Te paard door charmant Toscane over historische ‘Etruskentrail’

Heb je zin in een sfeervolle paardrijvakantie in een prachtige omgeving vol charme en historie? Dan is deze ‘Etruskentrail’ perfect voor jou. Op deze prachtige tocht te paard verken je de oude paden van de Etrusken.

Italië
Vanaf € 1586
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Heb je zin in een sfeervolle paardrijvakantie in een prachtige omgeving vol charme en historie? Dan is deze ‘Etruskentrail’ perfect voor jou. De trektocht te paard duurt een week, waarvan je zes dagen in het zadel doorbrengt. Op goedgetrainde, vriendelijke paarden rijd je veilig en comfortabel in Western stijl door het schitterende en soms wat ruigere Toscaanse landschap. Je beleeft een trektocht te paard waaraan je warme herinneringen zult bewaren.

Onvergetelijke paardrijvakantie in Toscane

Op deze prachtige tocht te paard verken je de oude paden van de Etrusken, de oude inwoners die lang voor het Romeinse Rijk ontstond in Italië leefden. Weidse panorama’s wachten op jou om te worden bekeken.

Te paard rijd je over de ‘via Etrusche’ en de canyon ‘Vie Cave’. Onderweg ontdek je Etruskische tombes, olijfgaarden en thermische baden uit lang vervlogen tijden. Je maakt kennis met de Maremma (vee) en hun Butteri (cowboys). Je rijdt van bergweiden door dichte bossen, glooiende velden en bergachtige landschappen. Een schitterende canyon en het heldere meer Mezzano zullen je betoveren.

Naast de pracht van de natuur biedt dit deel van Toscane je ook veel cultuur en historie. De oude paden leiden je naar pittoreske middeleeuwse stadjes zoals Sorano en het nog veel oudere dorpje Vitozza. De necropolis van Poggio Prisca, de Ildebranda tombe en de fascinerende hermitage van Poggio Conte staan alle op het programma voor een bezoek.

Deze paardrijtocht biedt je zuivere natuur, historie, cultuur en avontuur.

Basis

De basis van de trektocht is de paardenboerderij gelegen in een romantische vallei in Toscane. De boerderij wordt omringd door bossen en velden.

Op het terrein staan verschillende gebouwen met comfortabele kamers. Er is een gebouw met zeven kamers, een gemeenschappelijke kamer en een terras, een gebouw met vijf kamers op de eerste verdieping en het restaurant en keuken op de begane grond en er is een apart gebouwtje met een gastenkamer op de begane grond. Tenslotte is er een gemeenschappelijk gebouw waar je de receptie vindt, het kantoor, een café, een gemeenschappelijke ruimte met een open haard, een vergaderzaaltje, een massageruimte, een leslokaal en een internetpunt met gratis Wi-Fi.

De Trail

De tocht duurt een week waarvan je op zes dagen paardrijdt. Twee gidsen begeleiden de groep: een rijdt te paard mee en de andere verzorgt de picknicks onderweg en vervoert je bagage naar de verschillende onderkomens. Je overnacht in gezellige landhuizen.

De picknicks gebruik je in de buitenlucht, onder een tent die de gids al heeft opgezet als de groep aankomt. ’s Avonds geniet je van al het fijns uit de Toscaanse keuken.

Paarden

De ruim zestig paarden leven in kleine kuddes en in complete afstemming op hun behoeften op 100 hectare weiland. De boerderij is gespecialiseerd in Western-rijden; alle paarden zijn in deze stijl beleerd, op basis van Natural Horsemanship en Westernrijden. Er wordt met Western zadels gereden.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst in het basisonderkomen waar je ’s avonds de gids ontmoet. De gids legt de details voor de komende week uit. Daarna kan je nader kennismaken met de andere deelnemers van de trektocht die in het verschiet ligt.

Dag 2

Je trekt erop uit voor een complete dagtocht waarop paard en ruiter elkaar leren kennen. Ook wordt iedereen in de gelegenheid gesteld te kijken of de juiste match is gemaakt. Op deze dagtocht picknick je gezellig buiten. Bij terugkeer is het tijd voor het diner en de overnachting in het onderkomen van waaruit je morgen vertrekt voor de Etruskische trektocht.

Dag 3

Vanuit de basis rijd je door een mooi berkenbos naar de oevers van de rivier Fiora. Daarna rijd je over de oude, Etruskische wegen die meer dan 2000 jaar geleden zijn uitgehouwen in de tufsteen rotsen. Daarbij rijd je langs het beroemdste monument uit dit gebied, de Ildebranda Tombe.

Dag 4

De tocht van vandaag voert over de Etruskische weg van S. Giuseppe en Fratenuti en leidt uiteindelijk weer naar de rivier. Aan de waterkant van de Fiora geniet je van een picknick. ’s Middags rijden we verder door wijngaarden en olijfgaarden. Na deze fijne tocht kom je aan bij het landhuis waar wordt gedineerd en overnacht.

Dag 5

Bereid je voor op een langere rit in de morgen gevolgd door een ontspannen middag. Je rijdt langs de Fiora tot de hermitage van Poggio Conte waar 16e eeuwse kluizenaars een kapel bouwden. Zij hebben de kapel in zijn geheel uit de rotsen van tufsteen gehouwen. Voor de lunch rijd je naar een boerderij waar Maramma paarden worden gefokt en getraind op de traditionele manier. ’s Middags volgen wij de cowboys tijdens hun werk met hun Maremma koeien en paarden.

Dag 6

De tocht gaat verder naar het Lamone Bos, een Natuurreservaat. Dit dicht beboste landschap met zijn wilde bloemen en vogels zoals spechten en allerlei valkensoorten die uitsluitend in deze omgeving voorkomen, heeft zich ontwikkeld op rotsachtig terrein van vulkanische oorsprong. Onderweg rijd je langs verschillende Maremma-kuddes die in de open gebieden van het bos leven. Je picknickt in het bos en trekt dan verder. Over glooiende heuvels met spectaculaire uitzichten kom je aan bij het onderkomen aan het meer van Mazzano. Dit is een kratermeer van vulkanische origine. De omgeving is een waar paradijsje waar je tijd hebt voor een duik in het meer. Ook kan je tegen een meerprijs ontspannen in de spa.

Dag 7

Vanaf het meer van Mazzano rijd je over mooie veldwegen naar Sorano. Je rijdt door dit pittoreske dorp en geniet aan de rivier de Lente van de picknick. In de middag trek je verder over de Etruskische wegen naar Montevitozzo . Vervolgens keer je terug naar de basis waar je geniet het laatste gezamenlijke diner waar iedere deelnemer een klein aandenken krijgt en een kaart van de trektocht.

Dag 8

Ontbijt en vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een-/tweepersoonskamers met gemeenschappelijke badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt (ontbijt, 2 drie-gangen maaltijden), lunch is een picknicklunch.
 • Incl. tafelwijn en water bij de maaltijden
 • 6 dagen paardrijden, 5 a 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Transport van de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Rome Ciampino (zaterdag 15.00 uur) of Rome Fiumicino (zaterdag 16.00 uur),terug op de luchthaven om 12.00 (Fiumicino) of 13.00 (Ciampino), € 260 per persoon retour; heen- en terugreis: of veel goedkoper: trein tot Chiusi of vliegtuig naar Rome of Florence en daarna per trein tot Chiusi (2-3 uur) (prijs ong. € 35 enkele reis)
 • Zaterdag verzameltransfer treinstation Chiusi tussen 09.00-10.00 uur en 17.30 - 18.30 uur € 40 p.p. Chiusi retour, ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering