Trektocht te paard ‘Klein Ligurië’ in Frankrijk en Italië

Vijf dagen paardrijden in de mystieke omgeving van Ligurië in de Alpen is een korte, maar intense ruiterervaring. Je rijd in een omgeving die wordt gekenmerkt door zee in het laaggelegen land en bergen in het hogere deel

Frankrijk
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Vijf dagen paardrijden in de mystieke omgeving van Ligurië in de Alpen is een korte, maar intense ruiterervaring. Vanaf dag 1 rijd je in een omgeving die wordt gekenmerkt door zee in het laaggelegen land en bergen in het hogere deel. Op paarden die het hele jaar buiten in de kudde staan maak je een prachtige trektocht waarbij je dagelijks 6 tot 7 uur paardrijdt.

Ontdek de geheimen van Ligurië

Van Italiaanse dorpjes tot adembenemende kustlandschappen, in deze trektocht te paard ontdek je de geheimen van Ligurië. De bloemen- en kruidenteelt zijn fameus in deze streek die vooral naam heeft verworven met zijn uitmuntende keuken.
Het gebied is schitterend om te paard te verkennen. De geheimen van de streek en de manier van leven in deze omgeving, ontvouwen zich in rustig tempo voor je. Je rijdt van de bergen naar de zee en ziet het landschap in vijf dagen tijd veranderen.

Overnachtingen

De overnachtingen hebben telkens plaats in authentieke onderkomens, soms gericht op agri-toerisme. Ze beschikken over twee- of drie persoonskamers, een onderkomen heeft een slaapkamer voor de hele groep.

Wat betreft eten zit je hier perfect. Ligurië staat in heel Italië bekend als een van de regio’s met een excellente gastronomie.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst met een mogelijke transfer vanaf Luchthaven Nice om 16.00 uur. Na aankomst diner bij de overnachtingsaccommodatie.

Dag 2

De eerste hellingen stellen je in de gelegenheid rustig vertrouwd te raken met de omgeving . Een eerste klim richting Scuvion laat al een verandering van landschap zien. Wij volgen een weg die ons naar de grens brengt: de top van de Treitore. De pauze waarin we onze meegebrachte lunch eten, houden we op een open plek in het bos met een Italiaanse uitwijkplaats. Daarna volgt een grote afdaling waar we de hele middag mee bezig zijn. We rijden over een militair pad en daarna rijden over een vergeten weg waarbij we door een eveneens vergeten gehucht rijden. We galopperen en draven over de paden. In de beboste delen stappen we en ook de afdaling doen we in stap. Overnachting in een ecologisch pension met twee- en driepersoonskamers.

Dag 3

Nu we de grens zijn gepasseerd, begint onze ontdekking van geheim Ligurië. Eerst volgen wij de Bévéra. We klimmen weer en het pad brengt ons naar Collabassa op 2 kilometer van Airoles, een middeleeuws dorp dat in een cirkel is gebouwd. Na een koffiepauze trekken we verder. We rijden langs een wijngaard, over een militair pad, het hoogst gelegen naast de zee. Het pad brengt ons naar onze gite in Gold i Gouta.

Dag 4

In de ochtend dalen we af naar het dorp Pigna. We gebruiken de lunch in het dorp. Hier krijg je de indruk een reis in de tijd te maken. Dat wordt verder versterkt met een sublieme lunch in restaurant. ’s Middags rijden we naar Langan. De sporen van oude culturen vallen op. Droge stenen liggen in het landschap. Aan het einde van de rit komen wij aan bij een agri-toeristische boerderij. Wij verblijven in deze ‘boerderij-herberg’ met twee- en driepersoonskamers kamers die een betoverend zicht bieden op de vallei.

Dag 5

Het eerste deel van de etappe van vandaag rijden we over zacht en vrijwel vlak terrein. Na een koffiepauze bij een kerk op een bergtop, bereiken we snel de Monte Ceppo. Twee heuvels op 1600 meter hoogte bieden een onvergetelijk panorama op de Middellandse Zee en op de Alpen. Picknick in de buitenlucht. Tussen verschillende boomsoorten dalen we af en in de avond komen we aan in het dorp Bajardo. Voor dit laatste deel in de etappe staat comfort bovenaan. Overnachting in een B&B met twee- en driepersoonskamers. Diner in het dorpsrestaurant.

Dag 6

We zetten de afdaling naar zee in. Via hellingen en paden ontvouwt het geheime Ligurië en haar manier van leven zich. Bij Mont Bignone genieten we van een geweldig uitzicht. We drinken koffie en volgen paden die uiteindelijk naar zee leiden. De aarde verandert in zand. We lunchen met zicht op de baai van San Remo. We beëindigen onze trektocht in Seborga of vlakbij de haven in Bordighera. Ruiters en paarden krijgen een transfer naar het beginpunt.

Dag 7

Na het ontbijt is er een verzameltransfer mogelijk terug naar de luchthaven van Nice

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer waar mogelijk is 60 euro per nacht p.p.
Gewicht

Max. 90 kg.

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min 4 en max 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten met overnachtingen in twee- en driepersoonskamers in hotels, B&B's en gites met gezamenlijke sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner op de dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek. Excl. 3 x diner, dag 2, dag 3 en dag 4
 • 5 dagen paardrijden van 6 a 7 uur
 • Frans- en engelstalige begleiding van een ervaren gids
 • Bagagevervoer
 • Dag van aankomst verzameltransfer vanaf Luchthaven Nice om 16.00 uur. Dag van vertrek transfer naar Luchthaven Nice na het ontbijt

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • 3 x diner, dag 2, dag 3 en dag 4
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Prive transfer op andere tijdstippen dan de verzameltransfer € 250 enkele reis
 • Reis-/of annuleringsverzekering