Ontdek de Etrusken

Deze reis biedt alles dat je mag verwachten van een paardrijvakantie in het prachtige Italië, langs authentieke paden en door een prachtige en ongerepte natuur.

Italië
Vanaf € 1920
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze reis staat synoniem voor ‘avontuur’. Niet alleen de onvergetelijke paardentochten, maar ook de verschillende slaapfaciliteiten zullen je vast wel kunnen bekoren. We overnachten immers niet alleen op mooie vakantieboerderijen, maar ook in stenen hutten en in grote tenten. Onze paarden blijven altijd dicht bij ons, en dat geldt ook voor de kleine, lokale diertjes (zoals insecten en kleine schorpioenen) die je kunt tegenkomen. We worden één met de natuur in al haar schoonheid.

Voorbeeldprogramma

Hierna volgt een voorbeeld dagprogramma voor een tocht van 8 dagen (6 dagen te paard). Er kunnen ook steeds reizen op maat worden aangeboden. Informeer vrijblijvend naar de tarieven.

Dag 1

We worden ontvangen in de boerderij met een lekker aperitief. Daarna krijgen we alle informatie over de omgeving en de komende trektochten. We sluiten de dag af met een diner en bereiden ons voor op het begin van ons Italiaanse avontuur.

Dag 2

We maken kennis met onze paarden en stappen rond 10.00 uur in het zadel voor onze eerste tocht die ruim 4 uren zal duren. We rijden in noordoostelijke richting langs de Lente rivier. We komen rondom het middaguur aan bij de citadel van Castel’Ottieri waar we zullen lunchen (picknick). Tijdens onze tocht in de namiddag ontdekken we, in galop, dat het landschap zal veranderen met hoge heuvels en prachtige witte paden. We brengen de nacht door in het mooie kasteel Porceno.

Dag 3

Omstreeks 10 uur gaan we weer op pad. Samen met onze paarden steken we de Strdolone rivier over en rijden we over het Montorio landgoed (2.500 hectaren groot) in de richting van S. Quirico. Hier zullen we lunchen en een oude Etruskische necropolis bezoeken. Daarna rijden we weer verder naar het Mezzano landgoed, om uiteindelijk de dag af te sluiten in het donkere en mysterieuze woud van Lamone. Hier zullen wij overnachten op de vakantieboerderij Frà Viaco.

Dag 4

Vandaag rijden we in zuidwestelijke richting. Na het ontbijt rijden we naar de ruïnes van de oude Etruskische stad Castro, waar we zullen lunchen. In de namiddag zetten we onze tocht verder langs deze eeuwenoude route. We ontdekken het domein van Torlonia en bezoeken een klein, maar heel leuk kasteel met Romeinse bruggen. Uiteindelijk komen we aan in het Vulci park. Daar zullen onze paarden overnachten, terwijl wij de nacht doorbrengen in het hotel ‘Le Cascine’.

Dag 5

Vandaag ontdekken we het Vulci park. Met onze gids zullen we, samen met onze paarden, het park en de Etruskische graven bezoeken. Daarna genieten we van een heerlijke lunch in het restaurant van het park. De rest van de middag kan eenieder zelf invullen. Er is een mogelijkheid om het Etruskische museum te bezoeken in een van de kastelen, om lekker te ontspannen aan de oevers van de Fiora rivier of om een wandeling te maken in het park met op de achtergrond het geluid van een waterval.

Dag 6

Na het ontbijt rijden we in noordoostelijke richting naar Romitori. Dit is een eeuwenoude plek waar monniken zich in vervlogen tijden terugtrokken om te bezinnen. Nu is het een frisse grot met een amfitheater voor klassieke muzikanten. We zullen hier lunchen, om daarna verder te rijden langs open velden, heuvels en mooie wegen om weer op het Etruskische pad van Castro te komen. We zetten onze paardrijdtocht dan verder in tegenovergestelde richting om een route te volgen die ons naar de oude stad Farnese brengt. We rijden verder naar de bossen van Lamone om de nacht door te brengen op de boerderij Frà Viaco.

Dag 7

In de ochtend rijden we met onze paarden in de richting van Vitozza (S. Quirico), over het Mezzano landgoed en langs de beroemde boerderij ‘Il Voltone’. Na de lunch in Vitozza gaat onze tocht verder op een avontuurlijke en boeiende route langs de Lente rivier. We komen uiteindelijk aan op de boerderij, waar onze tocht begonnen is. We nemen hier afscheid van onze paarden en gaan vervolgens naar het Castel Sereno voor een diner en onze laatste overnachting.

Dag 8

Na het ontbijt brengt een taxi ons naar onze bestemming (luchthaven, treinstation, …) en eindigt het programma.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, in gedeelde tweepersoonskamers met prive badkamer
 • Overnachtingen op basis van volpension vanaf aankomstdag het diner t/m ontbijt vertrekdag, picknicklunch tijdens de paardrijdagen
 • 6 dagen paardrijden (5 a 6 uur per dag)
 • Bagagetransport
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Rome Fiumicino € 250 per auto enkele reis (3 plaatsen), ter plaatse betalen
 • Of verzameltransfer van en naar treinstatio Orvieto € 100 per auto enkele reis (3 plaatsen), ter plaatse betalen
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering