Trektocht te paard zonder gids in Zuid Frankrijk

De Armagnac, een streek in het Zuid-Westen van Frankrijk, in het departement Gers, leent zich goed voor een trektocht te paard. Het is een heuvelachtig landschap met afwisselend naald- en loofbossen, weilanden en wijngaarden.

Frankrijk
Vanaf € 1098
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Trektochten te paard zonder gids in Zuid Frankrijk

De Armagnac, een streek in het Zuid-Westen van Frankrijk, in het departement Gers, leent zich goed voor een trektocht te paard. Het is een heuvelachtig landschap met afwisselend naald- en loofbossen, weilanden, wijngaarden en akkers. Een rustige, niet-toeristische streek, 100 kilometer van de Atlantische kust en van de Pyreneeën.

De Nederlandse eigenaresse van de manege, heeft verschillende paarden, voornamelijk kruisingen met Arabisch en Spaans bloed, die uitstekend geschikt zijn voor trektochten. Alle paarden zijn dressuurmatig aangereden. Er wordt gebruik gemaakt van Engelse of Canadese ranger zadels. Per dag wordt er ongeveer 5 tot 6 uur gereden. De bagage wordt iedere dag apart vervoerd door de volgauto.


Individuele trektocht (min. 2 personen)
De trektocht kan ook zonder begeleiding plaatsvinden, u krijgt topografische kaarten en routebeschrijvingen mee (de eerste dag wordt altijd een stuk begeleid). Voor deze
individuele trektocht is het belangrijk dat u ervaring heeft met trektochten te paard, enige woorden Frans spreekt en zich goed kunt oriënteren met topografische kaarten. Bij de individuele trektocht verzorgt u zelf de paarden. Minimaal twee deelnemers.

Armagnac - individuele trektocht

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Aankomst in de loop van de middag op de manege. Bezoek aan de paarden en bespreking van de trektocht aan de hand van de de kaart bij een welkomstdrankje. Dan op naar de gastenkamers, eventueel een duik in het zwembad, borrel en diner.

Dag 2:

Via de wijngaarden zoeken we een vroegere spoorlijn op en een deel van de GR van St Jacques de Compostella, die u leidt naar een mooie locatie bij het dorpje Montreal du Gers.

Dag 3:

Via de ronde fortificatie Fources door een heuvelachtig landschap met zonnebloemen en wijngaarden, dat na het stadje Mezin overgaat in glooiende bossen met tot galopperen lokkende zandpaden naar het stijlvolle landhuis met zwembad.

Dag 4:

U rijdt een grote lus noordwaarts door het bos en brengt een bezoekje aan het fraaie dorpje Barbaste; vervolgens weer zuidwaarts en dan ontdekt u, verloren in het naaldbos, de geitenboerderij van Christanne, die u haar geitenkaas laat proeven. De overnachting is ietsje primitiever, maar het grote houten balcon waar u dineert, heeft zeker zijn charmes.

Dag 5:

Eerst via zandpaden een stuk door het naaldbos; daarna dwalen we heuvel op heuvel af, over kleine paadjes door de bossen en gaan dwars door Poudenas met z´n fraaie kasteel en kerk. Vervolgens weer een stuk spoorlijn en u komt aan in het landhuis van Louisette die prima kan koken. Twee goede twee-/driepersoonskamers.

Dag 6:

Terug naar stal; hiervoor 2 opties : de kortste via een prachtige vroegere spoorlijn, verloren in de natuur en de lunch bij een eeuwenoud kerkje. Bij de langste optie rijdt u nog een grote boog door het "forêt landaise", lunch bij het ouwe stationnetje van het stadje Gabarret en vervolgens rijdt u de paarden terug naar hun wei.

Dag 7:

Afscheid na het ontbijt.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamers zeer beperkt mogelijk op aanvraag.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Geen min. leeftijd bij voldoende ervaring. Wel onder begeleiding van een volwassene tot 18 jaar

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 5 ruiters (3 weken voor vertrek).

Afstand met auto:

Utrecht 1.180 km, Brussel 1.030 km

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten, in tweepersoonskamer met sanitair
 • Volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt, (picknick)lunch in de zadeltassen
 • 5 dagen paardrijden 5-6 uur per dag
 • Dagelijks bagagevervoer
 • Nederlandse reisbegeleiding (bij individuele tocht alleen de eerste dag)

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vliegtuig naar Bordeaux, trein naar Marmande of Agen en dan de bus)
 • Eventuele huurauto, wordt aangeraden
 • Verzameltransfer van en naar Mont de Marsan € 80 per auto retour ( max. 4 personen)
 • Of verzameltransfer van en naar Marmande / Agen € 90 per auto retour ( max. 4 personen)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering