IJslandse 'Tocht van Hoop' te paard

Deze tocht te paard voert je door de ongerepte natuur van IJsland terwijl de gids je het heldhaftige verleden van het land vertelt. Deze vakantie is ideaal voor diegene die wil genieten van comfortabele paardrijtochten.

IJsland
Vanaf € 1810
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze tocht te paard voert je door de ongerepte natuur van IJsland terwijl de gids je het heldhaftige verleden van het land vertelt. Verhalen over conflicten, wraakacties en liefde uit de oude IJslandse saga’s komen voorbij als je door het land trekt. Je maakt een tocht waarbij de paarden op verschillende plekken overnachten en ruiters telkens worden teruggebracht naar de boerderij. Natuurlijk rijd je op IJslandse paarden.

Ontdek de ongerepte natuur van IJsland te paard
Deze paardrijvakantie is ideaal voor iedereen die wil genieten van comfortabele paardrijtochten in zeer uiteenlopende landschappen. Je rijdt door werkelijk onaangeraakte natuur en je krijgt ene uitstekend inkijkje in de geschiedenis van IJsland als je luistert naar de verhalen uit de Saga-tijden.

Paardrijden op zachte ondergrond van zand is een plezier voor ruiter en paard. Onderweg is er volop tijd om plezier te beleven aan de unieke tölt, de speciale gang van de IJslander. Hij laat je zweven tijdens je ontdekkingstocht van de natuur en historie van dit unieke gebied.

De tocht begint bij de paardenboerderij in de vallei van Vatnsdalur. Uiteindelijk rijd je via een ronduit spectaculaire en afwisselende route naar de Noord-Atlantische kust. Van daaruit rijd je de paarden weer terug naar de boerderij. Onderweg spetter je door rivieren, een prachtige lagune, rijd je langs een geweldige waterval en zie je toverachtige rotsformaties van basalt.

Ruiters
Deze paardrijvakantie is geschikt voor halfgevorderde en gevorderde ruiters. Voor deze tocht zijn rijlaarzen tot aan de knie van harte aanbevolen.

Neem goede kleding voor alle weersomstandigheden mee. En vergeet ook geen zonnebrand met hoge factor mee te nemen naar IJsland; je rijdt hele dagen buiten.

De paarden worden gezadeld met zadels die iets verschillen van wat wij gewend zijn. Het zadel voor het IJslandse paard lijkt veel op een dressuurzadel, maar is behoorlijk vlak. De rijstijl ligt tegen de Engelse rijstijl aan, maar je rijdt met lange beugels. Er worden eenvoudige bitten gebruikt, de hoofdstellen hebben een verstelbare neusriem en de teugels zijn voorzien van klipjes.

Verblijf
Je verblijft op de boerderij en deelt je kamer met mede-ruiters. Je ontbijt en dineert ook op de boerderij van waaruit je naar de paarden wordt gebracht die telkens op een andere plek overnachten.

Dag 1

Je wordt tussen 07.30 en 09.30 uur opgehaald bij een van de ophaalpunten bij een van de bushaltes in Reykjavik. Het is de bedoeling dat je al in je rijkleding klaarstaat. Transfer per bis van Reykjavik naar de paardenboerderij waar je de paarden en de gidsen ontmoet. De tocht kan direct beginnen. De eerste route brengt je naar de vallei van Vatnsdalur. Dit gebied is het decor van de Vatnsdaela Saga. Je rijdt door naar de Sveinsstadir boerderij waar de tocht te paard eindigt. Ruiters keren terug naar de boerderij voor de overnachting. (25 km. paardrijden)

Dag 2

Als de paarden weer zijn gezadeld en iedereen de voeten weer in de stijgbeugels heeft, verlaten wij de Sveinsstadir boerderij en rijden naar en langs de lagune met de naam Hóp. Het zwarte zand op het strand is ideaal om in die speciale gang van het IJslandse paard in te zetten: de tölt. De route geeft een indruk van de mooie lagune die we de volgende dag zullen oversteken. Vandaag rijden we langs de rivier Vididalsá en steken deze over. We pauzeren kort bij Stóra – Borg waar we lunchen en rijden per auto naar Borgarvirki, een fascinerend fort uit het Viking-tijdperk. Daarna vervolgen wij onze tocht te paard. We rijden naar een schapenkraal die door lokale boeren wordt gebruikt om de schapen in de herfst te selecteren. Voor we terugkeren naar ons onderkomen, maken we een kleine excursie naar de kust waar we de bijzondere rotsformatie Hvítserkur bekijken. Deze formatie is het thuis voor grote groepen nestelende zeevogels. Het gebied is ook de thuishaven van veel zeehonden. Hopelijk zien we ze uitrusten en spelen op het strand. De nacht brengen we opnieuw door op de boerderij. (30 km. paardrijden)

Dag 3

Bereid je voor op een schitterende route die je te paard gaat volgen. Vandaag ontdekken we de schoonheid van het schiereiland Vatnsnes en volgen de zwarte duinen op Sigridarstadasandur richting de Noord-Atlantische Oceaan. We lunchen op de top van de Nesbjörg vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt op de omgeving. Vandaag steken we de laguna Hóp over. Daarvoor volgen we een veilige oversteek door het water en rijden dan naar de boerderij Thingeyrar. Dit is een voormalig klooster, gebouwd in de 12e eeuw. Als de paarden zijn afgezadeld word je teruggebracht naar de boerderij waar je kan ontspannen in de openlucht-hot- tub bij de boerderij voor je aan het hartige diner gaat. (40 km. paardrijden)

Dag 4

Deze dag begin je met een bezoek aan de historische kerk Thingeyrar. Op deze laatste dag van paardrijden, rijden wij de paarden terug naar de boerderij. We steken het meer Húnavatn over via een veilige oversteekplaats in het water en genieten van de opwinding van de paarden als ze weer op het zwarte zand staan. We rijden aan de oostelijke kant van de Vatnsdalur-vallei langs de spectaculaire waterval Hvammsfoss die wordt geflankeerd door indrukwekkende kolommen van basalt. Vrolijk komen we aan op de boerderij waar we de geslaagde terugtocht vieren met een groots afscheidsdiner. (25 km. paardrijden)

Dag 5

Het is tijd om afscheid te nemen van de gidsen en de transfer naar Reykjavik te aanvaarden. Je wordt naar je accommodatie in de hoofdstad (tegen een meerprijs individueel bij te boeken) gebracht waar je rond 12.30 uur zult aankomen. Of je aanvaardt de terugvlucht naar huis.

(*) Alle prijzen per persoon

25% korting voor kinderen tot 12 jaar.

Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid

Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis.

Prijzen 2024

Hoogseizoen valt in de periode 24-06 t/m 18-08. Alle data daar buiten is het Laagseizoen

Laagseizoen: € 1.810 p.p / Hoogseizoen: € 1.950 p.p
Gewicht

Max. 110 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 en max. 14 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten in een boerderij, kamers op indeling met gedeelde sanitair.
 • Op basis van volpension en de geserveerde niet-alcoholische drankjes
 • 4 dagen paardrijden
 • Bustransfer van en naar de boerderij / Reykjavik
 • Gebruik van regenkleding, helm, zadeltas, slaapzak
 • Ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar luchthaven Reykjavik, en de Flybus van en naar busstop in reykjavik vanaf ISK 5500
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Alcoholische drankjes
 • Reis-/annuleringsverzekering
 • Toeslag glutenvrije maaltijden (op aanvraag) € 100 p.p. ter plaatse betalen