Trektocht te paard in Frans Cantal


Ontdek het zuidelijk gelegen Franse Cantal te paard en beleef een prachtige, onvergetelijke paardrijvakantie. De paarden zijn tredzeker en kalm in het hoofd. Cantal is een bergachtige groene, agrarische streek in het zuiden

vanaf € 1.400

Ontdek het zuidelijk gelegen Franse Cantal te paard en beleef een prachtige, onvergetelijke paardrijvakantie. De paarden zijn tredzeker en kalm in het hoofd. De omgeving is eindeloos.

Te paard door het land van kaasmakers en vulkanen

Cantal is een bergachtige groene, agrarische streek in het zuiden van Frankrijk. Het gebied staat bekend om de kazen die er vandaan komen: de Blue d ‘Auvergne en Salers zal menig ruiter ook kennen. 

De paarden die voor deze tocht worden ingezet zijn tredzekere Quarterhorses, Arabieren en Anglo-Arabieren.

De route voert door gevarieerd landschap en onderweg krijg je ook de gelegenheid in gesprek te gaan met een van de kaasmakers uit de streek. Verder ontdek je de schoonheid van de (vulkanische) bergen en geniet je van de vergezichten als je hoog in het land rijdt. 

Mooie afdalingen, een indrukwekkend kasteel en een filmische boerderij maken onderdeel uit van deze heerlijke trektocht te paard.
Je overnacht in uiteenlopende, gezellige onderkomens, variërend van gites tot hotels. 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst rond de klok van 17.00 uur. Kennismaking met de paarden waarna het tijd is voor het aperitief, de maaltijd en de overnachting.

Dag 2: 
Als wij onze paarden hebben verzorgd, opgezadeld en zijn opgestegen, dalen wij eerst af voor we verderop weer wat klimmen en om de Puy Griou rijden. Tijdens deze etappe krijg je al een behoorlijk idee van de panorama’s van de week, want we komen aan op een punt waar je 360 graden om je heen kunt kijken. Vanaf dit punt rijden we richting de top van de Rombière en de top van de Cabre. De etappe voert over een klein slingerpaadje op de flank van de berg. Boven aangekomen worden wij getrakteerd op een magnifiek zicht op de Peyre Arse. Voor we aan de afdaling naar het gehucht Graviere beginnen, is het tijd voor de picknick. Daarna rijden we richting de top van de Serre en doorkruisen een vallei. Tijdens de rit hebben we geweldig zicht op de vulkaan Mary. Maaltijd en overnachting in de gite op de Puy Mary.

Dag 3: 
We rijden over de pas van Peyrol en over de bergweiden waar de koeien en schapen grazen. Als we over een veepad rijden komen we langs een graf van Engelsen en komen uit bij Eylac. Picknick bij de vulkaan. ’s Middags dalen we rustig af. We overnachten in een hotel op de Falgoux.

Dag 4: 
Na een heerlijke nachtrust in het hotel vertrekken we naar de top van de Neronne. We komen weer aan op de weidse vlakten waar we indrukwekkende rotsen zien en waar de zon zich in allerlei roodschakeringen laat zien. Picknick bij de rots Taillade. Na het middagmaal rijden we via de berg Chapeloune naar de top van de Redondet. Vervolgens dalen we af naar Mandailles waar wij onze accommodatie vinden.

Dag 5: 
We slingeren over de Jordanne en zo verlaten wij Mandailles. Vervolgens rijden we omhoog naar de notre dame de Méringe om vervolgens verder te klimmen naar de top van de Aïsses en de top van de Berganty. De ochtend is geweldig door de vergezichten die we hier hebben op de omringende bergen. Voor wij Polminhac bereiken, zien wij het grootse kasteel van Pesteils, dit fort is absoluut dominant in de omgeving.

Dag 6: 
Tot de vijfde dag hebben we op de hellingen van de Puy Marie gereden. Vandaag rijden we aan de andere kant van de vulkanische berg, aan de zijde van de Plomb du Cantal. We rijden over vruchtbare landbouwgrond. De wegen aan deze kant zijn anders; ze zijn aangepast aan de bergstructuur. De kuddes vee zijn er nog. We rijden naar Pailherols en de gite waar wij overnachten. Wie wil kan in gesprek gaan met een kaasmaker in het dorp die Cantal- en Salers-kazen produceert.      

Dag 7: 
We vertrekken en rijden eerst door het bos van Brommet. We komen langs de Roussière en komen vervolgens uit bij de Tuillère. De oude boerderij waar wij langsrijden, heeft ooit gediend als filmset voor een populaire Franse film. Na enige tijd komen we aan op de enorme bergvlakten van Cantal. De landschappen zijn grandioos. We rijden door dit vulkanische berglandschap naar de berg van Cantal van 1855 meter hoog. Als het weer ons toestaat klimmen we naar de top. Vanaf de top kan je de hele route van de trektocht zien! Daarna zal je de afdaling aanvaarden als je in een fijn en warm onderkomen wilt overnachten.

Dag 8: 
Na het ontbijt kan je zien hoe de paarden worden ingeladen. Daarna is het tijd voor het afscheid van de groep.  

Vertrekdata Kamertype 7n *  
22/07/2023  - 29/07/2023
Kamer op indeling
€  1.400

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


22/07/2023  -  29/07/2023

Kamer op indeling

1.400


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

22-07 t/m 29-07

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)
 • reis.detail.afstand_auto:
  Utrecht 1.000 km, Brussel 850 km

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling twee- of driepersoonskamer met douche en toilet
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn bij het diner
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma
 • Duits- en Franstalige begeleiding
 • Bagagetransport bij trektocht (1 tas/koffer en max. 12 kg)
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Murat of Lioran, Aankomst voor 16.00 uur en dag van vertrek trein mogelijk na 11.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering