West-IJsland te paard: Gletsjers, grotten en berkenbossen

Dit arrangement is het meest romantische dat de IJslandse organisatie aanbiedt. In vier dagen rijd je te paard over de mooiste routes van Borgarfjörur in West-IJsland. Op IJslandse paarden verken je dit eindeloos mooie gebied.

IJsland
Vanaf € 2654
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit arrangement is het meest romantische dat de IJslandse organisatie aanbiedt. In vier dagen rijd je over de mooiste routes van Borgarfjörur in West-IJsland. Deze omgeving heeft alles in zich wat IJsland heeft te bieden: gletsjers, vulkanen, warmwaterbronnen, historische plaatsen en geothermische meren. Op IJslandse paarden verken je dit eindeloos mooie gebied van IJsland.

Paardrijden in het fascinerende westen van IJsland

Tijdens deze vakantie verblijf je in een hotel, terwijl de paarden overnachten op de plaats waar je afstijgt. Zo maak je een rondrit te paard door een indrukwekkende gebied waarin je de gigantische Lava tunnel Viogelmir bezoekt en de gezellige geothermische Krauma Spa aandoet. Optioneel wordt een tour aangeboden die naar het blauwe ijs van de enorme Langjökull gletsjer leidt.

Tijdens de tocht te paard neemt de gids enkele reservepaarden mee die aan de hand meelopen. Je kunt proberen met een ‘handpaard’ te rijden, maar het is geen must. Wellicht lopen er ook reservepaarden helemaal vrij mee. Onderweg zal je zeker de tölt ervaren, die typische takt die alleen het IJslandse paard kent.

Je overnacht in een 4-sterrenhotel dat in Nordic stijl is ingericht. Het beschikt over een geweldig restaurant waar heerlijke lokale gerechten worden geserveerd. Deze geniet je individueel en zijn niet inbegrepen. Het hotel ligt tussen de uitgestrekte lavavelden en een mooi berkenbos. Een golfbaan en een geothermisch bad liggen op steenworp afstand van het hotel. Niet-ruiters kunnen zich hier ook uitstekend vermaken.

Deze paardrijtocht is geschikt voor ervaren ruiters en goede conditie.

Voorbeeldprogramma

Gelieve bij dit arrangement rekening te houden met eventueel een dag eerder aan te komen en een dag later vertrek naar huis. Graag helpen we u verder bij het vinden van een geschikte accommodatie hiervoor.

Dag 1:

De gids staat om 10.00 uur bij je hotel in Reykjavik om je op te halen en mee te nemen naar West IJsland. Het is praktisch als je in rijkleding meegaat. In het natuurreservaat Hísafell ontmoet je de IJslandse paarden en maakt een eerste tocht (van 15 km.) door het idyllische berkenbos. De route voert naar de befaamde Hraunfossar watervallen die in talrijke kleine watervalletjes naar beneden storten vanaf het lavaveld Hallmundarhraun. Het water legt een afstand van zo’n 1000 meter af. We stijgen af als we op deze charmante plek zijn aangekomen en laten de paarden achter bij de boerderij die dichtbij dit natuurfenomeen ligt. Wij rijden verder naar ons 4-sterrenhotel waar wij de komende drie nachten ons onderkomen vinden. Geniet van een ontspannen bad in het thermische bad of in de hot tub. Het diner geniet je individueel, met een drankje van de gezellige hotelbar.

Dag 2:

Na het uitgebreide ontbijtbuffet haalt de gids je op en ga je naar de paarden toe. De tocht te paard gaat via de boerderij langs de oevers van de rivier waar wilde zalm zwemt naar het prachtige landschap rond Tunga. Na deze geweldige tocht van ongeveer 20 kilometer bezoeken wij de gigantische lavagrot Vlögelmir. Het is een van de grootste grotten in zijn soort van IJsland. Samen met een gids daal je af naar de wonderen van bijzondere lavaformaties. Aanbevolen wordt je warm te kleden en stevig schoeisel te dragen. De ondergrondse toer duurt zo’n anderhalf uur. Daarna keer je terug naar je hotel. Optioneel: een excursie in een ijstunnel in de gletsjer van Langjökull.

Dag 3:

Transfer naar de paarden voor een schitterende tocht over het lavaveld Hallmundarhraun. Je rijdt door een zeer afgelegen gebied waar je verschillende soorten lava aantreft. Ook liggen in deze omgeving berkenbossen en je ziet weidse open vlakten, waar de velden worden bedekt door uiteenlopende mossen en korstmossen. Geniet van het spectaculaire zicht op de gletsjer Langjökull in de verte. Na 23 kilometer paardrijden stijgen wij af en laten de paarden genieten van hun welverdiende rust. Wij worden opgehaald en naar een moderne Spa gebracht. Stoomkamers, hot tubs, een knapperend vuurtje, het zijn de dingen die je zalig doen ontspannen. Na deze weldaad keer je terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 4:

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken bij het hotel. Daarna gaan we nog eenmaal naar de paarden om onze cirkel rond te rijden. We rijden door het natuurreservaat Húsafell terug richting het hotel waar wij afscheid nemen van de paarden die ons 15 mooie kilometers hebben laten rijden. Privé-transfer naar Reykjavik in de middag. Je wordt afgezet bij je accommodatie (deze is niet bij dit arrangement inbegrepen, maar is optioneel bij te boeken) of naar de halte voor de bus die naar het vliegveld rijdt waar je een late terugvlucht kunt nemen.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele IJslandse Kronen ISK 354.000 Eenpersoonstoeslag ISK 56.500

Prive-groepen mogelijk op aanvraag bij een min. van 2 ruiters. Aankomstdag is donderdag
Gewicht:

Max. 95 kg

Aantal deelnemers:

Min 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek) Grotere groepen mogelijk op aanvraag

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten in een 4* hotel een-/tweepersoonskamers met eigen sanitair
 • Inclusief 3x ontbijt, 4x lunch
 • 4 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding van een gids tijdens het paardrijden
 • Transfer van en naar je accommodatie in Reykjavik en overige transfers genoemd in het programma
 • Toegang tot Krauma SPA incl. handdoel, badjas en glaasje wijn.
 • 1x bezoek aan Giljaböðin mountain spa
 • 1x bezoek aan lava cave Viðgelmir

Exclusief

 • Heen-/terugreis
 • Drankjes
 • Diners
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra overnachting vooraf aan het arrangement en aan het eind van laatste dag
 • Reis-/annuleringsverzekering