Trektocht Geysir - Gullfos

Een paar dagen naar IJsland om het ruige landschap vanaf een paardenrug te ontdekken en ook de nodige polaire bezienswaardigheden van dit bijzondere land te zien. Dat kan!

IJsland
Vanaf € 1755
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een paar dagen naar IJsland om het ruige natuurlandschap van dit Noord-Europese land vanaf een paardenrug te ontdekken en tussendoor ook de nodige populaire bezienswaardigheden van dit bijzondere land zien? Dat kan! Op deze 5-daagse minitrektocht door het zuiden van IJsland bezoek je onder meer de geisers van Geysir, de adembenemende Gulfoss-waterval en het nationale park van Thingvellir.

Dag 1

Zaterdag aankomst Reykjavik. Verzameltransfer met de bus vanaf het busstation in Reykjavik om 18.00 uur. Deze bus brengt je naar het gastenverblijf Kálfhóll, waar je kan kennis maken met de begeleiders en de paarden. Na een heerlijke maaltijd is er genoeg gelegenheid om met elkaar kennis te maken zodat we daarna kunnen gaan genieten van de mooie ritten.

Dag 2

Na een kennismaking met het IJslandse paard en zijn speciale gangen beginnen we aan onze rit langs het aangename pad bij de rivier de Thjórsá gletsjer. We laten de paarden achter op het veld van Sandlækjarmýri en rijden naar het Réttarholt Guesthouse. Deze dag is de perfecte start om je paard en de IJslandse manier van trail rijden in een ontspannen sfeer te leren kennen. Geniet van het bubbelbad in de buitenlucht bij het Kálfhóll, Guesthouse voor een stevig diner. (ongeveer 15 km)

Dag 3

Vandaag voert je naar de vruchtbare graslanden van Hrunamannahreppur. Heb je altijd al eens een kudde loslopende paarden willen voortdrijven? Dan is dit je kans! Bij het drijven is een snelle wisseling van gangen een must, bijzonder om een keer mee te maken. Na het oversteken van de Stóra-Laxá rivier staat er een uitgebreide lunch voor je klaar bij Hrunaréttir, een schaapskooi waar in de herfst schapen worden geschoren. De paarden blijven hier, maar jij wordt opgehaald met de auto en naar de Myrkholt-boerderij gebracht waar je de komende nacht verblijft. (rit van 30 km)

Dag 4

We vervolgen onze rit op zachte paden, ideaal om te slenteren in de richting van de majestueuze kloof Brúarhlöð, waar melkachtig groen water door bizarre rotsformaties gaat. Langs de Hvítá-rivier volgen we de steeds dieper wordende kloof naar de indrukwekkende Gouden Waterval Gullfoss en gaan verder naar het beroemde warmwaterbrongebied Geysir. (ongeveer 20 km)

Dag 5

Onze rit voert ons door de Haukadalur-vallei met zijn prachtige berkenbos. Steek onderweg duidelijke stroompjes over en geniet van de rijke vegetatie van wilde bergbloemen die bloeien in de hoge zomer. Terwijl je naar een hooglandplateau klimt, zul je de veranderingen in de natuur opmerken wanneer je hoger gelegen gebieden bereikt. Een adembenemend uitzicht op de bergketens en gletsjers van het hoogland wacht op u wanneer u de top van Haukadalsheiði bereikt. De rest van de dag wordt doorgebracht in het Geysir-gebied. Je hebt alle tijd om dit zeer interessante gebied met zijn ontelbare bruisende warmwaterbronnen te verkennen. Optioneel is het bijboeken van een ‘4x4 drive en sneeuwmobiel’-tour naar de Langjökull-gletsjer (26.200 ISK = € 205,- euro - 50% korting voor kinderen jonger dan 12 jaar - prijs niet inbegrepen). (rit van 15 km)

Dag 6

Einde van de Geysir - Gullfoss trektocht. Na het ontbijt moet je helaas afscheid nemen van de paarden en begeleiders, alvorens je per auto wordt teruggebracht naar het vliegveld van Reykjavik. (geschatte aankomsttijd: 11.30 uur)

(*) Alle prijzen per persoon

25% korting voor kinderen tot 12 jaar.

Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid

Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis.

Prijzen 2024

Hoogseizoen valt in de periode 24-06 t/m 18-08. Alle data daar buiten is het Laagseizoen

Laagseizoen: € 1.755 p.p / Hoogseizoen: € 1.881 p.p
Gewicht

Max. 110 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 en max. 14 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 6 dagen/5 nachten nachten in slaapzak accommodatie in eenvoudige meerpersoonskamers
 • Volpension: vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt incl.geserveerde niet-alcoholische drankjes
 • 4 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer Busstation Reykjavik en locatie v.v.
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik
 • Flybus van/naar busstation in Reykjavik
 • Alcoholische dranken
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag glutenvrije maaltijden (op aanvraag) € 100 p.p. ter plaatse betalen