Te paard genieten van spectaculair natuurschoon in Montenegro

Wil je een keer paardrijden in een spectaculair landschap? Ga dan naar de noordelijk gelegen bergen van Montenegro, je weet niet wat je aan overdonderend natuurschoon ziet. Op bergpaarden uit de Balkan verken je dit gebied.

Montenegro
Vanaf € 1412
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Wil je een keer paardrijden in een spectaculair landschap? Ga dan naar de noordelijk gelegen bergen van Montenegro, je weet niet wat je aan overdonderend natuurschoon ziet. Op bergpaarden uit de Balkan verken je dit beschermde gebied intens. De trektocht van een week wordt in rustig tempo gereden, op de laatste dag wordt gegaloppeerd. Je zult gegarandeerd genieten van de uitzonderlijke landschappen in dit bijzondere deel van Montenegro.

Paardrijtrektocht ‘Bergen en Meren’ in Montenegro
Deze weldoordacht samengestelde route voert je te paard door het Nationaal Park van Biogradska dat werd gevormd door gletsjers.

Het gebied wordt doorkruist door allerlei rivieren en ondergrondse stroompjes. Verder wordt het gekenmerkt door de spectaculaire Tara Canyon van de rivier Tara.

Je rijdt door zomerweiden in de bergen waar zeldzame flora voorkomt. Er groeien ook medicinale kruiden en verschillende soorten bessen.

Je zult onder de indruk raken van de majestueuze bergketens, kristalheldere bergmeren en omdat dit een tocht is die in een rustig tempo wordt gereden, ben je in de gelegenheid voluit te genieten van de bijzondere omgeving.

Deze trektocht te paard is ook een goede keuze voor avontuurlijke beginnende ruiters die een goede zit hebben en met zelfvertrouwen paardrijden. Let wel: In de route zitten enkele zeer steile en uitdagende delen.

Overnachtingen
De accommodatie op deze trektocht is traditioneel en eenvoudig en biedt een geweldige kans het lokale leven te leren kennen. Je overnacht in eco-lodges en eco-hutten (katuns)die alleen in de zomermaanden open zijn. De paarden verblijven los in de zomerweiden waar de eenvoudige hutten ook staan.

De traditionele Montenegrijnse keuken wordt geserveerd, sommige maaltijden gebruik je bij mensen thuis. Je kunt rekenen op soepen, vleesschotels, veel verse groenten en een dessert.

Wie vegetarisch eet of andere dieetwensen heeft, wordt geacht dit van te voren aan te geven zodat daar rekening mee kan worden gehouden.

Sterrenhemel
De nachten in deze teruggetrokken regio bieden je een fantastische sterrenhemel.

De weersomstandigheden in de bergen zijn erg wisselvallig. Daarom wordt aangeraden altijd ook warme kleding en regenjassen mee te nemen.

Van ruiters wordt verwacht dat zij kunnen stappen, draven en galopperen. Ook help je met de dagelijkse verzorging en het zadelen van je paard.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer vanaf het vliegveld in de hoofdstad Podgorica naar de bergen in het noorden van Montenegro. Onderweg kom je door de canyon van Platije en je bezoekt het monumentale klooster van Moraca uit 1252. Als je aankomt op je bestemming, gelegen op 960 meter hoogte, maak je kennis met de paarden en tijdens het diner waarbij een traditionele schotel wordt geserveerd, krijg je een briefing over de komende week.

Dag 2

Na het ontbijt maken we de paarden klaar en kan de eerste tocht beginnen. Deze begint langs een heldere rivier en door bossen naar het uitkijkpunt van Kolasin. Daarna rijd je door naar het klooster van Cirilovac en vandaar klim je naar de toppen van Kljuc en Kapela. De lunch gebruik je na 3,5 uur paardrijden bij de lokale bevolking in Krivi. Je luncht in ongeveer 20 minuten om daarna weer op te stijgen en door de velden van Bjelasica naar de zomerweide van Vranjak te rijden. Daar vind je na de middagtocht van twee uur je onderkomen. Je zult onder de indruk zijn van het zicht op de majestueuze bergen Prokletije, Maganik en Sinjajevina.

Dag 3

Vul je longen met de zuivere berglucht en stijg op om door het Nationaal Park Biogradska Gora te rijden. Het meest imposante van dit gebied is het onaangeraakte bosreservaat dat zeer goed wordt beschermd. Daarmee is het een van de laatste maagdelijke bossen van Europa. Vanuit Vranjak rijd je naar de top van de Zekova Glava en naar het meer van Pesica. Je rijdt naar de meren Pesica, Ursulovacko en Sevarine. In Suvodo krijg je na ongeveer drie uur en drie kwartier paardrijden een lunch bij de lokale bewoners waarna je verder rijdt naar Svatovsko Grobije. Dit is de bron van de rivier Biogradska. De tocht voert in 2,5 uur paardrijden verder langs de Ogorela Glava en eindigt bij de eco-hutten in Goles waar je overnacht.

Dag 4

Na het ontbijt, de verzorging van je paard en het zadelen, zet je je voeten weer in de beugels en stijg je op om door de schitterende vallei van Moracko Trebaljevo te rijden. De route vervolgt naar de rivier Tara die je oversteekt. Na drie uur paardrijden is het tijd voor de lunch. Die gebruik je langs de prachtige oevers van de Tara. Na de lunch wacht je een mooie middagrit van drie uur waarin je naar Markovo brdo rijdt en de berg Sinjavina bereikt. De uitkijkpunten laten je verschillende landschappen rondom zien , waaronder de Lipovo vallei. De tocht van vandaag eindigt in Potrik. Overnachting bij een lokale familie thuis waar je hartelijk wordt verwelkomd met een drankje en een diner.

Dag 5

Vandaag geniet je van het adembenemende landschap als je ’s morgens naar het Savina Voda- meer rijdt. Daarna rijd je door de glooiende heuvels naar het Sinjavina plateau, Je komt langs de Ruzica kerk en rijdt verder naar het meer van Zabojsko. Daar is het tijd om even te ontspannen en van de ongerepte natuur te genieten. In 5,5 uur met onderweg enkele pauzes, kom je aan bij het meer waar je geniet van een picknick. Na de picknick en pauze maak je een middagtocht van twee uur waarin je naar Gomile rijdt. Je overnacht bij een lokale familie waar je kunt reflecteren op alle moois dat je hebt gezien. Waarschijnlijk heeft het goed verborgen smaragdgroene meer dat op zijn diepste punt 19 meter diep is, diepe indruk op je gemaakt.

Dag 6

Na het ontbijt rijd je door de weiden van Sinjavina, door kleine dorpen en naar de berg Durmitor. Ook rijd je langs het prachtige Zminjicko meer waar we zullen lunchen in een leuk restaurant. De tocht voert in zijn geheel door het Nationaal Park Durmitor. Het gebied werd gevormd door gletsjers en wordt doorkruist door rivieren en ondergrondse stroompjes. Bij de bergkloof waar de Tara doorheen stroomt, vind je bergkloven die tot de diepste van Europa behoren. In de dichte naaldbossen liggen heldere meren. Het gebied behoort tot beschermd Unesco Erfgoed. Je vindt er uitzonderlijke flora. Je overnacht in een boerderij naast het Riblje-meer. De ochtendrit duurt ongeveer vier uur, waarin ook wordt gepauzeerd.

Dag 7

's Ochtends rijden we over de Dutmitor-weiden naar Riblje en Vražije meren (gelegenheid om met de paarden te zwemmen ). Na de lunch op de boerderij hebben we een transfer (ongeveer 30 minuten) naar de Djurdjevica Tara-brug waar we kunnen genieten van het uitzicht op de Tara-kloof (met een diepte van 1300 m is de Tara-kloof de grootste van Europa en de op één na grootste kloof ter wereld na de Grand Canyon in Colorado). We hebben de mogelijkheid om te vliegen op Zip line. *dit is optioneel Na het bezoek aan Djurdjevica Tara rijden we naar een ander nationaal park - Biogradska Gora & Biogradsko-meer, omringd door oerbos, een van de 3 oudste in Europa. Transfer naar Kolasin waar we weer overnachten in Bijeli Potok cabins.

Dag 8

Verzameltransfer naar het vliegveld en terugreis naar huis.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamertoeslag zeer beperkt mogelijk voor 4 nachten € 100 p.p. Overige nachten op indeling.

Gegarandeerd vertrek is mogelijk vanaf 3 ruiters tegen een kleine groep toeslag van € 125 p.p.
Gewicht

Max. 120kg

Aantal deelnemers

Min. 6 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek). Mogelijk vertrek vanaf 3 ruiters tegen toeslag

Over Montenegro

Montenegro: het land van de prachtige berggebieden met gevarieerde, uitgestrekte landschappen. Te paard doorkruisen we het immense berggebied Sinjajevina. We rijden over enorme hooggelegen vlaktes, over zachte bospaden, glooiende heuvels en langs juweeltjes van bergmeren.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling eco-lodges en eco-hutten op indeling met gezamelijk sanitair. Eenpersoonskamer beperkt mogelijk voor 4 nachten
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt dag van vertrek, incl de geserveerde drankjes
 • 6 dagen paardrijden 4 a 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Transport van bagage
 • Excursies
 • Verzameltransfer van en naar de Luchthaven van Podgorica (TGD), duur 1,5 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Uitgaven tijdens de excursies
 • Zip-lijn € 15 p.p, ter plaatse betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering