Paardrijden in Zuid-IJsland: ‘Wildernistocht met hotelovernachtingen’


In deze paardrijvakantie maak je mooie tochten in groene valleien en in de wilde natuur van IJsland. Op IJslandse paarden verken je in vier dagen het prachtige platteland en de onbewoonde wildernis van dit bijzondere land.

vanaf € 2.030

Paardrijden in gevarieerd Zuid-IJsland

IJsland is het land met fascinerende natuur waarvan vulkanen, mysterieuze lavavelden, warmwaterbronnen en ijzige gletsjers deel uitmaken. Zo laten de vulkaan Hekla en de gletsjers Langjölull en Eyafjallajökull zich aan je zien als jij op je IJslandse paard het zuiden van IJsland verkent. Daarbij rijd je de onbewoonde wildernis in die ten noorden van de romantische vallei Tungufellsdalur ligt. Ook volg je de machtige rivier Stóra-Laxá die veel zalm kent. De rivier wordt omgeven door fantastische kolommen van basalt en er liggen uitstekende routes om op te tölten.

Tijdens dit arrangement verblijf je in een 4-sterrenhotel, ongetwijfeld een van de meest luxueuze die je in het zuiden van IJsland kunt vinden. Het hotel biedt fijne diners en je vindt er een gezellige bar. De geothermische velden met warmwaterbronnen en geisers liggen op een paar minuten lopen van het hotel vandaan. Vlakbij het hotel ligt een golfbaan.

Het diner is niet bij het arrangement inbegrepen en is op individuele basis. De gids die de tochten te paard begeleidt, overnacht niet in het hotel.

Half gevorderde ruiters kunnen deelnemen aan de tochten te paard. Van hen wordt verwacht dat zij fit zijn en niet meer dan 95 kilo wegen.

Voorbeeldprogramma:

Gelieve bij dit arrangement rekening te houden met eventueel een dag eerder aan te komen en een dag later vertrek naar huis. Graag helpen we u verder bij het vinden van een geschikte accommodatie hiervoor.

Dag 1: 
Om 09.00 uur wordt je opgehaald bij je hotel of bij het busstation in Reykjavik voor de transfer naar het Nationaal Park Dingvellir waar we een wandelingetje tussen de twee continenten maken. Daaropvolgend genieten wij van een lunch in een restaurant en na een korte veiligheidsinstructie en uitleg over de paarden en het tuig, stijgen wij op voor een mooie tochtje te paard. 
We rijden over perfecte töltpaden in de mooie vallei van Tungufellsdalur met zijn heldere bergwaterbronnen en Arctische berkenbossen. De route voert over glooiende heuvels en idyllisch land met jonge paarden en grazend vee. Dit is het typische boerenleven van IJsland. 
Hoe hoger we komen, hoe ruiger het land wordt. We rijden richting de gletsjerrivier en genieten van het zicht op de waterval Gullfoss die wij vanaf de oostelijke zijde – een rustiger kant – bekijken. Over mooie paadjes rijden wij terug naar de boerderij waar de paarden overnachten. Wij gaan naar ons hotel en checken in voor de komende nachten. (Afstand te paard: 18 km.)

Dag 2: 
Deze dag brengen wij door in de prachtige, onbewoonde wildernis dat ten noorden van de vallei van Tungufellsdalur ligt. We beklimmen een hooggelegen bergplateau en volgen de smalle paden die alleen door schapen en paarden zijn ontstaan. We worden getrakteerd op schitterende vergezichten op de wilde, groene bergzijde. We volgen de wilde rivier Litla Laxá en hier voelen we wat vrijheid precies inhoudt. We rijden langs een verlaten boerderij en rijden door naar de boerderij waar de paarden zullen overnachten. Na deze werkelijk avontuurlijke tocht te paard krijgen wij een transfer terug naar het hotel.

Dag 3: 
Als wij weer in het zadel zitten, sporen wij de paarden aan om naar de adembenemende canyon Laxärgljúfur te gaan. De canyon zelf is 10 kilometer lang en reikt naar 200 meter in de hoogte waar hij op zijn hoogst is. De wilde zalmrivier heeft de diepe kloof gevormd door verschillende aardlagen zoals basalt en lava. 
We stoppen bij de ruïnes van de boerderij Hrunakrókur. Deze ligt op een prachtige, rustige plaats onder de waterval waar we de paarden laten uitrusten. (Afstand te paard: 20 kilometer). Op onze terugweg naar het hotel maken we een tussenstop bij de Geheime Lagune, een prachtige bron waarin je kunt baden. Vergeet dus niet je zwemspullen mee te nemen!

Dag 4: 
Na het ontbijt is het tijd om uit te checken bij het hotel. We gaan naar de paarden om op te stijgen voor de laatste rit die wij met ze maken. Deze voert over vruchtbaar boerenland en langs de rivier Stóra-Laxá.
Wij stoppen bij een klein, plaatselijk museum waar wij het leven uit de lang vervlogen tijden van IJsland kunnen bekijken. Met die opgedane indruk zetten wij ons weer in het zadel en rijden over smalle paden onder de wonderlijke basalten kolommen van Hrepphólahnjúkar. Als de paarden zijn afgezadeld en beloond, is er voor de ruiters koffie en cake bij de gids. 
Transfer aan het einde van de middag naar Reykjavik. Wie naar huis terugkeert, wordt afgezet bij het busstation vanwaar de bus naar het vliegveld vertrekt. Wie een nachtje bijboekt, wordt bij het hotel afgezet.  

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 3n *  
01/10/2022  - 31/12/2022
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.030
€  2.030
€  2.378
€  2.030
01/01/2023  - 31/12/2023
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  2.511
€  2.511
€  2.511
€  2.879
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele IJslandse Kronen ISK 379.000 Eenpersoonstoeslag ISK 55.500

Kamertype

3n *


01/10/2022  -  31/12/2022

2 pers kamer (Double)

2.030

2 pers kamer (Twin)

2.030

1 pers kamer (Single)

2.378

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.030

01/01/2023  -  31/12/2023

2 pers kamer (Twin)

2.511

2 pers kamer (Double)

2.511

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.511

1 pers kamer (Single)

2.879


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele IJslandse Kronen ISK 379.000 Eenpersoonstoeslag ISK 55.500

Data 2023

Mogelijk op aanvraag bij een min. van 2 ruiters. Aankomstdag elke dag mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek) Grotere groepen mogelijk op aanvraag

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten in een 4* hotel een-/tweepersoonskamers met eigen sanitair
 • Inclusief 3x ontbijt, 3x lunch
 • 1 x warme lunch in restaurant Friðheimar Greenhouse
 • 4 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding van een gids tijdens het paardrijden
 • Transfer van en naar je accommodatie in Reykjavik en overige transfers genoemd in het programma
 • Toegang tot Samansafn Museum
 • 1x bezoek aan Secret Lagoon incl. handdoek

Exclusief

 • Heen-/terugreis
 • Drankjes
 • Diners
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra overnachting vooraf aan het arrangement en aan het eind van laatste dag
 • Reis-/annuleringsverzekering