Van Saumur naar Villandry: Kastelentocht te paard in de Loire

Op deze trektocht te paard, geniet je een week lang volop van de Franse Loire-streek en het verblijf in chateaus. Op goedgetrainde, rustige en genereuze paarden rijd je in zeven dagen van Saumur naar de eindbestemming.

Frankrijk
Vanaf € 3030
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op deze trektocht te paard, geniet je een week lang volop van de Franse Loire-streek en het verblijf in chateaus. Op goedgetrainde, rustige en genereuze paarden rijd je in zeven dagen van Saumar naar de eindbestemming Villandry. Een tocht waarin je veel galoppeert en volop geniet van alle heerlijke facetten die de Loire-streek heeft te bieden.

Galopperen in de Loire en overnachten in chateaus

De Loire-streek, dat fameuze wijngebied waar de heuvels glooien, bossen het land bekleden en de Loire vriendelijk stroomt, is fantastisch om te paard te ervaren. Naast het aangename natuurschoon ligt hier lange historie. In deze hoogstaande paardrijtrektocht in deze charmante streek overnacht je in uiteenlopende chateaus.

De route voert door wijngaarden, je bezoekt hier ook wijnkelders, je rijdt door bossen en langs de fameuze Loire.

Paarden

De paarden voor deze kastelentrektocht zijn gemengde raspaarden en geselecteerd op hun karakters: vriendelijk en kalm, genereus en welwillend. Ze zijn speciaal getraind voor trektochten.

De paarden worden gereden met Engelse zadels. Matches tussen paard en ruiter worden gemaakt op basis van je rijniveau, lengte en gewicht.

Verblijf

Tijdens deze kastelentocht verblijf je in chateaus waar charme en comfort zijn gecombineerd. De chateaus liggen altijd nabij het kasteel dat je bezoekt.

Tijdens deze kastelentocht ervaar je de magie van de Franse 18e eeuw, de Renaissance. Je voelt het mysterie van de oude stenen woningen en de oude bomen en heel soms heet de oude, authentieke landheer van het chateau, de Châtelain, je een hartelijk welkom.

Je overnacht in comfortabele en verfijnde tweepersoonskamers met eigen badkamer. Vaak vind je een verwarmd zwembad waar je na de rit kunt ontspannen.

Eten

Gastronomie uit het hart van Frankrijk, picknicks met foie gras en diners bij kaarslicht. Tijdens deze kastelentocht leef je een echt kasteelleven.

Van ruiters wordt verwacht dat zij comfortabel zitten in stap, draf, galop en de snelle rengalop.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst op het station en transfer naar het historische onderkomen uit de 12e-eeuw op het landgoed van een zeer traditionele Franse familie. De trektocht wordt besproken waarna het diner en aansluitend de overnachting volgen.

Dag 2:

Vandaag maak je een mooie ochtendrit van zo’n twee uur en een middagrit die ongeveer even lang duurt en je terugleidt naar het landgoed waar je dineert en de nacht weer doorbrengt. In de ochtend voert de tocht eerst naar de wijnkelder van Champginy, gelegen op het platteland tussen de wijngaarden en met een magnifiek uitzicht op het kasteel van Saumur. De aankomst bij deze wijnkelder is een onvergetelijk moment. Een Champigny-wijnproeverij in de kelder volgens het seizoen volgt waarna je geniet van een gourmet-lunch in een plaatselijk restaurant. De middag is gereserveerd voor een ritje te paard door de wijngaard en langs de rivier de Loire naar het kasteel van Montsoreau. Dit kasteel vormde de inspiratiebron voor het boek ‘La dame de Montsoreau’van de Franse schrijver Alexandre Dumas. Daarna rijd je terug naar het landgoed.

Dag 3:

Ook vandaag maak je een tocht in de ochtend van zo’n twee uur paardrijden en een middagrit terug naar het domein van ook ongeveer twee uur. Het kasteel van Brézé wacht eerst op je in de wijngaarden en op het lieflijke platteland. Je rijdt naar deze fabuleuze plek en geniet er van de lunch in de oude stallen van het kasteel of de Domaine de la Giraudière. ’s Middags rijd je ontspannen door de wijngaarden, over het platteland en in de bossen naar Abbaye de Fontevraud. Je bezoekt dit historische klooster waarna je weer te paard gaat om terug te rijden naar je eigen domein.

Dag 4:

Vandaag verlaat je het kasteel waar je de afgelopen dagen van hebt genoten en trekt te paard naar het volgende kasteel: het chateau van Ternay. ’s Morgens rijd je eerst naar het Chateau de la Roche Martel; een privé en historisch kasteel waar de eigenaren je welkom heten en een picknick aanbieden. Ook mag je rekenen op een kasteelbezoek. Na dit gezellige samenzijn ga je weer te paard om de tocht te vervolgen. In naar schatting 2,5 uur rijd je naar het privé-chateau de Ternay. De graaf en gravin van Ternay heten je hartelijk welkom. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner op dit kasteeltje.

Dag 5:

Na een fijne nachtrust hervat je de trektocht te paard en rijdt naar de volgende bestemming: Azay le Rideau. Door het bos van Chinon brengt de route je eerst naar Chateau d’Ussé. Na een fijne bosrit kom je aan bij dit sprookjesachtige kasteel. In Ussé geniet je van de lunch. Daarna rijd je baar Chateau de la Chatonnière in Azay le Rideau. Onderweg maak je sublieme en lange galoppades die je nooit meer zult vergeten. Je galoppeert langs de rivier Indre, door bossen en wijngaarden. Je krijgt een transfer naar Azay le Rideau waar een diner en overnachting zijn gepland in een schitterend 18e eeuws chateau.

Dag 6:

De laatste etappe van de kastelentocht brengt je naar Villandry. Na het ontbijt en een bezoek aan het kasteel van Azay le Rideau stijg je op voor een paardrijtocht van 2,5 uur. Deze leidt naar het kasteel van Villandry en zijn beroemde tuinen. Via plattelandswegen, paden door wijngaarden en bossen rijd je naar deze mooie plek in de Loire. Je luncht in Villandry en brengt daarna een bezoek aan de prachtige tuinen en het kasteel van Villandry. Daarna volgt een transfer naar het imposante kasteel van Gizeux. Ontvangst en bezoek aan het kasteel van Gizeux door de eigenaren valt je ten deel. Diner en overnachting op dit geweldige kasteel.

Dag 7:

Ontbijt en dan is het tijd voor het vertrek. Wie met de trein heeft gereisd kan tegen een meerprijs een transfer naar het station (reservering voor de trein is nodig) krijgen.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Aantal deelnemers:

Min. 5 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. tafelwijn.
 • 5 dagen paardrijden, 4 a 6 uur per dag
 • Transport van bagage tijdens de trektocht
 • Excursies die in het programma zijn beschreven
 • Frans- en Engelstalige gids
 • Gebruik van het zwembad bij sommige accommodaties

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer dag van aankomst vanaf treinstation Saumur, ongeveer € 40 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Verzameltransfer op dag van vertrek naar Treinstation TGV ST Pierre des Corps, ongeveer € 120 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen. Of verzameltransfer naar Treinstation Saumur, ongeveer € 90 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering