Safari te paard in Erongo-bergen van Namibië

Een tentensafari op betrouwbare paarden in de buurt van natuurlijke en culturele wonderen beleef je in de Erongo bergen van Namibië. De Namibische paarden zijn in Westernstijl getraind.

Namibië
Vanaf € 1920
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een tentensafari op betrouwbare paarden in de buurt van natuurlijke en culturele wonderen beleef je in de Erongo bergen van Namibië. De Namibische paarden zijn in Westernstijl getraind, je kunt tijdens deze safari heerlijk vrij rijden als een cowboy. Je rijdt in Westernzadels of in speciale trektochtzadels. De hoofdstellen zijn van Duitse en Engelse makelij.

Ontdek de natuur en oude cultuur van Erongo te paard
De savanne van Namibië is uitgestrekt en indrukwekkend. De natuur is er van een bijzondere schoonheid en blijkt ook een waar ruiterparadijs te zijn. Tijdens deze tocht rijd je naar de Erongo-bergen waar je kennismaakt met de oude cultuur van de streek. Hier ervaar je de natuur op een intense manier.

Wat kan je verwachten van de safari te paard in de Erongo-bergen
Het arrangement begint met de aankomst op de 9.000 ha grote boerderij die wordt gerund door Duitse eigenaren. Zij hebben zowel vee als paarden. Op de eerste dag heb je tijd om bij te komen van je reis. ’s Avonds geniet je van het diner. Daarna volgt een dag van kennismaking, test rijden en matching met de paarden. Dag drie markeert het begin van de safari.

Je maakt een paardrijtrektocht die naar de bergen voert Niet-ruiters kunnen gerust mee op deze reis. Als de ruiters paardrijden, zullen de niet-ruiters eveneens de natuur verkennen en het leven op de boerderij ervaren. Ze kunnen meedoen aan een enerverend ranch-programma met onder meer ranchwerk.

De boerderij voor de eerste en de laatste overnachtingen heeft standaard tweepersoonskamers met eigen badkamer, eenpersoonskamers zijn zeer beperkt mogelijk op aanvraag en tegen een toeslag. Tijdens de safari overnacht je in ruime tweepersoons canvastenten (eenpersoonstenten zijn niet te garanderen). Dit arrangement is geschikt voor de half gevorderde tot gevorderde ruiter die in alle gangen stevig in het zadel zit.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Dag van aankomst op de boerderij. Je wordt hartelijk ontvangen met koffie of thee en cake. Op deze dag maak je ook kennis met de paarden. En als de tijd het toestaat, maak je alvast een eerste testrit in de ring. Daarna is het tijd voor het diner.

Dag 2

Na het ontbijt leer je de paarden kennen als je in de ring rijdt. Daarop volgt een korte buitenrit rond de boerderij. Na de lunch rijd je ’s middags naar de droge rivierbedding waar we een voor een galopperen. Dit doen we om de band met het paard te versterken. Daarna gaan we aan tafel.

Dag 3

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we voor onze eerste safari-trip. We nemen onze lunch mee in de zadeltas. Als we bij een naburige boerderij zijn aangekomen, gebruiken wij de lunch en hervullen wij onze waterflesjes. We maken een praatje met de boer en gaan daarna weer te paard om de omgeving verder te ontdekken. Voor zonsondergang komen we aan bij het kamp waar wij overnachten. Dit ligt afhankelijk van het seizoen, in of aan de rivierbedding van de Omaruru. Diner rond het kampvuur.

Dag 4

Vandaag rijden we na het ontbijt het Erongo berggebied (natuurreservaat) in. Tussen formaties rotsblokken van graniet gebruiken wij onze meegebrachte lunch. Ons volgende kamp is opgesteld tussen twee enorme granieten rotsblokken waar wij tegen zonsondergang arriveren. Het is mogelijk de rotsblokken te beklimmen en boven te genieten van het uitzicht dat je daar hebt. Diner bij het kampvuur.

Dag 5

Na het ontbijt pakken we net als gisteren de lunch in, zadelen de paarden en stijgen dan op. We maken een korte rit naar het San Cultureel Dorp. Wij maken hier kennis met hun leefstijl, jachttechnieken en de manier waarop zij sieraden maken. Er wordt een bezoekersbedrag in rekening gebracht van NS200,- per persoon. Handgemaakte sieraden kunnen hier ook worden gekocht. De dag eindigt bij het tentenkamp dat diep in de Erongo-bergen ligt. We overnachten onder grote granieten rotsblokken die ons uitnodigen voor een zonsondergang-wandeling. Trek hiervoor wel schoenen of laarzen aan met een goed profiel. Diner bij het kampvuur.

Dag 6

Na het ontbijt hoeven we geen lunchpakketje te maken, we zadelen de paarden en trekken erop uit. De ochtendrit voert ons naar een speciale schildering van Bosjesmannen. Ook rijden we naar fantastische uitkijkplaatsen. We rijden terug naar het tentenkamp voor de lunch. Koffie of thee bij het tentenkamp en de middag is aan jezelf. Een zonsondergangwandeling over de vlakte of een voettocht naar een ander uitkijkpunt wordt warm aanbevolen. Diner bij het kampvuur. We verblijven overigens in hetzelfde tentenkamp als afgelopen nacht.

Dag 7

Deze dag stijg je op om een van de langere ritten uit het programma te maken. Tijdens deze tocht pauzeer je bij een in de regio bekende lodge voor paarden en ruiters. Aangeraden wordt wat zakgeld mee te nemen. Na deze aangename rust rijd je verder door het adembenemende landschap waar je uiteindelijk aankomt bij de wilde kampeerplaats. Neem een kopje koffie of thee, of een vroege zonsondergangdrankje en maak daarna een kleine beklimming te voet naar een punt van waar je magnifiek zicht hebt op je nieuwe omgeving. Je ziet het fantastische, weidse landschap waar Namibië zo bekend om staat. Daarna is het tijd voor het avondeten bij het kampvuur.

Dag 8

Een fijne, lange dag te paard ligt in het verschiet. Neem je lunch mee en rijd door het nieuwe landschap; je verlaat de Erongo-bergen, maar je hebt nog steeds de kans kuddes zebra’s en giraffen tegen te komen voordat je de Omaruru rivierbedding oversteekt. Mogelijkheid om foto’s te maken van de groep die samen galoppeert in de brede rivierbedding. Je rijdt naar het volgende tentenkamp waar je eenmaal aangkomen, ook zult merken dat je toe bent aan koffie, thee of ander drankje. Vandaag heb je vanaf deze locatie zicht op de Erongo-bergen die je in de afgelopen dagen hebt verkend. Diner bij het kampvuur.

Dag 9

Geniet van een ontspannen ochtend voordat je voor de laatste keer inpakt om de volgende etappe te paard af te leggen. Vandaag rijd je terug naar de boerderij waar deze ongelooflijke tocht begon. Bij aankomst worden wij verwelkomd met een warme douche en een zalige lunch. We delen verhalen en belevenissen tot de zon ondergaat. We dineren op de boerderij in een gezellige sfeer.

Dag 10

Na het laatste gezamenlijke ontbijtje is de tijd voor het afscheid aangebroken. Je verlaat de boerderij met een hoofd vol nieuwe herinneringen.

(*) Alle prijzen per aantal personen

Eenpersoonskamers zeer beperkt mogelijk en op aanvraag, toeslag € 105. Tijdens de overnachtingen in tent zijn eenpersoonstenten niet te garanderen!

Extra dag incl. paardrijden op basis van volpension € 155 p.p.p.d
Extra dag op basis van volpension € 105 p.p.p.d
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Vanaf 12 jaar met ruime rijervaring en tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Namibië

Namibië werd in 1990 onafhankelijk is daarmee een van de jongste staten ter wereld. Het is een land van grote contrasten. Het toerisme in Namibië heeft als basis de natuurlijke rijkdommen van het land en is daarom nauw verbonden met natuurbehoud.

Een ruitersafari in Namibië wordt door velen beschouwd als de ultieme safari te paard. De grootste trekker is het wild: olifant, neushoorn, giraffe, buffel, leeuw, luipaard en jachtluipaard. Op olifant en buffel na, ziet u in een week met wat geluk de eerdergenoemde soorten groot wild, maar ook o.a. springbok, kudu, gemsbok, hartebeest, zebra en de zeldzame sable.

Inclusief

 • 10 dagen / 9 nachten
 • Waarvan 2 nachten in een boerderij in tweepersoonskamers met eigen sanitair. Overige nachten in tentenkampen
 • Op basis van Volpension vanaf diner dag van aankomst tot en met ontbijt dag van vertrek, incl. mineraalwater, huisgemaakte sap, thee en koffie
 • Paardrijden volgens het programma, waarvan 2 dagen 2 a 3 uur per dag en 6 dagen 5 a 6 uur per dag
 • Transport van bagage
 • Begeleiding van een ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Windhoek. (aankomst tot 13.00 uur, vertrek na 12.30 uur) € 190 p.p enkele reis, per 2 personen € 95 p.p enkele reis, per 3 personen € 75 p.p enkele reis, per 4 personen € 65 p.p enkele reis, vanaf 5 personen € 50 p.p enkele reis, ter plaatse betalen. Alternatief is een huurauto nemen.
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering