Trektocht door het Midden Atlas gebergte in Marokko

vanaf € 875 BOEK NU


Trektocht door de bergen van Marokko
Trektocht door de bergen van Marokko
Trektocht door de bergen van Marokko
Trektocht door de bergen van Marokko
Trektocht door de bergen van Marokko

Zeven dagen paardrijden in het wilde gebergte van de Midden-Atlas, dat is rijden door cederbossen bevolkt door apen, maar ook galopperen over verlaten vlaktes. Maar het is ook zwemmen met de paarden en de stad bewonderen.

vanaf € 875

Zeven dagen paardrijden in het wilde gebergte van de Midden-Atlas, dat is rijden door cederbossen bevolkt door apen, maar ook galopperen over verlaten vlaktes. Maar het is ook zwemmen met de paarden, de 40 bronnen van Oum Erbia ontdekken en de stad Ifrane bewonderen. 

Er wordt 5 tot 8 uur per dag gereden, zowel op hengsten als op merries. Als ruiter moet je de nodige ervaring hebben, en het vertrouwen om ook met de hengsten overweg te kunnen.  De paarden zijn Arabieren en Berbers. Ze zijn relatief klein, maar sterk. De paarden zijn gewend aan de warmte. Er wordt gereden met Engelse en militaire zadels. ’s Middags is het vaak te warm om te rijden. Dan houdt de groep een siësta in de schaduw. Wanneer het wat afkoelt, wordt er verder gereden. 

Het weer in Marokko is het jaar door zonnig. Tijdens de zomermaanden kan het zeer warm worden. ’s Nachts kan het sterk afkoelen en er bestaat altijd de kans op een onweer met een regenbui, dus daarop moet je voorzien zijn. 

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1
Aankomst op luchthaven Fes. Waar u  wordt opgehaald.

Dag 2
Verzameltransfer naar Ifrane, een stad die in 1929 door de Fransen werd gebouwd. Dit kleine stadje, met puntdaken en fleurige straten, ligt op 1700 meter boven de zeespiegel. Het is vooral populair voor zijn aangename klimaat in de zomer. In de namiddag ontmoeten we onze paarden. Overnachting in tenten.

Dag 3
De dag begint in de vlakte van de meren. Deze meren ontstaan in de cederbossen. We kunnen zwemmen in het heldere water. In de bossen ontdekken we veel soorten vogels en misschien zien we wel een everzwijn. Van de cederbossen rijden we naar een eikenbos. We eindigen onze dag op een rotsachtige vlakte. Daar overnachten we in tenten.

Dag 4
We bereiken al snel de Tchachakt-bergen. Onze route leidt ons door een canyon, tot bij een bron. We rijden verder door kleine valleien, tussen grote cederbossen waar het gras soms wel een meter hoog groeit. ’s Avonds bereiken we Djbel Agbalou. Hier zijn we uitzonderlijk grote ceders, van meer dan een meter doormeter. Via een smal bergpad dalen we af. Het uitzicht over het meer Aglamame Sidi Ali is de moeite waard. We overnachten in tenten.

Dag 5
’s Morgens rijden we naar de groene vlakten, waar we de kans hebben om veel en snel te galopperen. Dit is het rijk van de nomaden, hier is geen dorp of stad te zien. Af en toe zijn we eenzame tenten staan, en we rijden langs grote kudden schapen, geiten en kamelen. Na de middag laten we de paarden rusten. We kunnen onszelf verfrissen aan de voet van de berg. We kamperen opnieuw bij het Aglamame  Sidi Ali meer. Hier is er de mogelijkheid om met de paarden te zwemmen! Opnieuw slapen we in tenten.

Dag 6
Vandaag laten we het meer achter ons. Via een rustige vallei bereiken we de vulkanische vlakte van Bekrite. Versteende lavarotsen liggen overal, begroeid door veel soorten kruiden. We klimmen tot 2000 meter hoogte. We zien veel oude kraters. De nomaden wonen hier nog in huizen van klei, met de wilde kudden in de buurt. We kamperen vlak bij een bron.

Dag 7
Vandaag rijden we door een vallei waar de traditionele landbouw plaats heeft geruimd voor grote maïsvelden. Na deze vallei dalen we af. Deze regio is gevarieerd, met veel bos en geërodeerde stukken land. Aan de horizon zien we rode, gele en bruine bergen, en zoutmeren. We picknicken bij de rivier Oum-Erbia. Na een kleine wandeling bereiken we de 40 bronnen die het landschap mee vorm geven. Na de middag rijden we verder door rotsachtig gebied. We kamperen bij de oever van de rivier Ouiouane.

Dag 8
’s Morgens rijden we door een cederbos, met hier en daar enkele eiken. Een smal pad brengt ons nar het dorp Zaouat Ifran. Dit dorp is een meesterwerk. Een kleine waterval dondert wel 50 meter naar beneden. Op de wanden groeien veel interessante planten. Je kan naar de top klimmen en genieten van het uitzicht. Na de picknick steken we de bergen over. We bereiken een vlakte met veel bomen. Via een smal pad rijden we naar een hoog plateau. Daar kamperen we aan de oever van het meer Afnourir.

Dag 9
We keren terug via een cederbos. Langzaamaan zien we meer en meer dorpjes verschijnen, we keren terug naar de beschaving. De weg volgt veel kleine stroompjes met mooi bloemen. We bereiken een vlakte waar we snel kunnen galopperen. Na de middag rijden we door de vreemde bergen van Mantar Ettou. De laatste galoppades brengen ons terug naar het kamp. Hier nemen we afscheid van de paarden. Met de auto worden we terug gebracht naar Meknes.

Dag 10
Afscheid, individuele transfer (niet inbegrepen) naar de luchthaven.

Vertrekdata Kamertype 9n *  
03/07/2020  - 12/07/2020
Tent op indeling
1 pers tent
2 pers tent
€  875
€  975
€  875
Boek nu
14/08/2020  - 23/08/2020
1 pers tent
Tent op indeling
2 pers tent
€  975
€  875
€  875
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020:

03-07 t/m 12-07
14-08 t/m 23-08

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 / Max. 9 (4 weken voor vertrek)

Toeslag bij een kleinere groep:
*Voor 3 deelnemers: € 125 p.p extra
*Voor 2 deelnemers: € 250 p.p extra

Inclusief

 • 10 dagen/9 nachten
 • Waarvan 2 overnachtingen in een 2 pers.kamer (hotel) en 7 overnachtingen in een 2 pers. tent in de vrije natuur
 • Volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 10, uitgezonderd maaltijden tijdens vrije dagen / bezoek steden
 • 7 dagen paardrijden volgens programma 5 a 8 uur per dag, eerste dag korter
 • Gebruik van tenten en matrasjes
 • Deskundige begeleiding/gids , Engels en Duits sprekende begeleider
 • Bagagetransport
 • Verzameltransfer van de luchthaven fez naar hotel

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Individuele transfers naar de luchthaven Fes (FEZ) (ong. € 20 per taxi) ter plaatse te regelen
 • Overige consumpties (alle drankjes in hotels en alcoholische dranken in het kamp)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien (voor groom € 50 per week p.p) ter plaatse te betalen
 • Entrees bezienswaardigheden
 • Maaltijden op de excursiedagen