Ring of Kerry paardrijtocht

Vruchtbare dalen, begroeide bergen, lieflijke baaien en ruige kliffen: het graafschap Kerry in Zuid-West Ierland behoort tot de mooiste gebieden in Ierland en misschien wel van de hele wereld.

Ierland
Vanaf € 2195
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Ring-of-Kerry paardrijtocht Ierland

Vruchtbare dalen, begroeide bergen, lieflijke baaien en ruige kliffen: het graafschap Kerry in Zuid-West Ierland behoort tot de mooiste gebieden in Ierland en misschien wel van de hele wereld. De Warme Golfstroom langs de zuidelijke kust zorgt voor een weelderige, subtropische plantengroei. De beroemde toeristische route, de kustweg Ring-of –Kerry op het schiereiland Iveragh, mag zich dan ook in een grote populariteit verheugen. Ongeveer 1,5 km vanaf het toeristisch centrum Killarney ligt een paardrijcentrum dat een trektocht door dit gebied organiseert. In vijf rijdagen maakt u kennis met de highlights van het Ierse landschap zoals de MacGillycuddyReeks, de hoogste bergen in Ierland, en met de spectaculaire kust. Ervaren gidsen begeleiden de tocht.

Voorbeeld dagprogramma 7 daags-arrangement:

Dag 1

Aankomst op zaterdag, inchecken voor 17.00 uur en check-in in de B and B.

Dag 2

Verzamelen om 10.00 uur in paardrijkleren en met de bagage (klaar voor transport). De tocht begint aan de voet van de Seefin Mountain. We beginnen te klimmen en genieten van de uitzichten over Caragh Lake en de valleien . Na een schitterende rit via Coomasaharn Lake omgeven door de Horseshoe bergen, over een zacht verend grastapijt weer terug naar het uitgangspunt. Zelf overnachten we in Glenbeigh, een plaatsje bijna geheel door bergen omringd en niet ver van het strand.

Dag 3

Dat strand van Rosbeigh is het doel van de 2e dag. Er is volop gelegenheid voor lange galops over het goudgele zand. Picnick met uitzicht op het schiereiland Dingle in het Noorden en Iveragh in het Zuiden. In de namiddag via de zandduinen en Cliff Road weer terug en overnachting in Glenbeigh.

Dag 4

Verzamelen na het ontbijt, weer ook de bagage meenemen. We rijden via Kell Station door de Bogs van Cnoc Bawn naar Liss Bawn. Onderweg hebben we spectaculaire uitzichten op Caherciveen, gelegen aan de Ring-of-Kerry en in de 19e eeuw zó geïsoleerd dat de inwoners meer contact hadden met Amerika dan met Ierland. Na de picknick in een bos rijden we door Island Boy en Inny Valley. Ons doel, Waterville, ligt op een smal reepje land tussen Lough Currane en de Atlantische oceaan. De eerste Keltische invallers zouden hier geland zijn. Talrijke archeologische overblijfselen herinneren hier nog aan, onder andere bij Church Island, bij derrynane Abbey of Skellig Michael.

Dag 5

De volgende dag brengen we door in de omgeving van Waterville. ’s Morgens een avontuurlijke tocht in de Tulligane Woods, lunch in een oude school aan de oever van de rivier de Inny , ’s middags een rit langs de kusten van Lough Currane, beroemd bij menig visser.

Dag 6

Verzamelen na het ontbijt en weer de bagage mee voor transport. We starten met een frisse tocht naar het strand van Waterville waar we genieten van een paar opwindende galops. De prachtige panorama’s van Hoggs Head en Ballinskelligs Bay doen ons denken aan de tocht van de vorige middag. Aan het eind van de middag transfer naar Killarney voor alweer de laatste overnachting.

Dag 7

Na het ontbijt vertrek.

Ook een korter programma is mogelijk van 4 dagen / 3 nachten en 2 dagen paardrijden.

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzen niet-ruiters (in tweepersoonskamer):
7 dagen / 6 nachten op basis van halfpension € 750 p.p
4 dagen / 3 nachten op basis van halfpension € 375 p.p
Gewicht

Max. 92 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 en max. 12 ruiters (2 weken voor vertrek)

Er wordt gereden met comfortabele Engelse zadels. In heel Ierland is men verplicht een helm te dragen.

Over Ierland

Ierland is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden door de groene heuvels en valleien, door de bossen of naar de ruige Atlantische kust waar u over de eindeloze stranden galoppeert met uitzicht over de kliffen van Moher. Eventueel langs eeuwenoude kloosterruïnes en kastelen! Ierland te paard biedt vele mogelijkheden.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten of 4 dagen / 3 nachten
 • Op indeling in tweepersoonskamers, met eigen douche en toilet, in 3 verschillende accommodaties (kleine familiehotels of B&B)
 • Op basis van halfpension (ontbijt en lunch) vanaf de tweede dag (zondag) het ontbijt t/m de laatste dag (vrijdag) het ontbijt (lunch = picknick onderweg)
 • 5 dagen rijden ong. 4 tot 6 uur per dag, bij 7-daags arrangement
 • 2 dagen rijden ong. 4 tot 6 uur per dag, bij 4-daags arrangement
 • Transfers en bagagevervoer tijdens de trektochtdagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Killarney
 • Avondmaaltijden
 • Drankjes
 • Taxitransfer vanaf de luchthaven Kerry € 35, Shannon € 260, Cork € 200 per taxi enkele reis, maximaal 3 personen in een auto, met openbaar vervoer naar Killarney: trein vanaf Dublin € 55 , bus vanaf Shannon € 15 enkele reis.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis- annuleringsverzekering
 • Toeslag tijdens feestdagen, zie prijsinfo!