Trektocht naar de gouden stranden

Lange galoppades over zandpaden, ritten door verlaten dorpen. Rijke plantages enerzijds, droog land anderzijds en natuurlijk: de zee! Op het strand dragen onze paarden ons urenlang. We galopperen tot we buiten adem zijn!

Marokko
Vanaf € 1188
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Lange galoppades over zandpaden, ritten door verlaten dorpen. Rijke plantages enerzijds, droog en onvruchtbaar land anderzijds, vlak bij de Anti-Atlas. Je ziet rotsige velden waar bijna niets groeit, Berbervrouwen in kleurrijke kleding en natuurlijk: de zee! Op het strand dragen onze paarden ons urenlang. We galopperen tot we buiten adem zijn!

Er wordt 5 tot 8 uur per dag gereden, zowel op hengsten als op merries. Als ruiter moet je de nodige ervaring hebben, en het vertrouwen om ook met de hengsten overweg te kunnen. De paarden zijn Arabieren en Berbers. Ze zijn relatief klein, maar sterk. De paarden zijn gewend aan de warmte. Er wordt gereden met Engelse en militaire zadels. ’s Middags is het vaak te warm om te rijden. Dan houdt de groep een siësta in de schaduw. Wanneer het wat afkoelt, wordt er verder gereden.

Het weer in Marokko is het jaar door zonnig. Tijdens de zomermaanden kan het zeer warm worden. ’s Nachts kan het sterk afkoelen en er bestaat altijd de kans op een onweer met een regenbui, dus daarop moet je voorzien zijn.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op de luchthaven in Agadir. Verzameltransfer van de luchthaven naar het hotel. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2

We maken kennis met onze paarden. We beginnen de dag met een rit over de vruchtbare vlakten van Souss, met veel zandwegen waar we flink kunnen galopperen. In deze regio worden groenten geteeld in serres om hen te beschermen tegen grote temperatuurschommeling. Daardoor zijn er heel het jaar door tomaten, aardappelen en paprika’s, ook in de winter. Tussen de serres zijn er open velden waar voedsel voor schapen en geiten groeit. We zetten ons kamp op tussen enkele oude muren, vlak bij een klein Berber dorpje.

Dag 3

Eindeloze zandwegen brengen ons van het ene Berber dorp naar het andere. De muren hier zijn gemaakt van rode klei en zitten meestal verscholen achter cactusbosjes. Hier is de zon te heet om veel groenten te kunnen telen, dus de meeste mensen leven van hun kuddes schapen en geiten.

Dag 4

We laten de vruchtbare vlakten van Souss achter ons en dalen af in de rotsachtige, verlaten heuvels, vol cactussen. De Berbers in deze regio leven van de productie van olie en van de schapen die ze kweken. We zien geiten die in de bosjes klimmen om de blaadjes bovenaan de planten te kunnen opeten. ’s Middags stoppen we naast een meer in de bergen. Na de middag rijden we verder tussen de heuvels. We slapen bij de oever van het meer Youssef Ibn Tachafine.

Dag 5

We rijden door de heuvels van Tachilla. We gooien een laatste blik op het meer voor we doorrijden naar Tiznit. In dit landschap wisselen zandduinen en grote rotsformaties elkaar af. We laten de paarden achter bij een klein dorpje en rijden met de auto naar de stad Tiznit, bekend voor haar zilverwerk. We dineren hier en slapen in een hotel in Tiznit.

Dag 6

We keren terug naar onze paarden. In de voormiddag rijden we naar de vallei van de oued Massa. Hier vinden we veel Berberdorpen. De grond is vruchtbaar en rondom de huizen liggen tuintjes waar de bewoners bloemen, fruit en groenten telen. Een laatste stuk bergop en dan bereiken we de open vlakten: de Atlantische kust komt dichterbij. Hier kunnen we lange stukken galopperen. Onze kampplaats ligt in een vogelreservaat aan de andere kant van de rivier.

Dag 7

Gedurende de hele ochtend volgen we de kustlijn van de Atlantische Oceaan, dan weer in de duinen, dan weer in de lage heuvels vlakbij. Onze ochtendrit eindigt op een enorm, verlaten strand. Hier kunnen we echt racen. Het is hier muisstil, op het ruisen van de golven en het krijsen van de vogels na. In de namiddag bereiken we de oued Souss. Dit is ook een belangrijke plaats voor vogels. Een weg met eucalyptusbomen voert ons terug naar de bewoonde wereld. We nemen afscheid van de paarden en worden naar het hotel gereden, waar we ons afscheidsdiner hebben en overnachten.

Dag 8

Afscheid, individuele transfer naar de luchthaven.

(*) Alle prijzen per persoon

Toeslag bij een kleinere groep:
Voor 3 deelnemers € 150 p.p extra
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 / Max. 9 (4 weken voor vertrek)

Over Marokko

Paardrijden in Marokko, dat betekent rijden door een grote verscheidenheid van landschappen met eindeloze palmbomen, bronnen, indrukwekkende tuinen en dorpjes met huizen van klei. Met als hoogtepunt paardrijden in de woestijn

Marokko kan worden onderverdeeld in vier typen natuurlijke landschappen: het Rifgebergte, het Atlasgebergte, het Hoogplateau van Oost-Marokko en de Noordwestelijke Atlas.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten: waarvan 3 nachten in 2 pers.tent in de natuur
 • Volpension: aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt ( uitgezonderd maaltijden tijdens vrije dagen / bezoek steden)
 • 6 dagen paardrijden volgens programma (5 tot 8 uur per dag)
 • Verzameltransfer aankomst Agadir airport
 • Gebruik van tenten en matrasjes
 • Deskundige begeleiding/gids
Engels en Duits sprekende begeleider
 • Bagagetransport

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Agadir airport
 • Individuele transfer terug naar luchthaven ca € 25 per auto ter plaatse te regelen
 • Overige consumpties (alle drankjes in hotels en alcoholische dranken in het kamp)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien (voor groom € 50 p.p voor een week) ter plaatse te betalen
 • Entrees bezienswaardigheden