Paardrijden door het land van de Berbers

vanaf € 815 BOEK NU


Paardrijden Marokko
Paardrijden Marokko
Paardrijden Marokko
Paardrijden Marokko
Paardrijden Marokko
Paardrijden Marokko
Paardrijden Marokko
Paardrijden Marokko
Paardrijden Marokko

Deze trektocht leidt je langs de rotsachtige, woeste kust in het westen van Marokko. In het even mooie hinterland rij je langs arganbomen en grote cactussen. Op het einde van de tocht galoppeer je over lange zandstranden.

vanaf € 815

Op slechts een boogscheut van Europa verwijderd komen we in een totaal andere wereld terecht. Fabelachtige stranden, 4 bergketens met duizelingwekkende watervallen, eeuwenoude cederbossen, uitgestrekte sinaasappelplantages in bloei, amandelbomen, en rivieren die hun weg banen langs groene oases tot aan de grens met de woestijn.

Tijdens de tocht berijden we Arabische Berberhengsten, een ras dat samen met de Arabier de stamvader van alle paardenrassen genoemd mag worden. Dit kleine paard (ong.1,60m.) met een groot hart en een ongelooflijk uithoudingsvermogen laat ons zweven over het Noordafrikaans grondgebied. De tochten brengen ons langs goudgele stranden, door gastvrije Berberdorpjes en door het Atlasgebergte met duizelingwekkende canyons die uitgeven op welig groene valleien en oases. Voor alle tochten overnachten we in zeer goed geïnstalleerde tentenkampen, één grote gezamelijke Arabische tent dient als eet-en conversatieruimte, hier genieten we van de alomgekende muntthee en proeven lokale lekkernijen zoals couscous, tajine, mergueze... Een back-up vehicle brengt onze persoonlijke bagage naar onze dagelijkse overnachtingsplaats. Gemiddeld zitten we 6 uur per dag in het zadel.

Niveau
Deze sportieve en intensieve paardrijvakantie is geschikt voor ervaren en fitte ruiters die bekwaam zijn om lange ritten in draf en galop af te leggen. De rijdagen worden als volgt ingedeeld: 2 à 3 uur te paard in de voormiddag, gevolgd door een picknick en een siësta en in de namiddag opnieuw 2 à 3 uur rijden. De eerste en laatste dag zijn korter zodat er tijd is voor de kennismaking en een stadsbezoek of een andere activiteit op de laatste dag.

Paarden
Alle paarden die voor deze trektocht gebruikt worden zijn Berbers. De hengsten staan bekend voor hun kracht en grote uithoudingsvermogen. Ze hebben een vurig temperament maar ook een gewillig en aangenaam karakter. Ze houden niet van een “harde hand”. Neem zeker de tijd om zelf je paard te verzorgen, op te tuigen en te voederen, dat komt de relatie alleen maar ten goede. We voorzien zadels van traditioneel Marokkaans leer.

Logistiek en begeleiding
Je gids is uiteraard een ervaren ruiter en vloeiend in zowel Frans als Engels. Er reizen ook een chauffeur en een Marokkaanse kok mee. Vanaf acht personen rijdt er een tweede gids mee. Je bagage, het voedsel en de uitrusting voor de keuken reizen mee met een voertuig. In de zadeltas van je paard is er plaats voor zonnecrème, waterflesjes, een camera, handdoek, snacks, …

Overnachting en maaltijden
Meestal is de overnachting voorzien in openlucht, in traditionele tenten. Een uitgebreid ontbijt, een picknicklunch en ’s avonds een traditionele Marokkaanse maaltijd klaargemaakt door de kok: het staat allemaal op het programma. Wij zorgen voor het bivak en de maaltijden. Een helpende hand is niet verplicht maar is wel toegestaan.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten
 • Waarvan Eerste en laatste nacht in hotel, kamers van 2 à 3-pers. en overige nachten in comfortabele tentenkampen (2 pers. tenten - 1 pers.tent op aanvraag)
 • Volpension, vanaf ontbijt dag 2 tot en met diner dag 7
 • Paardrijden volgens programma
 • Bagagevervoer per auto
 • Professionele Engels- en Franstalige ATE gidsen
 • Alle verzameltransfers in Marokko (op uur van afspraak!)
 • Paarden & alle tuig
 • Hamamsessie in Essaouira op dag 7+ diner in restaurant

Exclusief

 • Heen- en terugreis, vlucht op Agadir (AGA)
 • Transfers vanaf de luchthaven indien je buiten bovenstaande data aankomt, € 30 per rit, ter plaatse te betalen
 • Avondmaal bij aankomst dag 1 & ontbijt dag 8.
 • Drank in het hotel en tijdens maaltijden in het restaurant waaronder: Alcoholische dranken (zelf mee te brengen) mineraalwater en frisdranken en alle andere drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Verzekering is verplicht
 • Eenpersoonskamer eerste en laatste nacht mogelijk op aanvraag, ter plaatse betalen.