we aan in het berghotel in Mijanès waar wij overnachten.

Dag 6

De laatste etappe van deze uitzonderlijke trektocht te paard ligt voor ons. Deze voert van Mijanès naar het eindpunt van deze avontuurlijke reis. Eerst klimmen we naar de top van de Pailhères op meer dan 2000 meter hoogte. We blijven op deze bergkam tot we aankomen bij het ski-station van Camurac. De verbazingwekkend mooie landschappen blijven elkaar opvolgen op dit laatste stuk van de tocht. Uiteindelijk maak je een laatste afdaling naar het dorp waar de basis voor deze tocht ligt waar je na zes uur paardrijden aankomt. Overnachting in de gite.

Dag 7

Rond 10. 00 uur is het vertrek gepland.

(*) Alle prijzen per aantal personen

Toeslag voor speciaal dieet (vegetarisch, vegan, zonder gluten, zonder lactose): 35 euro

Als je de trektocht eerder moet afbreken dan wordt een toeslag in rekening gebracht om het paard op te halen van € 1,75 per km
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 18 jaar

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in eenvoudige accommodaties (berghutten, gîtes, tent) meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 5 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Verzameltransfer van en naar het dichtstbijzijnde treinstation (inbegrepen)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van/naar de luchthaven Toulouse Blagnac (14:00 op het ontmoetingspunt) € 85 p.p. per reis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag voor speciaal dieet (vegetarisch, vegan, zonder gluten, zonder lactose) € 35 p.p.
 • Toeslag om het paard op te halen bij een voortijdige afbreking van de trektocht € 1,75 per km