Trektocht te paard ‘Klein Ligurië’ in Frankrijk en Italië


Vijf dagen paardrijden in de mystieke omgeving van Ligurië in de Alpen is een korte, maar intense ruiterervaring. Je rijd in een omgeving die wordt gekenmerkt door zee in het laaggelegen land en bergen in het hogere deel

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.400

Vijf dagen paardrijden in de mystieke omgeving van Ligurië in de Alpen is een korte, maar intense ruiterervaring. Vanaf dag 1 rijd je in een omgeving die wordt gekenmerkt door zee in het laaggelegen land en bergen in het hogere deel. Op paarden die het hele jaar buiten in de kudde staan maak je een prachtige trektocht waarbij je dagelijks 6 tot 7 uur paardrijdt.

Ontdek de geheimen van Ligurië

Van Italiaanse dorpjes tot adembenemende kustlandschappen, in deze trektocht te paard ontdek je de geheimen van Ligurië. De bloemen- en kruidenteelt zijn fameus in deze streek die vooral naam heeft verworven met zijn uitmuntende keuken.
Het gebied is schitterend om te paard te verkennen. De geheimen van de streek en de manier van leven in deze omgeving, ontvouwen zich in rustig tempo voor je.  Je rijdt van de bergen naar de zee en ziet het landschap in vijf dagen tijd veranderen.

Overnachtingen
De overnachtingen hebben telkens plaats in authentieke onderkomens, soms gericht op agri-toerisme. Ze beschikken over twee- of drie persoonskamers, een onderkomen heeft een slaapkamer voor de hele groep. 

Wat betreft eten zit je hier perfect. Ligurië staat in heel Italië bekend als een van de regio’s met een excellente gastronomie.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:
Aankomst met een mogelijke transfer vanaf Luchthaven Nice om 16.00 uur. Na aankomst diner bij de overnachtingsaccommodatie.

Dag 2:

De eerste hellingen stellen je in de gelegenheid rustig vertrouwd te raken met de omgeving . Een eerste klim richting Scuvion laat al een verandering van landschap zien. Wij volgen een weg die ons naar de grens brengt: de top van de Treitore. De pauze waarin we onze meegebrachte lunch eten, houden we op een open plek in het bos met een Italiaanse uitwijkplaats. Daarna volgt een grote afdaling waar we de hele middag mee bezig zijn. We rijden over een militair pad en daarna rijden over een vergeten weg waarbij we door een eveneens vergeten gehucht rijden. We galopperen en draven over de paden. In de beboste delen stappen we en ook de afdaling doen we in stap. Overnachting in een ecologisch pension met twee- en driepersoonskamers.

Dag 3:

Nu we de grens zijn gepasseerd, begint onze ontdekking van geheim Ligurië. Eerst volgen wij de Bévéra. We klimmen weer en het pad brengt ons naar Collabassa op 2 kilometer van Airoles, een middeleeuws dorp dat in een cirkel is gebouwd. Na een koffiepauze trekken we verder. We rijden langs een wijngaard, over een militair pad, het hoogst gelegen naast de zee. Het pad brengt ons naar onze gite in Gold i Gouta.

Dag 4:

In de ochtend dalen we af naar het dorp Pigna. We gebruiken de lunch in het dorp. Hier krijg je de indruk een reis in de tijd te maken. Dat wordt verder versterkt met een sublieme lunch in restaurant. ’s Middags rijden we naar Langan. De sporen van oude culturen vallen op. Droge stenen liggen in het landschap. Aan het einde van de rit komen wij aan bij een agri-toeristische boerderij. Wij verblijven in deze ‘boerderij-herberg’ met twee- en driepersoonskamers kamers die een betoverend zicht bieden op de vallei.

Dag 5:

Het eerste deel van de etappe van vandaag rijden we over zacht en vrijwel vlak terrein. Na een koffiepauze bij een kerk op een bergtop, bereiken we snel de Monte Ceppo. Twee heuvels op 1600 meter hoogte bieden een onvergetelijk panorama op de Middellandse Zee en op de Alpen. Picknick in de buitenlucht. Tussen verschillende boomsoorten dalen we af en in de avond komen we aan in het dorp Bajardo. Voor dit laatste deel in de etappe staat comfort bovenaan. Overnachting in een B&B met twee- en driepersoonskamers. Diner in het dorpsrestaurant.

Dag 6:

We zetten de afdaling naar zee in. Via hellingen en paden ontvouwt het geheime Ligurië en haar manier van leven zich. Bij Mont Bignone genieten we van een geweldig uitzicht. We drinken koffie en volgen paden die uiteindelijk naar zee leiden. De aarde verandert in zand. We lunchen met zicht op de baai van San Remo. We beëindigen onze trektocht in Seborga of vlakbij de haven in Bordighera. Ruiters en paarden krijgen een transfer naar het beginpunt.

Dag 7:

Na het ontbijt is er een verzameltransfer mogelijk terug naar de luchthaven van Nice

Vertrekdata Kamertype 6n *  
09/04/2023  - 15/04/2023
Diverse accommodaties
€  1.400

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


09/04/2023  -  15/04/2023

Diverse accommodaties

1.400


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

09-04 t/m 15-04

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg.
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min 4 en max 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten met overnachtingen in twee- en driepersoonskamers in hotels, B&B's en gites met gezamenlijke sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner op de dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek. Excl. 3 x diner, dag 2, dag 3 en dag 4
 • 5 dagen paardrijden van 6 a 7 uur
 • Frans- en engelstalige begleiding van een ervaren gids
 • Bagagevervoer
 • Dag van aankomst verzameltransfer vanaf Luchthaven Nice om 16.00 uur. Dag van vertrek transfer naar Luchthaven Nice na het ontbijt

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • 3 x diner, dag 2, dag 3 en dag 4
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Prive transfer op andere tijdstippen dan de verzameltransfer € 250 enkele reis
 • Reis-/of annuleringsverzekering