Begeleide trektocht over de bergen naar zee

Begeleide of individuele trektocht op Kreta, een zonovergoten Grieks eiland, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama's.

Griekenland
Vanaf € 1670
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Trektocht over de bergen naar de zee (160 km)
Begeleid of individueel mogelijk.

Uitsluitend voor de gevorderde ruiter is er de zware en avontuurlijke ”Lasithi Trektocht”, een individuele of begeleide trektocht van een week door het Diktigebergte en langs de zuidkust van Kreta.

U rijdt ongeveer 5 tot 6 uur per dag, de eerste rijdag een kennismakingsrit vanaf het ruiterhotel van ongeveer 3 uur. Totaal 6 dagen en 32 rij-uren. We maken een snelle galop over het Lasithi Plateau, we ontmoeten de grootste kolonie aasgieren van Europa in het hooggebergte, we slapen aan de zuidkust waar we verse vis kunnen eten en waar we, bij goed weer, zwemmen met de paarden. Overnachting in eenvoudige familiehotels in kamers met eigen badkamer, vijf nachten in het ruiterhotel. De individuele trektocht wordt ondernomen met behulp van aangegeven pijltjes, een kaart en een routebeschrijving. Bij de begeleide trektocht wordt de bagage elke dag naar het volgende hotel vervoerd. Bij de individuele trektocht gaat de bagage in zadeltassen en is er 2 keer per week een bagagewissel.

Kreta, een zonovergoten Grieks eiland, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama’s. Voeg daarbij het perfecte klimaat en de gastvrijheid van de bevolking en u heeft de ideale vakantiebestemming. In het oosten van het eiland ligt het Dikti-gebergte.
Aan de voet daarvan liggen het ruiterhotel van de gastvrije Nederlandse en Griekse eigenaren. Zij beschikken over 18 paarden: 1 Arabier, 1 Berber, 3 volbloeden, 8 warmbloedpaarden, 1 Hannoveraan voor de gids en 2 Welsh pony’s. Vriendelijke en betrouwbare paarden. Er wordt gereden met Engelse zadels. Hun eigen ruiterhotel heeft 12 ruime en comfortabele kamers in 2 rustig gelegen bungalows, alle kamers met eigen badkamer met ligbad, verwarming, koelkast, haardroger, airconditioning, een privé balkon of terras met een prachtig uitzicht over de vallei. De meeste kamers hebben ook een houtkachel( hout te koop). In het hoofdgebouw is de receptie, bar en het restaurant met een gezonde Kretenzische keuken. Gratis wifi internet in het hoofdgebouw. Het hotel beschikt over een zwembad (1.30 - 1.60 m. diep, 100 m2 ) en een apart kinderzwembad (40 cm diep, 11 m2). Voor niet-ruiters worden er verschillende activiteiten in het hotel aangeboden waaronder klimmen, speleologie, paragliding (niet voor beginners), wandelen en verhuur mountainbikes. Een 18 holes golfbaan ligt op 7 km. van het hotel.

Door het kleinschalige karakter - 14 paarden, maximaal 10 ruiters - kan het programma aan eenieders wensen aangepast worden en kunt u in een ongedwongen sfeer genieten van uw paardrijvakantie.

Voorbeeld dagprogramma begeleide en onbegeleide trektocht

Dag 1

Aankomst. Een duik in het zwembad en het diner in het restaurant. Een welkomstwoord en een uitleg over de route voor de komende dagen.

Dag 2

(3 uur te paard) We vertrekken in noordelijke richting de heuvels van Sfendili op. We passeren het byzantijnse kerkje van Avdou, een snelle rit over het plateau van Mochos en hebben een prachtig uitzicht over de Psiloritis bergen, de hoogste bergen van Kreta (2.500 m). Overnachting in het ruiterhotel.

Dag 3

(6 uur te paard) De tocht begint met een spectaculaire klim. Na door de kloof van Gonies gereden te hebben klimmen we vanaf zeeniveau over een smal ezelpaadje tot 1.100 meter hoogte. In het verleden was dit de enige toegangsroute naar het Lassithi plateau. We genieten van het adembenemende uitzicht en eten een lunch bereid in een traditionele oven. ´s Middags rijden we over het Lassithi Plateau. Dit vruchtbare plateau tussen de toppen van het Dikti gebergte is bekend om zijn witte molens die het land irrigeren. Hier werkt de lokale bevolking nog steeds met ezeltjes op het land. Na een snelle galop komen we aan in het dorpje Magoulas waar we overnachten.

Dag 4

(5 uur te paard) Vandaag steken we het Dikti gebergte over in zuidelijke richting. Alleen met de paarden, de bergen en enkele vriendelijke schaapsherders. Voor de overnachting een transfer terug naar het ruiterhotel, de paarden blijven achter in de bergen.

Dag 5

(6 uur te paard en zwemmen met de paarden) We rijden bergafwaarts door een woenstijnachtig landschap, gedroogd door de zuidelijke winden uit Afrika, en komen aan bij het heldere blauwe water van de Libysche Zee voor een verfrissende duik. Als de zee veilig genoeg is gaan we zwemmen met de paarden. We eten verse vis bereid op het houtvuur en overnachten vlakbij de zee in Keratokambos

Dag 6

(6 uur te paard) Nog even een stukje langs de zee voordat we weer het binnenland in gaan. We volgen de Anapodaris rivier die een 5 km lange diepe kloof uitgeslepen heeft. We rijden door een heuvelachtig landschap met wijn- en olijfboomgaarden, passeren dorpjes en laten paarden drinken in het Ini meer. Voor de overnachting een transfer naar het ruiterhotel.

Dag 7

(5 uur te paard) We rijden door een typische Grieks landschap terug naar het ruiterhotel. We passeren Griekse dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. We stoppen op een van de dorpspleintjes en drinken een ouzo met de Grieken. Naast ons rijst het Diktigebergte op dat we niet snel zullen vergeten Overnachting in het ruiterhotel.

Dag 8

Ontbijt, afscheid en vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon

Bij de individuele (onbegeleidde) tocht enkel doorgang met minimaal 2 zeer ervaren ruiters. Dit in verband met veiligheidsredenen in de bergen.
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Vanaf 16 jaar en zeer ervaren

Aantal deelnemers

Individuele trektocht min. 2, max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Griekenland

Kreta en Lesbos zijn twee zonovergoten Griekse eilanden, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama’s. Voeg daarbij het perfecte klimaat en de gastvrijheid van de bevolking en u heeft de ideale vakantiebestemming. We bieden standplaatsvakanties aan, maar ook begeleide of individuele trektochten behoren tot de mogelijkheden.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in diverse accommodaties
 • Volpension: vanaf 1e dag diner t/m ontbijt dag van vertrek
 • Diner betreft 2 gangen menu (geen dessert)
 • Paardrijden zoals omschreven bij het programma
 • Bagagetransport tijdens trektochtgedeelte
 • Nederlands- of Engelstalige begeleiding (niet bij individuele trektocht)

Exclusief

 • Heen- en terugvlucht naar Heraklion (HER)
 • Verzameltransfer vanaf Heraklion airport € 55 (Heraklion stad € 60) enkele reis per auto met max 4 personen, ter plaatse betalen
 • Dranken
 • Desserts
 • Entrees excursies