Trektocht te paard zonder gids in Zuid Frankrijk

De Armagnac, een streek in het Zuid-Westen van Frankrijk, in het departement Gers, leent zich goed voor een trektocht te paard. Het is een heuvelachtig landschap met afwisselend naald- en loofbossen, weilanden en wijngaarden.

Frankrijk
Vanaf € 1098
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Trektochten te paard zonder gids in Zuid Frankrijk

De Armagnac, een streek in het Zuid-Westen van Frankrijk, in het departement Gers, leent zich goed voor een trektocht te paard. Het is een heuvelachtig landschap met afwisselend naald- en loofbossen, weilanden, wijngaarden en akkers. Een rustige, niet-toeristische streek, 100 kilometer van de Atlantische kust en van de Pyreneeën.

De Nederlandse eigenaresse van de manege, heeft verschillende paarden, voornamelijk kruisingen met Arabisch en Spaans bloed, die uitstekend geschikt zijn voor trektochten. Alle paarden zijn dressuurmatig aangereden. Er wordt gebruik gemaakt van Engelse of Canadese ranger zadels. Per dag wordt er ongeveer 5 tot 6 uur gereden. De bagage wordt iedere dag apart vervoerd door de volgauto.


Individuele trektocht (min. 2 personen)
De trektocht kan ook zonder begeleiding plaatsvinden, u krijgt topografische kaarten en routebeschrijvingen mee (de eerste dag wordt altijd een stuk begeleid). Voor deze
individuele trektocht is het belangrijk dat u ervaring heeft met trektochten te paard, enige woorden Frans spreekt en zich goed kunt oriënteren met topografische kaarten. Bij de individuele trektocht verzorgt u zelf de paarden. Minimaal twee deelnemers.

Armagnac - individuele trektocht

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Aankomst in de loop van de middag op de manege. Bezoek aan de paarden en bespreking van de trektocht aan de hand van de de kaart bij een welkomstdrankje. Dan op naar de gastenkamers, eventueel een duik in het zwembad, borrel en diner.

Dag 2:

Via de wijngaarden zoeken we een vroegere spoorlijn op en een deel van de GR van St Jacques de Compostella, die u leidt naar een mooie locatie bij het dorpje Montreal du Gers.

Dag 3:

Via de ronde fortificatie Fources door een heuvelachtig landschap met zonnebloemen en wijngaarden, dat na het stadje Mezin overgaat in glooiende bossen met tot galopperen lokkende zandpaden naar het stijlvolle landhuis met zwembad.

Dag 4:

U rijdt een grote lus noordwaarts door het bos en brengt een bezoekje aan het fraaie dorpje Barbaste; vervolgens weer zuidwaarts en dan ontdekt u, verloren in het naaldbos, de geitenboerderij van Christanne, die u haar geitenkaas laat proeven. De overnachting is ietsje primitiever, maar het grote houten balcon waar u dineert, heeft zeker zijn charmes.

Dag 5:

Eerst via zandpaden een stuk door het naaldbos; daarna dwalen we heuvel op heuvel af, over kleine paadjes door de bossen en gaan dwars door Poudenas met z´n fraaie kasteel en kerk. Vervolgens weer een stuk spoorlijn en u komt aan in het landhuis van Louisette die prima kan koken. Twee goede twee-/driepersoonskamers.

Dag 6:

Terug naar stal; hiervoor 2 opties : de kortste via een prachtige vroegere spoorlijn, verloren in de natuur en de lunch bij een eeuwenoud kerkje. Bij de langste optie rijdt u nog een grote boog door het "forêt landaise", lunch bij het ouwe stationnetje van het stadje Gabarret en vervolgens rijdt u de paarden terug naar hun wei.

Dag 7:

Afscheid na het ontbijt.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamers zeer beperkt mogelijk op aanvraag.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Geen min. leeftijd bij voldoende ervaring. Wel onder begeleiding van een volwassene tot 18 jaar

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 5 ruiters (3 weken voor vertrek).

Afstand met auto:

Utrecht 1.180 km, Brussel 1.030 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten, in tweepersoonskamer met sanitair
 • Volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt, (picknick)lunch in de zadeltassen
 • 5 dagen paardrijden 5-6 uur per dag
 • Dagelijks bagagevervoer
 • Nederlandse reisbegeleiding (bij individuele tocht alleen de eerste dag)

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vliegtuig naar Bordeaux, trein naar Marmande of Agen en dan de bus)
 • Eventuele huurauto, wordt aangeraden
 • Verzameltransfer van en naar Mont de Marsan € 80 per auto retour ( max. 4 personen)
 • Of verzameltransfer van en naar Marmande / Agen € 90 per auto retour ( max. 4 personen)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering