Trektocht te paard in Frans Cantal

Ontdek het zuidelijk gelegen Franse Cantal te paard en beleef een prachtige, onvergetelijke paardrijvakantie. De paarden zijn tredzeker en kalm in het hoofd. Cantal is een bergachtige groene, agrarische streek in het zuiden.

Frankrijk
Vanaf € 1600
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Ontdek het zuidelijk gelegen Franse Cantal te paard en beleef een prachtige, onvergetelijke paardrijvakantie. De paarden zijn tredzeker en kalm in het hoofd. De omgeving is eindeloos.

Te paard door het land van kaasmakers en vulkanen

Cantal is een bergachtige groene, agrarische streek in het zuiden van Frankrijk. Het gebied staat bekend om de kazen die er vandaan komen: de Blue d ‘Auvergne en Salers zal menig ruiter ook kennen.

De paarden die voor deze tocht worden ingezet zijn tredzekere Quarterhorses, Arabieren en Anglo-Arabieren.

De route voert door gevarieerd landschap en onderweg krijg je ook de gelegenheid in gesprek te gaan met een van de kaasmakers uit de streek. Verder ontdek je de schoonheid van de (vulkanische) bergen en geniet je van de vergezichten als je hoog in het land rijdt.

Mooie afdalingen, een indrukwekkend kasteel en een filmische boerderij maken onderdeel uit van deze heerlijke trektocht te paard.
Je overnacht in uiteenlopende, gezellige onderkomens, variërend van gites tot hotels.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst rond de klok van 17.00 uur. Kennismaking met de paarden waarna het tijd is voor het aperitief, de maaltijd en de overnachting.

Dag 2:

Als wij onze paarden hebben verzorgd, opgezadeld en zijn opgestegen, dalen wij eerst af voor we verderop weer wat klimmen en om de Puy Griou rijden. Tijdens deze etappe krijg je al een behoorlijk idee van de panorama’s van de week, want we komen aan op een punt waar je 360 graden om je heen kunt kijken. Vanaf dit punt rijden we richting de top van de Rombière en de top van de Cabre. De etappe voert over een klein slingerpaadje op de flank van de berg. Boven aangekomen worden wij getrakteerd op een magnifiek zicht op de Peyre Arse. Voor we aan de afdaling naar het gehucht Graviere beginnen, is het tijd voor de picknick. Daarna rijden we richting de top van de Serre en doorkruisen een vallei. Tijdens de rit hebben we geweldig zicht op de vulkaan Mary. Maaltijd en overnachting in de gite op de Puy Mary.

Dag 3:

We rijden over de pas van Peyrol en over de bergweiden waar de koeien en schapen grazen. Als we over een veepad rijden komen we langs een graf van Engelsen en komen uit bij Eylac. Picknick bij de vulkaan. ’s Middags dalen we rustig af. We overnachten in een hotel op de Falgoux.

Dag 4:

Na een heerlijke nachtrust in het hotel vertrekken we naar de top van de Neronne. We komen weer aan op de weidse vlakten waar we indrukwekkende rotsen zien en waar de zon zich in allerlei roodschakeringen laat zien. Picknick bij de rots Taillade. Na het middagmaal rijden we via de berg Chapeloune naar de top van de Redondet. Vervolgens dalen we af naar Mandailles waar wij onze accommodatie vinden.

Dag 5:

We slingeren over de Jordanne en zo verlaten wij Mandailles. Vervolgens rijden we omhoog naar de notre dame de Méringe om vervolgens verder te klimmen naar de top van de Aïsses en de top van de Berganty. De ochtend is geweldig door de vergezichten die we hier hebben op de omringende bergen. Voor wij Polminhac bereiken, zien wij het grootse kasteel van Pesteils, dit fort is absoluut dominant in de omgeving.

Dag 6:

Tot de vijfde dag hebben we op de hellingen van de Puy Marie gereden. Vandaag rijden we aan de andere kant van de vulkanische berg, aan de zijde van de Plomb du Cantal. We rijden over vruchtbare landbouwgrond. De wegen aan deze kant zijn anders; ze zijn aangepast aan de bergstructuur. De kuddes vee zijn er nog. We rijden naar Pailherols en de gite waar wij overnachten. Wie wil kan in gesprek gaan met een kaasmaker in het dorp die Cantal- en Salers-kazen produceert.

Dag 7:

We vertrekken en rijden eerst door het bos van Brommet. We komen langs de Roussière en komen vervolgens uit bij de Tuillère. De oude boerderij waar wij langsrijden, heeft ooit gediend als filmset voor een populaire Franse film. Na enige tijd komen we aan op de enorme bergvlakten van Cantal. De landschappen zijn grandioos. We rijden door dit vulkanische berglandschap naar de berg van Cantal van 1855 meter hoog. Als het weer ons toestaat klimmen we naar de top. Vanaf de top kan je de hele route van de trektocht zien! Daarna zal je de afdaling aanvaarden als je in een fijn en warm onderkomen wilt overnachten.

Dag 8:

Na het ontbijt kan je zien hoe de paarden worden ingeladen. Daarna is het tijd voor het afscheid van de groep.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 1.000 km, Brussel 850 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling twee- of driepersoonskamer met douche en toilet
  • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn bij het diner
  • 6 dagen paardrijden volgens het programma
  • Duits- en Franstalige begeleiding
  • Bagagetransport bij trektocht (1 tas/koffer en max. 12 kg)
  • Verzameltransfer van en naar treinstation Murat of Lioran, Aankomst voor 16.00 uur en dag van vertrek trein mogelijk na 11.00 uur

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering