Tweeparkentocht te paard in Italië

Tijdens deze trektocht te paard rijd je door twee Nationale Parken van Italië: Het Parco Nazionale d’Abruzzo en het Parco Nazionale della Majella. De paarden komen uit de regio, kennen de streek daardoor heel goed.

Italië
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Tijdens deze trektocht te paard rijd je door twee Nationale Parken van Italië: Het Parco Nazionale d’Abruzzo en het Parco Nazionale della Majella. De vriendelijke, voorwaartse paarden dragen je zelfverzekerd en met veel plezier door de zeer afwisselende landschappen. De paarden komen uit de regio, kennen de streek daardoor heel goed. Ze staan het hele jaar in kuddeverband bij elkaar. De eigenaar rijdt de paarden zelf en met zachte hand in. Ze worden gereden met Westernzadels. Een afwisselende en comfortabele trektocht is met dit arrangement gegarandeerd.

Betoverende landschappen die je te paard verkent, indrukwekkende historie waarover de gids je wil vertellen en genieten van heerlijk Italiaanse eten. Dat zijn de ingrediënten voor deze schitterende paardrijvakantie in Molise, glooiende regio in Italië.

Molise is het heuvelachtige gebied in deze trektocht. De Samnieten bewoonden dit gebied oorspronkelijk tot de Romeinen het gebied na drie eeuwen van strijd inlijfden bij het Romeinse Rijk. Het is dan 79 voor Christus. Molise en Abruzzo werden altijd als een gebied gezien. In 1963 werd Molise een aparte regio. Het ligt tussen Rome en Napels in en is zeer dunbevolkt wat het perfect maakt voor paardrijvakanties.

Abruzzo kent een ander landschap. Het is woest en kent hoge bergtoppen. Wilde beren bevolken de streek en ook everzwijnen lopen er rond. De bloemen zijn prachtig in deze ongerepte natuur.

De trektocht
Beide streken kennen beschermd oerbos, zij hebben het predicaat nationaal park. Deze trektocht voert door deze speciale gebieden.
Op deze trektocht rijd je 5,5 dagen paard waarbij je gemiddeld zeven tot acht uur in het zadel doorbrengt. De bagage wordt met de auto vervoerd.

Eten en overnachting
Bij alle (driegangen)diners wordt een lokaal wijntje geschonken en de lunch bestaat uit een zalige picknick in de buitenlucht.
Tijdens deze paardrijvakantie overnachten wij drie keer op een boerderij en hebben wij vier hotelovernachtingen.

De 14 paarden (stokmaat 1.50 – 1.65 m) staan in de weilanden rondom het huis. Er zijn Quarter Horses, Paints, een Appaloosa en een enkele kruising. De paarden zijn met zachte hand afgericht en goed op hun taken voorbereid.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst met een welkomstdrankje op de boerderij. Kennismaking met de gids en gastheer die ook het driegangen-diner bereidt. Bij het eten wordt een heerlijk lokaal wijntje gedronken.

Dag 2

De ochtend is vrij in te vullen. Voor lunchtijd wordt een veiligheidsinstructie gegeven. Daarna is het tijd de paarden te verzorgen en op te zadelen. Lunch en een korte demonstratie Western rijden volgen en na het eten maken we een kennismakingsrit van zo’n drie uur. Paard en ruiter die de komende week intensief met elkaar optrekken, leren elkaar zo kennen. In de avond brengen wij een bezoek aan de manege en de bistro van de gastheer. Diner in de bistro en overnachting op de boerderij.

Dag 3

Als wij na het ontbijt in het zadel zitten, genieten wij in de ochtenduren van het paardrijden in bossen en door velden. Bij Campo Lungo stijgen wij af voor de picknick. Onze gids kan veel vertellen over het gebied waarin wij rijden en doet dat graag onder lunchtijd. Na de lunch rijden we langs de overblijfselen van een Samnitische tempel. Later in de middag komen wij aan op de eindbestemming van deze tocht en gaan de paarden de wei in. Wij keren terug naar de boerderij voor het diner en de overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken wij naar de paarden en stijgen om ongeveer 11.00 uur op. We volgen de Tratturo Celano Foggia. Een tratturo is een veepad van 2000 jaar oud. Deze is nog steeds in gebruik om vee vanuit het zuiden waar ’s zomers geen gras groeit, naar groene velden te drijven. De weg voert tot de rivier Sangro. Op dit punt aangekomen, gaan wij van de tratturo af en rijden verder over smalle paden naar onze bestemming van vandaag. De paarden overnachten op een manege waarbij ook een restaurant is gevestigd. Hier dineren wij. Overnachting in een nabij gelegen hotel.

Dag 5

De bestemming van vandaag is het stadje Roccaraso. Wij rijden door steeds hoger gelegen gebied. Op de bergpas aangekomen is het tijd voor de picknick. Het panorama biedt ons aan de ene kant het glooiende landschap van mooi Molise. Aan de andere kant zien wij het Nationaal Park Majella liggen met zijn hoge bergen en uitgestrekte valleien. Wij galopperen aan het einde van de middag door een van deze prachtige valleien en bereiken zo Roccaraso waar wij de komende twee nachten doorbrengen. Diner in het hotel.

Dag 6

Deze dag rijden wij het Nationaal Park Abruzzo in. De eerst etappe van de tocht rijden wij door het de Piano delle cinque Miglia, de ‘Vallei van de vijf Mijl’. Hier zijn wij in de gelegenheid lang te galopperen. Aan het einde van de vallei aangekomen, zien wij in de verte de eerste hoge bergen verrijzen. Wij volgen een grindpad langs de Montagna Spaccata – de Gespeleten Berg. Het pad eindigt onder de eikenbomen waar wij linksaf slaan. De omgeving verandert in een maanlandschap met een klein meertje. Aan het einde van de dag verlaten wij de berg en volgen een skiroute naar beneden. De paarden gaan op stal, de ruiters naar het hotel. Het diner gebruiken wij in een restaurant.

Dag 7

Vandaag verlaten wij de twee parken en zetten koers naar het stadje Rocca5miglia. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. In de buurt van dit plaatsje houden wij halt voor de picknick. Daarna dalen wij verder af de vallei in van de rivier Sangro. Wij volgen de rivier en gaan nog even heerlijk in galop voordat wij aankomen op de manege waar wij afstijgen. Het wordt tijd voor ons afscheidsdiner met pizza. Dit krijgen wij in het restaurant bij de manege. De paarden overnachten hier en wij slapen in comfortabele onderkomens.

Dag 8

Dag van vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag. De toeslag dient ter plaatse betaald te worden. € 30 p.n (2023); € 35 p.n (2024)
Gewicht

Max. 90 kg ( max. BMI 29)

Leeftijd

Min. 16 ( vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwasse ruiter)

Aantal deelnemers

Min. 5 ruiters en max. 8 ruiters (bij uizondering 10 ruiters) (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling in twee- of meerpersoonskamers in boerderij(3 nachten) en hotel (4 nachten) met gezamenlijk sanitair
  • Op basis van volpension met wijn en bier bij de maaltijden vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek
  • 5 ½ dag rijden (7 - 8 uur per dag), op dag 2 een kennismakingsrit van ong. 3 uur
  • Engelstalige begeleiding
  • Bagagetransport met de auto
  • Verzameltransfer van het treinstation in Isernia naar de boerderij op de dag van aankomst om 19.45 uur. Op dag van vertrek transfer om 09.00 uur

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering