Trektocht te paard langs de Koningssteden in Marokko

Koninklijk Marokko, een tocht door een land vol geschiedenis, van Meknes naar Fez. Je ziet Romeinse ruïnes, de steden Rabat, Meknes en Fes, en de heilige stad van Sidi Ali.

Marokko
Vanaf € 1063
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Koninklijk Marokko, een tocht door een land vol geschiedenis, van Meknes naar Fez. Dit is een unieke ervaring. Je ontdekt hoe rijk de cultuur en geschiedenis van Marokko is. Je ziet Romeinse ruïnes, de steden Rabat, Meknes en Fes, en de heilige stad van Sidi Ali. Je ontdekt ook de diversiteit in het land. De tocht voert je door een groen, vruchtbaar Marokko, met rijke grond waar fruit- en olijfbomen welig tieren. Maar je trekt ook naar de Dode Vallei, droog en verlaten. Deze contrasten maken dit een paardentrektocht die meer dan de moeite waard is.

Er wordt 5 tot 8 uur per dag gereden, zowel op hengsten als op merries. Als ruiter moet je de nodige ervaring hebben, en het vertrouwen om ook met de hengsten overweg te kunnen. De paarden zijn Arabieren en Berbers. Ze zijn relatief klein, maar sterk. De paarden zijn gewend aan de warmte. Er wordt gereden met Engelse en militaire zadels. ’s Middags is het vaak te warm om te rijden. Dan houdt de groep een siësta in de schaduw. Wanneer het wat afkoelt, wordt er verder gereden.

Het weer in Marokko is het jaar door zonnig. Tijdens de zomermaanden kan het zeer warm worden. ’s Nachts kan het sterk afkoelen en er bestaat altijd de kans op een onweer met een regenbui, dus daarop moet je voorzien zijn.

Het standaardprogramma heeft 3 overnachtingen in een hotel en 4 nachten in een tent.
Het is het ook mogelijk om de gehele week in hotels en pensions te overnachten.

Voorbeeldprogramma

Het standaardprogramma heeft 3 overnachtingen in een hotel en 4 nachten in een tent. Het is ook mogelijk om de gehele week in hotels en pensions te overnachten.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven in Casablanca. Individuele transfer naar Rabat. Als er nog tijd is, kunnen we Rabat bezoeken om een eerste indruk te krijgen van de Oosterse levensstijl. Meeting 20.00 uur bij het hotel waar we de gids ontmoeten, diner en overnachten.

Dag 2

Transfer vroeg in de ochtend naar Meknes. Daar staan de paarden op ons te wachten. Alle paarden zijn Berber-Arabieren: klein maar sterk en vol enthousiasme. Het eerste stuk van onze trip voert ons naar de voet van het Zerhound-gebergte. De weg kronkelt door veel kleine dorpjes met huizen van klei en olijfbomen, zonnebloemen en maïsvelden. We volgen een klein riviertje met mooie bloemen tot bij het dorp van Sidi Ali. Hier hebben we een fantastisch uitzicht over Meknes en de omgeving. De zanderige velden bieden ons veel kans om te galopperen, tot we Volubilis bereiken. Dit is een oude Romeinse stad met huizen, oude tempels, badhuizen en een paleis. De mooie mozaïeken geven ons een idee van hoe het leven in die tijd verliep. We eten en slapen hier tussen de ruïnes.

Dag 3

Vandaag rijden we naar Moulay, door olijfbossen, tot op de top van de Zegota. Hier genieten we van het panorama met de Rif-bergen en de bronnen van Dezala Des Ben Ammar. De rotsachtige grond is niet erg vruchtbaar, behalve enkele olijfbomen groeit hier niks. Dit gebied is erg verlaten, het lijkt of hier nog nooit een mens is geweest. We vinden toch enkele mensen bij een waterbron, waar de dieren drinken. We overnachten in tenten.

Dag 4

Vandaag rijden we over de roze bergen van Rif. Hier en daar zien we kleine dorpjes in de vallei, of kleine huisjes gemaakt van klei. Het land wordt hier op de ouderwetse manier bewerkt, met de blote hand. We zien vrouwen die hard werken op het veld. Na de picknick rijden we naar de Oued Mikkes. We volgen deze rivier en komen veel Arabische dorpjes tegen. Uiteindelijk bereiken we onze overnachtingsplaats aan de oever van de stroom, bij een olijfbos.

Dag 5

Vandaag rijden we naar de Dode Vallei. Die kreeg haar naam omdat de rivier zo zout is dat het niet kan gebruikt worden om de velden te irrigeren of dieren te laten drinken. De mensen die hier wonen moeten soms wel drie uur lopen om drinkwater te halen. De kleuren in de vallei zijn geel, wit en beige. We volgen een route via kleine berberdorpjes en zanderige velden van Moulay Yakoud naar Fez. De paarden wachten aan de poorten van de stad, een transfer voert ons naar ons hotel in Fez. Na de middag bezoeken we Fez, de Medina, de universiteit en de souk met zijn kleine winkeltjes. Overnachting in een hotel in de stad.

Dag 6

We laten de koninklijke stad achter ons en rijden nu door een heel ander landschap. Hier is het veel vlakker, maar nog altijd heel afwisselen. We zien schildpadden in de rivier. Picknicken doen we bovenop een heuvel, tussen de vijgenbomen. Een bron in de buurt levert drinkwater voor mens en dier en is ook een populaire wasplaats. Van hieruit hebben we zicht op de hele regio rond Fez en zelfs op het Atlas-gebergte. In de namiddag galopperen we over de open vlakten. We rijden naar de bron van Ain Taoujtate. Overnachting in tenten nabij de bron.

Dag 7

We rijden verder van heuvel nar heuvel. Af en toe rijden we door een klein dorpje. We hebben de kans om in galop te racen tussen de velden waar druiven en meloenen groeien. ’s Middags komen we aan bij de stallen. We nemen afscheid van de paarden. Transfer naar Rabat, overnachting in een hotel.

Dag 8

Individuele transfer naar Casablanca. Vlucht naar huis.

(*) Alle prijzen per persoon

Toeslag bij een kleinere groep:
Voor 2 deelnemers € 188 p.p extra
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 3 / Max. 9 (4 weken voor vertrek)

Over Marokko

Paardrijden in Marokko, dat betekent rijden door een grote verscheidenheid van landschappen met eindeloze palmbomen, bronnen, indrukwekkende tuinen en dorpjes met huizen van klei. Met als hoogtepunt paardrijden in de woestijn

Marokko kan worden onderverdeeld in vier typen natuurlijke landschappen: het Rifgebergte, het Atlasgebergte, het Hoogplateau van Oost-Marokko en de Noordwestelijke Atlas.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten "Tententocht": 3 nachten in 2 pers.kamer (hotel) en 4 nachten in 2 pers.tent in vrije natuur
 • 8 dagen/7 nachten "Hotel tocht": verblijf in hotels en pensions
 • Volpension: vanaf aankomstdag diner t/m ontbijt vertrekdag (Uitgezonderd maaltijden tijdens vrije dagen / bezoek steden)
 • 6 dagen paardrijden volgens programma 5 a 6 uur per dag
 • Gebruik van tenten en matrasjes (bij Tententocht)
 • Deskundige begeleiding/gids Engels en Duits sprekend
 • Bagagetransport

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Transfers van en naar de luchthaven Casablanca € 80 enkele reis per taxi, of trein. Ontmoetingsplaats in hotel Rabat.
 • Overige consumpties (alle drankjes in hotels en alcoholische dranken in het kamp)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien (voor groom € 50 per week p.p) ter plaatse te betalen
 • Entrees bezienswaardigheden