Paardrijtrektocht van de zee naar de woestijn en bergen in Marokko


Een trektocht te paard door diep en authentiek Marokko leidt door diverse landschappen en geeft een intense indruk van het land in de Maghreb. Weg van de toeristische trekpleisters ontdek je de kustlijn en woestijn.

vanaf € 1.240

Het gebied waar de tocht zich voltrekt, is het land van het van oorsprong nomadische Berbervolk. Voor de meest intense ervaring van hun cultuur rijd je daarom op een Berberpaard. Ook staan er kruisingen van Arabische en Berberpaarden. Voor de kundige ruiter staan er ook vier Anglo-Arabieren op stal.

De regio ten zuiden van Agadir kent rode kliffen langs een onstuimige oceaan. Ook kent het gebied hoge bergen en er bevinden zich uitgestrekte woestijnvlakten. Omdat alle soorten gebieden te paard worden verkend, wordt er op allerlei typen terrein gereden. Daarom is dit arrangement geschikt voor ervaren ruiters met een goede conditie en goed schoeisel: in de bergen worden delen van de route te voet afgelegd. 

In het programma zijn dagtochten van 30 tot 35 kilometer opgenomen. Gemiddeld wordt er zes uur per dag paardgereden. Van de ruiters wordt verwacht dat zij de drie gangen beheersen en gemakkelijk kunnen staan in de stijgbeugels.

Na een dag paardrijden wordt er telkens in een pension of een hotel overnacht. Het gaat om comfortabele, lieflijke onderkomens. 

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1 
Aankomst, kennismaking met de gidsen, ontmoeting met de paarden, gesprek rond de Marokkaanse theetafel, bespreking van de rit en ruiterwensen. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kan er op het terrein even worden gereden of een kleine buitenrit worden gemaakt voor het eerste contact met de paarden.

Dag 2 
De trektocht kan beginnen! Allereerst rijden we naar de kust en maken een strandrit. We rijden over de majestueuze kliffen en trekken dan de bergen in. Hier rijden we door tal van bergdorpjes. Wij kiezen een route door de bergen die verder naar het zuiden leidt. Hierbij passeren wij tal van geïsoleerde ‘Douars’: Maghreb-gemeenschapjes op al dan niet permanente locaties. De bewoners wonen in tenten, hutten of kleine huisjes. Wij spenderen een avond in zo’n Douar. In de avond verkennen wij na een paardrijtocht van zo’n 35 kilometer de Kasbah.

Dag 3 
Na een goed ontbijt een schitterend uitzicht over de vallei, stijgen we op en rijden naar Mirleft. Dit is een spierwit vissersdorp. Vanaf Mirleft rijden we de bergen in waar we enkele etappes naast ons paard zullen lopen, omdat het pad dat vereist. Vanuit de bergen gaat de route weer naar de zee, waar we in de kustplaats Legzira halthouden. Bij deze plaatsen staan roodgekleurde kliffen en grote boogrotsen. Als de omstandigheden het toestaan, kunnen we gaan zwemmen met de paarden.

Dag 4 
De tocht voert verder zuidwaarts. Langs de kust en door Sidi Ifni. Picknick bij de haven. Naarmate de tocht vordert, wordt het landschap droger. We rijden naar ons pension dat een mooi uitzicht biedt over het landschap.

Dag 5 
Vanuit de bergen bereiken we Wadi Assaki. Picknick en mogelijkheid om te zwemmen. We volgen de oevers van de rivier en rijden door beschermd natuurgebied. Met wat geluk zien we allerlei soorten dieren, vogels, vissen en schildpadden. Overnachting in fort Bou Jerif French. Dit fort deed dienst als de eerste stop op de Paris-Dakar-rally.

Dag 6 
We blijven de rivier volgen en slingeren door valleien van het Atlasgebergte. Op een zeker punt ontmoeten we onze kok die een heerlijke lunch voor ons bereidt. Daarna vervolgen wij onze weg die nog steeds langs de rivier voert. We zien hoe de rivier steeds meer in het zand verdwijnt. Overnachting in een pension.

Dag 7 
De rivier verdwijnt en wij doorkruisen de woestijn. We sturen de paarden naar de oase van Thigmert. In het midden van de woestijn is het tijd voor onze picknick. Nadien zetten wij de paarden aan naar Asri te stappen. Hier wacht de truck op ons om ons terug te brengen naar de ranch. Wat een fantastische trektocht hebben wij achter de rug.

Dag 8 
Na het ontbijt een laatste klopje op de hals van het lieve paard en verzameltransfer naar het vliegveld.    

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2023  - 15/06/2023
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.240
€  1.240
€  1.240
01/09/2023  - 31/12/2023
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.240
€  1.240
€  1.240
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen. Deze voorkeur bij boeking aangeven in het opmerkingenveld.

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 100 p.p

Kamertype

7n *


01/01/2023  -  15/06/2023

2 pers kamer (Double)

1.240

2 pers kamer (Twin)

1.240

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.240

01/09/2023  -  31/12/2023

2 pers kamer (Double)

1.240

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.240

2 pers kamer (Twin)

1.240


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen. Deze voorkeur bij boeking aangeven in het opmerkingenveld.

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 100 p.p

Data 2022

Mogelijk te boeken in de periode van en 01-10 t/m 15-06-2022 en van 01-10-2022 t/m 31-12-2022, op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

Data 2023

Mogelijk te boeken in de perioden van 01-01 t/m 15-06 en van 01-09 t/m 31-12, op aanvraag. Elke dag van aankomst is mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 80 kg
 • Leeftijd:
  Min. 15 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 / Max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek), bij 2-3 ruiters kleine groep toeslag

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 100 p.p

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een gedeelde 2 pers.kamer op de ranch / hotel / guesthouse met eigen douche en toilet
 • Volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 8
 • Paardrijden volgens het programma met gemiddeld 6 uur per dag, behalve dag 1 dit is een kennismakingsritje
 • Transfer van bagage
 • Gids/begeleiding Frans- / Engelstalig

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Agadir (AGA) € 110 euro p.p. retour ter plaatse te betalen
 • Drankjes
 • Eventuele transfer van luchthaven Marrakech € 230 p.p retour, ter plaatse te betalen.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige tussendoortjes