Trektocht te paard in Wild Toesjeti

Een trektocht te paard compleet aangepast aan de omgeving vol hoogteverschillen en bodems waarop draf en galop taboe zijn. Er wordt op grote hoogten gereden en een goede conditie is van groot belang.

Georgië
Vanaf € 2626
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De paarden waarop je rijdt, zijn lokale paarden. Compleet aangepast aan de omgeving vol hoogteverschillen en bodems waarop draf en galop taboe zijn. De trektocht wordt hoofdzakelijk in stap gemaakt. Van de ruiters wordt desalniettemin een goed uithoudingsvermogen gevraagd: Sommige etappes wordt er naast het paard gelopen en er wordt op grote hoogten gereden. Dagelijks breng je zes tot zeven uur in het zadel door.

Landschappen
Tijdens deze tocht verken je gebieden die op 3000 meter hoogte liggen. Uitzonderlijke landschappen en een ontdekking van geïsoleerde bergdorpjes vormen belangrijke ingrediënten van dit arrangement. Ook is er aandacht voor de Georgische cultuur.

Elke dag wordt er met verse producten gekookt. Er worden Georgische gerechten bereid en de kok maakt ook specialiteiten uit Toesjeti.

Accommodatie
De accommodaties variëren van tenten tijdens de trektocht tot hotels in de hoofdstad. Er wordt soms bij families uit Toesjeti gelogeerd. Tijdens de trektocht zetten we tenten op in de bergen en valleien. En er zijn overnachtingen gepland in uitzonderlijk eenvoudige huisjes. Vol traditie, maar verstoken van alle luxe. Zo duik je in het leven van Toesjeti. In de hoofdstad Tblisi wordt in een hotel overnacht.

Het programma is een opzet van hoe de reis eruit gaat zien. Tijdens de trektocht kan er al naar gelang van de omstandigheden worden veranderd van plan. Het weer in de Kaukasus vraagt daar soms om. De gids beslist. Het betekent dat deze reis goed is voor mensen met een flexibele instelling.

<b> <i> <u> Voorbeeld dagprogramma </b> </i> </u>

Dag 1:

Aankomst in de hoofdstad Tblisi. Verzameltransfer naar het hotel.

Dag 2:

Verzamelen om 10.30 uur in het hotel in Tblisi. Van hieruit rijden we naar de regio Kakheti, gebied vol interessante plaatsen. We brengen een bezoek aan de plaats Shuamta waar we een kerk en een nonnenklooster uit de 16e eeuw bezoeken. De fresco’s zijn goed bewaard gebleven. Na dit bezoek rijden we naar Telavi waar we een wandelingetje maken. Picknick en op weg naar Tsinandali, een dorp dat bekend staat om zijn wijnmakerij. Wij bezoeken de wijngaard, het landhuis en de tuinen. De hoofdstad van het koninkrijk van Kakheti in de 16e en 17e eeuw was Gremi. Wij bezoeken deze stad die in het verleden een levendige handelsplaats was op de zijderoute. De koning van Perzië maakte het in 1615 met de grond gelijk. De stad is nooit meer de oude geworden, de koningen resideerden vanaf de 17e eeuw in Telavi. Vanuit Gremi rijden we naar Laliskhuri aan de voet van de Kaukasus. We dineren en verblijven in een familiepension en bereiden onze trektocht voor.

Dag 3:

Na het ontbijt rijden we naar de regio Toesjeti. De 4X4 rijdt op meer dan 2900 meter hoogte. Dit is de Abano pas die de grens tussen Toesjeti en Kakhati markeert. In het hart van het Toesjeti Nationaal Park komen we langs het belangrijkste dorp in de streek, Omalo. Bij Dotchu verruilen we de auto voor een paard waarmee we de berg verder op rijden. Voor auto’s is dit gebied ontoegankelijk. Boven aangekomen genieten we van het spectaculaire uitzicht. We overnachten in een traditioneel huis, zonder isolatie, maar met een houtgestookte oven.

Dag 4:

We trekken erop uit voor een prachtige rit over de bergkam. We verbazen ons over het panorama en wandelen naar beneden. Op lager gelegen grond steken we een rivier over en rijden door verlaten dorpjes van Toesjeti. De tocht van zes tot zeven uur eindigt bij het traditionele huis waar we afgelopen nacht ook logeerden.

Dag 5:

We rijden de bergkam op en brengen de dag door op dit dak van de Kaukasus. Ergens in dit verlaten gebied zullen we onze tenten opzetten. We slapen op 2500 meter hoogte, als de weergoden het willen.

Dag 6:

We beginnen de dag te voet en zullen vandaag nog een aantal malen af- en opstijgen. Eerst wandelen we de heuvel af en na ongeveer een half uurtje afdaling, rijden we door de vallei. De route loopt door deze vallei naar Gometsari waar we aan het begin van de middag aankomen. De middag rijden we naar de Zovata-vallei waar we in onze tenten overnachten.

Dag 7:

Vanuit de vallei rijden we meer dan 900 meter omhoog naar een pas die naar een andere, mooie vallei leidt. Een tijd lang volgen we de stroom van een rivier. Er zitten enkele bijzonder wilde delen in deze route waar we wel moeten afstijgen en naast de paarden moeten lopen. Onze tenten zetten we vandaag op naast de rivier. We kijken ’s avonds terug op een prachtige dag te paard.

Dag 8:

Deze dag rijden we over een derde bergpas tot 800 meter hoog. Eenmaal boven stappen we langs enkele prachtige bergkloven. Ook vandaag wandelen we zelf weer enkele delen van de route. Onze tenten zetten we op in een vallei.

Dag 9:

De Pirikiti-vallei wacht op ons. In deze vallei liggen verschillende dorpjes. Het eerste bewoonde dorp is Girevi. Wij bezoeken Parsma en rijden door het dorp Tchecho. Onze tenten zetten we op tussen Parsma en Dartlo, aan de oever van een rivier. De tocht van vandaag biedt enkele uitdagende paden die voor de berggeiten onder ons geen probleem zullen vormen. Het gaat om paden die uit de rotsen zijn gehouwen en langs een ravijn lopen. Wellicht is enige ervaring in de bergen praktisch.

Dag 10:

Dartlo staat op de Unesco werelderfgoedlijst en een bezoek waard. Dat slaan we niet over. Na Dartlo te hebben bezocht, rijden we over de Mirgvella pas die ons aan het einde van de dag in Omalo doet aankomen. We bezoeken het kasteel van Omalo en andere interessante plaatsen. Het paganisme was tot halverwege de vorige eeuw nog heel gangbaar in de Kaukasus. In Toesjeti zijn nog veel altaren bewaard gebleven en sommige oude goden worden nog vereerd. Overnachting in een traditioneel huis.

Dag 11:

We groeten de paarden, zwaaien naar Toesjeti en rijden per auto terug naar de regio Kakheti. Aan het einde van de middag zitten we in Laliskhuri waar we van een douche kunnen genieten. Als we tijd hebben, bezoeken we de kathedraal Alaverdi, gebouwd op een heilieg paganistische plaats. We eten met de lokale bevolking en overnachten in ene pension.

Dag 12:

In de auto naar Tblisi waar we aan het begin van de middag aankomen. De middag is geheel vrij te besteden. We dineren voor de laatste keer samen. Dat doen we in een restaurant. Overnachting in een hotel.

Dag 13:

Verzameltransfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer is mogelijk te boeken alleen voor de eerste en laatste nacht in Tbilisi. € 80 p.n.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 12 jaar en zeer ervaren ruiter met goede conditie, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 3 ruiters en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Georgië

De trektochten in Georgië voeren je naar plaatsen waar je kunt genieten van de meest wonderlijke uitzichten. Ook maak je mee hoe het is om op verschillende hoogten te rijden. De bergen in deze streek zijn hoog, maar ook weids. De manier van leven was hier sterk verweven met de natuur. Tot in de vorige eeuw werd het paganisme nog volop aangehangen. Wie deelneemt aan deze trektocht zal op een bepaald moment van de tocht wel kunnen begrijpen waarom.

Inclusief

 • 13 dagen, 12 nachten in een hotel, guesthouse en tent (indeling op tweepersoonskamer -/tent)
 • Op basis van volpension dag 2 ontbijt t/m dag 13 ontbijt
 • Koffie, thee en tafelwijn die bij de maaltijden worden geserveerd
 • 7 dagen paardrijden volgens het programma, 6 a 7 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfers tijdens het programma

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekering
 • Slaapzak
 • Slaapmatje
 • Alcoholische drankjes tijdens het diner in een restaurant
 • Overige persoonlijke uitgaven