Trektocht door magisch Istrie

vanaf € 1.100 BOEK NU


magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie
magisch istrie, kroatie

Het binnenland van Istrië is perfect paardrijland: ruiters en natuurliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen. De paarden zijn speciaal getraind voor dit soort werk en zijn dus betrouwbare kompanen voor hun ruiters.

vanaf € 1.100

Ontdek de betoverende natuur van Istrië in het westen van Kroatië tijdens een prachtige trektocht te paard. Op brave, maar voorwaartse paarden - van wie een aantal ook heeft geacteerd in films - leer je de geschiedenis, legendes, geweldige landschappen en de keuken van het grootste schiereiland van de Adriatische Zee kennen. De boerderij telt veertien paarden. Het gaat om Arabieren, Arabische kruisingen, Engels volbloedkruisingen, trekpaarden en lokale paarden. Er is altijd een die bij jou past. De paarden worden gezadeld met trekkingzadels, op verzoek zijn er ook Engelse zadels De trektochten worden in groepen van vier tot zes ruiters gemaakt.

Istrië ligt vlakbij de Italiaanse grens, op drie uur rijden van Venetië. De kust is bedekt met geurige naaldbossen en het gebied zelf is erg groen. Het gebied kent een grote variëteit in flora en fauna. De westkust kent rijke, rode aarde en wordt Rood Istrië genoemd. De kern van het gebied bestaat uit klei en heet daarom grijs Istrië en de oostkust staat bekend als wit Istrië. Dit gebied kent hoge kliffen en is rotsachtig. Vele beekjes en riviertjes stromen door de valleien naar zee en in het landschap liggen pittoreske dorpjes. En Istrië heeft zijn eigen wijn- en olijfgaarden waar de trektocht ook doorheen voert. 

Keuken
In de traditionele keuken worden dagelijks verse maaltijden bereid. Er wordt gekookt met eigen gekweekte groenten, verse vis en vlees. Bij de bereiding maken de koks gebruik van de lokale kruiden van het seizoen en van de lokale olijfolie. Zo wordt elke dag afgerond met heerlijk eten en een goed glas lokale wijn.

Overnachtingen
Er wordt in verschillende accommodaties overnacht, de eerste en laatste overnachtingen hebben plaats in dezelfde appartementen. Onderweg wordt er in rustieke pensions en kleine hotelletjes gelogeerd. Alle beschikken over kamers met eigen sanitair.

Van de (halfgevorderde tot gevorderde) ruiters wordt verwacht dat zij redelijk fit zijn, comfortabel zitten in alle gangen en ervaring hebben met buiten rijden.

Italianen noemen Istrië de ‘Terra Magica’. Ontdek te paard hoe de Italianen op deze typering zijn gekomen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, koffie, thee, water en tafelwijn bij het diner
 • 6 dagen paardrijden, ong. 4 tot 7 uur per dag (totaal ong. 160 km)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport
 • Entree grotten, wijnproeverij
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Pula

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering