Trektocht te paard over 'Bergpas van de Pyreneeën'

Dit is een bijzondere trektocht te paard van een week die over hoge bergplateaus naar een woestijn met bergstroompjes voert. Een trektocht die je meeneemt naar de voet van de woestijn Carlit, dichtbij de grens met Andorra en Spanje. Onderweg ben je verzekerd van uitmuntende landschappen waar je geweldig zicht op hebt. Je maakt deze trektocht met goedgetrainde en behendige paarden.

Frankrijk
Vanaf € 1435
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Paardrijden op hoogte ‘Van groen plateau naar woestijn met kleine stroompjes’

Als je een trektocht te paard wilt maken waarbij je onder de indruk raakt van zowel de paarden als de omgeving, dan zit je goed met dit arrangement.

De route voert door het ruige landschap van de Franse Pyreneeën, je rijdt in frisse berglucht op hoogte en geniet van sublieme panorama’s. De tocht begint op hoogte in een bergdorp dat op 1300 meter boven zeeniveau ligt. Vanaf dit hoge plateau d’Aillou in de Pyreneeën rijd je naar de Spaanse en Andorraanse grens waar je de woestijn van Carlit ontdekt. Aan het begin van de tocht galoppeer je over de weidse vlakten van het plateau d’Aillou waar het klimaat, de flora en de fauna zich hebben aangepast aan de sfeer van de hoge bergen.

De zachte, groene grond in deze bergachtige omgeving nodigt uit om op snelheid paard te rijden. Reken op uitgebreide galoppades op het plateau. Daarna veranderen de wegen. Je rijdt over smallere en steilere paden en om de hoge bergen te bereiken. Vervolgens steek je de hoge plateaus van Catalonië over en eindigt de trektocht te paard in het Catalaanse regionale natuurpark in de Pyreneeën. De laatste dagen te paard rijd je op meer dan 2000 meter hoogte en ontdek je de verrassende woestijn van Carlit.

Deze tocht wordt in juli en augustus gemaakt en is goed te combineren met de trektocht ‘Langs de Bergmeren’. Samen vormen zij de ‘Avontuurlijke Trektocht’ van twee weken in de Pyreneeën.

Overnachtingen
Onderweg overnacht je in gites, hotel en in berghutten, wellicht bivakkeer je eenmaal in een tent (dinsdag). Neem daarom een slaapmatje, slaapzak mee. Je bagage wordt voor je vervoerd. Een medewerker bereidt dagelijks de maaltijden en biedt een helpende hand bij alle voorkomende vragen.

Paarden
De paarden staan samen in een kudde en kennen elkaar door en door. Ze zijn alle goed getraind en komen uit dit gebied. Tijdens de trektocht zul je merken hoe behendig zij zijn in de bergen. Er wordt met Engelse zadels gereden.

Ruiters
Van ruiters wordt verwacht dat zij een goed lichamelijk uithoudingsvermogen hebben en in alle gangen goed rijden. Dagelijks breng je vier tot zes uur in het zadel door. Soms leid je je paard bij afdalingen en in moeilijke gebieden. Je rijdt in hooggelegen berggebied, dus vergeet niet alle benodigdheden die deze omgeving van je vraagt ook mee te nemen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst in de gite in het hooggelegen (1300 meter) Franse bergdorp.

Dag 2

De trektocht kan beginnen. Als iedere ruiter zijn paard heeft en is opgestegen, staat er een tocht op het programma die je over het Plateau de Languerail richting het Westen leidt. In Espezel vind je je gite.

Dag 3

Vandaag trek je naar het plateau van Sault. Daarvoor rijd je ’s morgens door de vallei van Rebenty, de vallei van Rodome en vervolgens maak je een afdaling. Die komt uit op de Campagna de Sault, een weg in Balcon. Je rijdt door de kloof van l ‘Aude naar Rouze. Vanaf dit punt leidt de weg naar het hotel in Mijanès waar je overnacht.

Dag 4

Je rijdt naar het kasteel Quérigut en na dit fascinerende bouwwerk te hebben bewonderd voert de tocht naar de top van de Hares. Vervolgens steek je het hoge plateau van Capcir over waar je naar het meer van Puyvalador rijdt. In dit meer krijg je de kans met je paard te zwemmen, een fantastische ervaring die je voor altijd zal bijblijven. Na deze uitbundige pauze rijd je verder en klim je naar het massief van Madres. Daar aangekomen tref je de berghut waar je overnacht of je bivakkeert in een tent.

Dag 5

Vanuit Madres voert de route vandaag naar de gite in Les Angles. Met een geweldig zicht op het plateau van Capcir en op de vallei van Conflent tot aan de berg Madres maak je een sublieme tocht. Er volgt een afdaling in de richting van Angles. De route leent zich daarna perfect om uitgebreid te galopperen.

Dag 6

Deze dag klim je naar het meer van Bouillouses. Dit schitterende bergmeer ligt op 2016 meter hoogte en is een waar juweel in de Pyreneeën. Terwijl je op weg bent naar deze schittering in de bergen, rijd je ook langs een kleiner bergsieraad: het meer van Aude.

Dag 7

Een indrukwekkende etappe in de hoge bergen ligt in het verschiet als je ’s morgens de voeten in de stijgbeugels zet. Je stijgt deze dag naar boven de 2000 meter hoogte naar Carlit, dichtbij de Spaanse grens. Er klateren hier vele kleine stroompjes en kuddes in dit zomergebied volgen deze. Uiteindelijk maak je een spectaculaire afdaling richting Porté Puymorens waar je de gite vindt voor de overnachting.

Dag 8

Vervoer naar het beginpunt van waaruit transfers naar het station van Porté Puymorens of het vliegveld kunnen worden aanvaard.

(*) Alle prijzen per aantal personen

Toeslag voor speciaal dieet (vegetarisch, vegan, zonder gluten, zonder lactose): 35 euro

Als je de trektocht eerder moet afbreken dan wordt een toeslag in rekening gebracht om het paard op te halen van € 1,75 per km
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 18 jaar

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in eenvoudige accommodaties (berghutten, gîtes, tent) meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Verzameltransfer van en naar het dichtstbijzijnde treinstation (inbegrepen)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van/naar de luchthaven Toulouse Blagnac (14:00 op het ontmoetingspunt) € 85 p.p. per reis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag voor speciaal dieet (vegetarisch, vegan, zonder gluten, zonder lactose) € 35 p.p.
 • Toeslag om het paard op te halen bij een voortijdige afbreking van de trektocht € 1,75 per km