Paardrijtocht over de heuvelruggen van Siena

De omgeving van Siena kan het best worden ontdekt terwijl we in het zadel zitten en genieten van de kilometerslange uitzichten en we met onze paarden over de heuvelruggen rijden.

Italië
Vanaf € 1750
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Tijdens deze paardrijdvakantie ontdek je de bijzondere locatie Crete Senesi. Letterlijk vertaald betekent dit ‘Siena klei’. Het gebied kenmerkt zich dan ook door de aparte, grijze kleur die de grond er heeft. Deze grijze klei is een overblijfsel van een oude zee die hier circa 4 miljoen jaar geleden lag. De bijzondere kleiformaties die in opmerkelijke massa’s boven de grond uitsteken bieden een ideaal klimaat voor de groei van witte truffels.

Uitgestrekte en variërende landschappen

De omgeving van Siena kan het best worden ontdekt terwijl we in het zadel zitten en genieten van de kilometerslange uitzichten. Terwijl we met onze paarden over de heuvelruggen rijden, kunnen we de diversiteit van het landschap bewonderen. We rijden over vlaktes, heuvels en bergen. We trekken door bossen en ontdekken een pad langs de Paglia rivierbedding. Gemiddeld zitten we 5 a 6 uur per dag op ons paard en worden er picknicks gehouden tijdens deze lange ritten.

Voorbeeldprogramma

Hierna volgt een voorbeeld dagprogramma voor een tocht van 7 dagen (5 dagen te paard). Er kunnen ook steeds reizen op maat worden aangeboden. Informeer vrijblijvend naar de tarieven.

Dag 1

Aankomst op de locatie, waar we dineren en overnachten. Deze boerderij beslaat 10 hectaren. Het hoofdgebouw is volledig gerenoveerd met gebruik van het materiaal tufo (lokale vulkaansteen).

Dag 2

We worden opgehaald en naar de paarden gebracht (op een hoogte van 390 meter). We maken kennis met onze paarden en stappen meteen in het zadel voor een tocht naar het Castle de Porceno. Onderweg volgen we een oud pad in een prachtige omgeving en stoppen we voor een picknick in het CastellÓttieri (met een mooie middeleeuwse kerk). Bij aankomst in Porceno, verlaten we Toscane (voor één nacht) en gaan we naar Lazio. Daar brengen we de nacht door in een kasteel (met alle faciliteiten, waaronder een zwembad), terwijl onze paarden in een veld vlakbij verblijven.

Dag 3

Onze spectaculaire tocht naar de heuvelruggen van Siena begint vandaag in de richting van Radicofani. Na een tocht van circa 4 uren in noordelijke richting, zijn we terug in Toscane. We komen aan in de provincie Siena met haar typische gele heuvels en groene cipressen. We zullen de heuvels op en af rijden, we steken rivieren over en we rijden over een mooie heuvelrug met een prachtig uitzicht. We lunchen in de buitenlucht op een rotswand met een zicht op Radicofani waar we in de loop van de avond zullen aankomen. We worden daar hartelijk ontvangen door Antonello en zijn vrouw van het Sterposi vakantieverblijf, waar we zullen overnachten.

Dag 4

Omstreeks 10 uur vertrekken we met onze paarden voor een tocht door de stad Radicofani. We rijden langs de typische heuvels van Siena en door een bos om vervolgens de berg op te rijden die naar de citadel van Radicofani leidt. Hier zullen we picknicken. In circa 1 uur rijden we terug naar het Sterposi vakantieverblijf waar we nog een korte tocht te paard kunnen maken, of rustig kunnen ontspannen aan het zwembad.

Dag 5

Op deze vijfde dag van onze ruitervakantie rijden we langs een andere route terug naar het kasteel van Porceno. We nemen hiervoor een pad langs een van de mooiste heuvelruggen die een uitzicht biedt over Celle sul Rigo (aan de linkerzijde) en Castell’Azzara en Proceno (aan de andere zijde). We zetten onze tocht verder op de oude Cassia route die kruist met de nieuwe Cassio route (een van de meest belangrijke routes van Florence naar Rome). We zullen uiteindelijk aankomen in Centeno, waar Galileo (de natuurkundige) een tijdje in de gevangenis doorbracht tijdens de malariaplaag. Hier zullen we genieten van een lekker diner.

Dag 6

We stappen weer in het zadel en zetten onze paardrijdtocht verder in de richting van S.Quirico. Onderweg rijden we langs Prato Lungo (een klein boerendorp) en stoppen we voor onze lunch in het archeologische park Città del Tufo in Vitozza. Na de picknick brengen we onze paarden terug naar beneden langs een oud Etruskisch pad dat met de hand uitgegraven is. We rijden verder langs de rivier en door een bos om aan te komen in de prachtige stad Sorano (379 meter hoogte). Hier laten we onze paarden drinken van de rivier en genieten we van het uitzicht. We zetten onze rit verder over een oude Etruskische weg langs een kloof met wanden van 10 meter hoog. Na een tocht van circa een uur, waarvan we een gedeelte (2 kilometer) in galop kunnen doen, eindigt onze tocht. We nemen afscheid van onze paarden en worden met een auto overgebracht naar Castel Sereno. Daar dineren we en brengen we onze laatste nacht door.

Dag 7

We ontbijten en worden naar de luchthaven of het treinstation gebracht. Dit is het einde van het programma.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten, in gedeelde tweepersoonskamers met prive badkamer
 • Op basis van volpension vanaf aankomstdag het diner t/m ontbijt vertrekdag, picknicklunch tijdens de paardrijdagen
 • 5 dagen paardrijden (5 a 6 uur per dag)
 • Bagagetransport
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Rome - Fiumicino € 250 per auto enkele reis (3 plaatsen) , ter plaatse betalen
 • Verzameltransfer van en naar treinstatio Orvieto € 100 per auto enkele reis (3 plaatsen), ter plaatse betalen
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering