Trektocht door kleurrijk Jordanië

Altijd al nieuwsgierig geweest naar Jordanië? Voor wie niet bang is aangelegd, is dit een prachtige reis te paard van de fascinerende stad Petra naar de kleurrijke vlakten van de Wadi Rum woestijn.

Jordanië
Vanaf € 1807
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Altijd al nieuwsgierig geweest naar Jordanië? Voor wie niet bang is aangelegd, is dit een prachtige reis te paard van de fascinerende stad Petra naar de kleurrijke vlakten van de Wadi Rum woestijn. Stel je voor: eerst bezoek je de historische stad die begin vorige eeuw pas werd herontdekt en daarna galoppeer je op lokale paardenrassen door de woestijn. Hoe avontuurlijk wil je het hebben?

De paarden uit dit gebied zijn niet erg groot, maar wel heel sterk. Zij kunnen prima in de warme en droge omstandigheden van de Jordaanse woestijn rijden. Met hen maak je een reis die zo in de vertellingen van Duizend-en-een-Nacht kunnen. Er worden Engelse zadels en hoofdstellen gebruikt.

Zorg ervoor dat je in goede conditie verkeert. Tijdens deze trektocht wordt gedraafd en gegaloppeerd waar mogelijk. Ook verzorg je de paarden zelf, van poetsen tot voeren. Tijdens de trektocht door de woestijn zet je je eigen tent op.

De reis naar Jordanië is inclusief een bezoek aan een van de zeven wereldwonderen: de stad Petra. Die verken je op eigen gelegenheid. Deze deels uit rotsen gehakte stad is van grote archeologische waarde. Petra vormde een belangrijk handelsknooppunt. Wierook uit Jemen werd geëxporteerd naar Iran, Syrië, maar ook richting de Griekse en Romeinse rijken. De handelsroute zorgde voor bloei van de stad die aan het begin van de middeleeuwen werd verlaten. Petra werd aan het begin van de 19e eeuw herontdekt. Archeologische opgravingen begonnen pas aan het begin van de vorige eeuw. Het centrum van de stad werd aan het eind van de jaren ’50 uitgegraven. Sindsdien wordt er voortdurend onderzoek uitgevoerd.

En wat dacht je van paardrijden door de Wadi Rum-woestijn? Een groot deel van de film Lawrence of Arabia is hier in 1960 geschoten. Lawrence zelf was een Britse officier die in 1917 en 1918, nog voor de opgravingen van Petra, actief was met zijn leger. Ook zijn hier science fiction films opgenomen. Waarom? Vanwege de rode grond.

De eerste twee en de laatste nacht van je reis logeer je in een hotel. Tijdens de trektocht overnacht je in tenten. Die zet je zelf op, maar schroom niet om hulp te vragen wanneer het nodig is. Begeleiders helpen je graag. De organisatie vraagt je eigen slaapzak mee te nemen. Houd er rekening mee dat de sanitaire voorzieningen in de woestijn beperkt zijn, net zoals water.

Met eten zit het goed: de organisatie zorgt voor lokale specialiteiten bij ontbijt, lunch en diner. Er worden Jordaanse schotels geserveerd, er wordt gebarbecued en vegetariërs kunnen zonder problemen mee. Thee, water en fris is altijd aanwezig.

Let op: Niet inbegrepen zijn het diner op de dag van aankomst, de lunch op de tweede dag, want dat is de dag van het bezoek (op eigen gelegenheid) aan Petra. Ook het diner op de laatste dag staat los van het programma.
Praktisch: op vertoon van de Jordan Pass die je voor je vertrek naar Jordanië kunt aanschaffen, krijg je bij aankomst op de luchthaven je visum. Ook heb je hiermee toegang tot Petra en de Wadi Rum.

Voorbeeldprogramma

Deelnemers kunnen kiezen voor een trektocht van vier of zes dagen.

Dag 1

Dag van aankomst, met eventueel op eigen gelegenheid een museumbezoek. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 2

Verzameltransfer naar Petra, zelfstandig bezoek aan de historische stad. Lunch op eigen gelegenheid. Diner bij de gids die de trektocht begeleidt. Overnachting in een hotel.

Dag 3

De trektocht begint. Deze eerste rit voert langs woestijndorpjes, langs een boomgaard bij een bron waar wordt geluncht en naar het kamp waar bij het kampvuur wordt gegeten. Een dag om optimaal te genieten van het uitzicht over de bergen en de Wadi Araba woestijn.

Dag 4

Na het opbreken van je tent, poetsen en zadelen van je paard, gaat de rit naar de Wadi Rum. Je ziet onderweg het landschap veranderen van bergachtig naar woestijnachtig. De rit voert tot ‘de 3 bomen’, de enige schaduwrijke plek in de omgeving. Ideaal voor de lunch. Daarna gaat het verder naar het noordelijke deel van de Wadi Rum. De rit voert naar de kampeerplek bij een mooie rotsformatie. Zie ’s avonds de maan opkomen.

Dag 5

Zie de zon opkomen! Daarna gaat de trektocht dieper de woestijn in. Hier bevinden zich natuurlijke rotsbruggen. Lunchtijd is ook siëstatijd en na de lunch trek je over eindeloos lange zandwegen door uitgestrekte, buitengewoon kleurrijke valleien. Camera in de aanslag!

Dag 6

Galopperen over de opgedroogde moddervlakte naar een natuurgebied dat je te paard gaat verkennen. Ook voert de rit via een prachtige kloof naar de hoogste zandduinen van Wadi Rum. Je rijdt langs deze duinen èn langs het huis van Lawrence of Arabia.

Dag 7

Paardrijden over een natuurlijke rotsbrug is heel speciaal en staat voor vandaag gepland. Ook voert de rit door uitgestrekte valleien. Het is genieten van de stilte in deze omgeving.

Dag 8

De achtste dag voert de rit over onder meer een opgedroogde moddervlakte, ideaal om te galopperen. De rit eindigt bij een kamp waar je afscheid neemt van paard en gids. Je brengt de nacht door in het kamp waar je heerlijk kunt douchen.

Dag 9

Je wordt opgehaald voor een transfer naar de Dode Zee en hier een heerlijke vrije middag te kunnen besteden. Aan het einde van de middag volgt de transfer naar het hotel. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 10

De chauffeur haalt je op bij het hotel en brengt je naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar 2023:
USD 1895 Bij kamer-/tent op indeling / tweepersoonskamer-/tent
USD 2070 Bij eenpersoonskamer-/tent

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar 2024:
USD 1950 Bij kamer-/tent op indeling / tweepersoonskamer-/tent
USD 2100 Bij eenpersoonskamer-/tent

Eventuele extra hotelovernachtingen is mogelijk op aanvraag (USD 47,50 = ong. € 35 logies en ontbijt, in tweepersoonskamer, USD 65 (= ong. € 47,50) in eenpersoonskamer)

Het is mogelijk om de tocht door te laten gaan indien er maar 2 ruiters deelnemen, dit tegen een toeslag van USD 375 p.p.
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 13 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 3 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Het is mogelijk om de tocht door te laten gaan indien er maar 2 ruiters deelnemen, dit tegen een toeslag van USD 375 p.p.

Over Jordanië

Jordanië heeft veel te bieden zowel op vlak van cultuur als natuur. Wat dacht je van paardrijden door de Wadi Rum-woestijn? Een groot deel van de film Lawrence of Arabia is hier in 1960 geschoten. Lawrence zelf was een Britse officier die in 1917 en 1918, nog voor de opgravingen van Petra, actief was met zijn leger. Ook zijn hier science fiction films opgenomen. Waarom? Vanwege de rode grond. Een bezoek aan een van de zeven wereldwonderen: de stad Petra behoort ook tot een van de mogelijkheden. Deze deels uit rotsen gehakte stad is van grote archeologische waarde. Petra vormde een belangrijk handelsknooppunt. Wierook uit Jemen werd geëxporteerd naar Iran, Syrië, maar ook richting de Griekse en Romeinse rijken. De handelsroute zorgde voor bloei van de stad die aan het begin van de middeleeuwen werd verlaten. Petra werd aan het begin van de 19e eeuw herontdekt. Archeologische opgravingen begonnen pas aan het begin van de vorige eeuw. Het centrum van de stad werd aan het eind van de jaren ’50 uitgegraven. Sindsdien wordt er voortdurend onderzoek uitgevoerd.

Inclusief

 • 10 dagen / 9 nachten
 • Waarvan 3 nachten in een hotel en overige nachten tent op indeling
 • 6 dagen paardrijden (5-6 uur per dag)
 • Op basis van volpension van ontbijt dag 2 t/m laatste dag ontbijt (Koffie/thee en mineraalwater in het tentenkamp), met uitzondering van 2x diner en 1x lunch
 • Alle transfers zoals omschreven in het programma
 • Bezoekje aan de Dode Zee
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Heen- en terugreis: vliegtuig naar Amman
 • Alcoholische drankjes en frisdranken tijdens de rijdagen in het kamp, alle drankjes in de hotels
 • Entree Petra JOD 50 en entree Wadi Rum JOD 5
 • Visa (bij aankomst te verkrijgen), JD 40 (ong. € 51) bij aankomst
 • Eventuele afwijkende transfers bij eerdere aankomst of later vertrek
 • Fooien
 • Slaapzak
 • Diner dag 1, lunch dag 2 en diner dag 9
 • Reisverzekering