Trektocht Gouden Cirkel

Deze trektocht door het zuiden van IJsland combineert alle facetten van een trektocht te paard en brengt je onder meer naar de beroemde Geysir, de adembenemende Gulfoss waterval en het nationale park van Thingvellir.

IJsland
Vanaf € 2620
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Wil jij het unieke natuurlandschap van IJsland vanaf een paardenrug ontdekken en ook veel bezienswaardigheden van dit bijzondere land zien? Deze 6-daagse trektocht door het zuiden van IJsland combineert alle facetten van een rondreis te paard en brengt je onder meer naar de beroemde Geysir, de adembenemende Gulfoss-waterval en het nationale park van Thingvellir. Deze tocht is uitermate geschikt voor het hele gezin of beginnende ruiters die aan het begin van de rondreis op een rustig tempo kennis willen maken met het IJslandse paard en zijn bijzondere gangen, waaronder de tölt. Later in de week is er voldoende gelegenheid om wat meer van de gebaande paden af te gaan en het ongerepte IJslandse landschap te verkennen. Houd er wel rekening mee dat sommige rijdagen lang duren. Een goede conditie en een zekere basiskennis van het paardrijden is dus een vereiste.

Dag 1

Zaterdag aankomst Reykjavik. Verzameltransfer met de bus vanaf busstation in Reykjavik tussen 18.00 - 19.00 uur. Deze bus brengt je naar het gastenverblijf (Kálfhóll) waar je kan kennis maken met de begeleiders en de paarden. Na een heerlijke maaltijd is er genoeg gelegenheid om met elkaar kennis te maken zodat we daarna kunnen gaan genieten van de mooie ritten.

Dag 2

Vandaag is als eerste een briefing met daarna de kennismaking met het IJslandse paard en zijn bijzondere gangen. Het is nu tijd voor een relaxte rit langs de Thjórsá-rivier, zodat jij en je paard elkaar nog wat beter kunnen leren kennen. De nacht breng je door op de Kálfhóll boerderij, waar je heerlijk van de dag kunt bijkomen in de hottub. (rit van 15km)

Dag 3

Vandaag staat een lange rijdag op het programma (30 kilometer) naar de vruchtbare graslanden van Hrunamannahreppur. Heb je er altijd al van gedroomd om een kudde loslopende paarden te drijven? Dan is dit je kans! Via het oversteken van de Stóra-Laxá rivier staat er een uitgebreide lunch voor je klaar bij Hrunaréttir, een schaapskooi waar in de herfst schapen worden geschoren. We vervolgen onze rit over goede paden, richting de majestueuze kloof Brúarhlöð waar melkachtig groen water door bizarre rotsformaties stroomt. Onze rit eindigt om Brúarhlöð en we rijden naar de Myrkholt Farm, waar we de nacht doorbrengen.

Dag 4

We vervolgen onze rit op zachte paden, ideaal om te tölten, langs de Hvítá-rivier Door het pad van de kloof te blijven volgen kom je op den duur uit bij de ‘gouden’ Gullfoss-waterval. Even verderop bevinden zich de beroemde geisers en waterbronnen van Geysir. We overnachten in Myrholt/Hvitardalur. (rit van 21 km)

Dag 5

Vandaag rij je door het berkenbos in de Haukadalur-vallei en steekt diverse kleine stroompjes en uitgestrekte bloemenvelden over. Terwijl jouw sterke paard op het oog moeiteloos omhoog klimt naar een hoger liggend gebied, zie jij het landschap om je heen letterlijk veranderen. Op de top van de Haukadalsheiði-berg heb je een adembenemend uitzicht op de weidse omgeving. Later die dag is er gelegenheid om het Geysir-gebied, bekend om zijn vele geisers en warmwaterbronnen, verder te verkennen. Optioneel is het bijboeken van een ‘4x4 drive en sneeuwmobiel’-tour naar de Langjökull-gletsjer ( 26.200 ISK = ongeveer € 205,-(50% korting voor kinderen jonger dan 12 jaar), prijs niet inbegrepen). We overnachten weer in Myrkholt/Hvitardalur. (rit van 15km)

Dag 6

Vandaag ga je meer van de gebaande paden af (en de ongerepte IJslandse natuur in). Het begin van de route richting de Brúarhlöð-kloof is nog omgeven door groene weides, maar na het oversteken van de krachtige Hvítá-rivier bereik je het hooggelegen plateau van Hrunaheiðar en ontstaat langzaamaan het gevoel dat je het einde van de wereld hebt bereikt. Voor de paarden is Kaldbakur het eindpunt, waarna jij met de auto naar een geheime lagune zult worden gebracht om van een welverdiende warm bad in deze thermische bron te genieten. Deze nacht breng je wederom door in de boerderij Kálfhóll. (rit van 30 km)

Dag 7

Ook op de laatste rijdag kun je je blijven verwonderen over het bijzondere natuurlandschap van IJsland. De rit voert je langs de Galtafell-berg en de bijzondere stenen pilaren van Hrepphólar. Met het oversteken van de Laxá-rivier naar Reykjaréttir kom je langzaam maar zeker weer in de buurt van de Thjórsá-rivier (en het eindpunt van deze trektocht). Eenmaal terug op de Kálfholl-farm is het tijd om afscheid te nemen van de paarden en begeleiders. Verzameltransfer naar Reykjavik aankomst hier rond 20.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon

25% korting voor kinderen tot 12 jaar.

Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid

Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis.

Prijzen 2024

Hoogseizoen valt in de periode 24-06 t/m 18-08. Alle data daar buiten is het Laagseizoen

Laagseizoen: € 2.620 p.p / Hoogseizoen: € 2.690 p.p
Gewicht

Max. 110 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 en max. 14 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 7 dagen/6 nachten in slaapzakaccommodatie in eenvoudige meerpersoonskamers met gedeeld sanitair
 • Volpension: aankomstdag diner t/m vertrekdag lunch incl. niet-alcoholische drankjes
 • Verzameltransfer busstation Reykjavik en de locatie v.v.
 • 6 dagen paardrijden
 • Entree Secret lagoon
 • Ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik
 • Flybus van/naar busstation in Reykjavik
 • Alcoholische dranken
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag glutenvrije maaltijden (op aanvraag) € 100 p.p. ter plaatse betalen