Horse round up Vioidalstungurett

Heb jij er altijd van gedroomd om een kudde paarden naar hun plaats van bestemming te drijven? Jij kunt deelnemen aan deze bijzondere tocht!

IJsland
Vanaf € 2013
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Heb jij er altijd van gedroomd om een kudde paarden naar hun plaats van bestemming te drijven? IJsland is wellicht niet de allereerste bestemming waar je dan aan denkt, maar het hoge noorden van dit Noord-Europese land kent een eeuwenoude traditie om kuddes IJslandse paarden, die in de zomermaanden vrij rondlopen in de hooglanden, aan het begin van de herfst terug naar huis te brengen. En jij kunt deelnemen aan deze bijzondere tocht! Tijdens deze bijzondere ruitervakantie, die slechts een paar weken van het jaar kan worden georganiseerd, rijd je eerst door glooiende valleien en trek je later de bergen in terwijl je op zoek gaat kuddes die los rondlopen in de IJslandse hooglanden: merries, hun veulens en jonge ruinen, die in de zomer volop van de vrijheid in de natuur hebben kunnen genieten en voor de komst van de koude winter naar lager gelegen gebieden moeten worden teruggedreven. Tijdens deze week werk je samen met de gids en lokale boeren om de paarden veilig naar beneden te brengen. Let op: het IJslandse herfstweer is onvoorspelbaar: het ene moment rijd je nog heerlijk in de zon, terwijl het een uurtje later kan stortregenen of sneeuwen. Kleed je deze speciale ruitervakantie dus aan voor ‘alle weertypen’, zodat je tijdens het rijden niet belemmerd wordt door het grillige weer.

Voorbeeldprogramma

Day 1

Verzameltransfer tussen 07.30 uur en 08:30 uur vanaf de busstop in Reykjavik naar de locatie Belangrijk: zorg ervoor dat je jouw rijkleding al aan hebt. Vervolgens naar het startpunt in Bjargshóll, waar de paarden en begeleider Eggert al staan te wachten. Onderweg naar het hoge noorden bezoek je eerst een wolfabriek, voordat je de rest van de dag te paard zult afleggen en de loop van de Miðfjarðará-rivier volgt om uit te komen bij de oceaan en uiteindelijk via de Vatnsnesfjall-berg uitkomt bij Gauksmyri, waar je de nacht doorbrengt in een landelijk gelegen hotel. (rit van 25km)

Day 2

De tocht van vandaag begint op het platteland van Vestur-Hóp en brengt je naar de oogstrelende Víðidalur-vallei, waar de glooiende graslanden pas aan de horizon lijken op te gaan in de bergen. Je rijdt langs de Víðidalsá-rivier in de richting van een vakantieboerderij in de buurt gelegen van de beroemde Kolugil-canyon. Hier zul je uiterst hartelijk worden ontvangen door de eigenaren, Sigrún and Víglundur. Terwijl zij het eten bereiden, kun jij even heerlijk ontspannen in een van de openlucht-hottubs op het terrein. (rit van 35km)

Day 3

Vandaag trek je de hooglanden in en rijd je naar het Víðidalstunguheiði-plateau. Hier kom je de eerste groepen IJslandse paarden tegen die vanuit de hooglanden al aan hun daling zijn begonnen. Na de lunch in de bergen maak je kennis met de andere gasten en locals die de IJslandse boeren gaan helpen bij het drijven van de kuddes. Deze dagtocht eindigt bij de Dæli-boerderij, waar je na het diner wordt uitgenodigd om een traditioneel IJslands feest bij te wonen en samen met de boeren, locals en de andere gasten het succes van een geslaagde ‘round up’-dag te vieren. Schroom niet om mee te doen met de traditionele ‘réttardansleikur’-dans! (rit van 32km 7-8 uur inclusief pauzes)

Day 4

De laatste rijdag van deze tocht door IJsland begint weer bij de verzamelplek, waar de paarden door de boeren in hun eigen kuddes worden gesorteerd. Hier vindt ook terplekke een veiling plaats. In de middag rijd je terug naar het beginpunt van de tocht in Bjargshóll, waar de paarden zullen achterblijven. Jij wordt met de auto teruggebracht naar Dæli waar je eerst kunt genieten van een afscheidsdiner en met de andere reisgenoten napraat over wat jullie de afgelopen dagen hebben beleefd. (rit van 30km)

Day 5

Vandaag verlaat je het IJslandse hoge noorden en word je teruggebracht naar Reykjavik busstop. De geschatte aankomsttijd is 14.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon 25% korting voor kinderen tot 12 jaar. Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis.
Europrijs berekend op originele ISK, [valuta code] [prijs] p.p
Gewicht

Max. 110 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 en max. 20 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten nachten in eenvoudige gedeelde 2pers.kamers
 • Volpension vanaf dag 1 lunch t/m dag 5 ontbijt en geserveerde niet-alcoholische drankjes
 • 4 dagen paardrijden (ong. 120 km)
 • Gebruik van regenkleding, helm, zadeltas
 • Verzameltransfer tussen de busstop en locatie in
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik en de Flybus van en naar de busstop in Reykjavik
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Entree dansavond
 • Toeslag glutenvrije maaltijden (op aanvraag) € 100 p.p. ter plaatse betalen
 • Reisverzekering