Safari te paard in Namibië


Het toerisme in Namibië heeft als basis de natuurlijke rijkdommen van het land en is daarom nauw verbonden met natuurbehoud. De grootste trekker is het wild:olifant, neushoorn, giraffe, buffel, leeuw en jachtluipaard.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.828

Safari te paard in Namibië

Namibië werd in 1990 onafhankelijk is daarmee een van de jongste staten ter wereld. Het is een land van grote contrasten en zo groot als Duitsland en Frankrijk tezamen. Het toerisme in Namibië heeft als basis de natuurlijke rijkdommen van het land en is daarom nauw verbonden met natuurbehoud. De grootste trekker is het wild: olifant, neushoorn, giraffe, buffel, leeuw, luipaard en jachtluipaard. Op olifant en buffel na, ziet u in een week met wat geluk de eerdergenoemde soorten groot wild, maar ook o.a. springbok, kudu, gemsbok, hartebeest, zebra en de zeldzame sable.

Met als standplaats een ranch gelegen in een privé-reservaat van 16.000 hectaren maakt u onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids (tevens succesvol enduranceruiter) een aantal fantastische tochten op de rug van prachtige paarden door een rijk gevarieerd landschap op zoek naar het wild en genietend van de omgeving. De gids heeft de rechten op het rijden in de omliggende valleien en bergen, zodat het totale gebied zich tot 35.000 hectaren uitbreidt en dat maakt de mogelijkheden onbeperkt. U voelt zich onderdeel van deze fascinerende omgeving; een ongelooflijke ervaring!

De kudde van de gids bestaat uit 27 paarden, waarvan 25 volbloed Arabieren en 2
kruisingen. De paarden zijn goed getraind, in goede conditie en (zeer) voorwaarts. Het
spreekt voor zich dat u een ervaren ruiter dient te zijn. Een aantal van de paarden doet zeer succesvol mee aan (internationale) endurance-wedstrijden. Ook u kunt aan een van de wedstrijden meedoen (programma op te vragen). De zadels zijn trekking- en lange afstandszadels en comfortabel voor paard en ruiter.

Zowel de Park Rooms als de Stable Rooms zijn ruim, comfortabel en beschikken over een eigen douche en toilet. Het restaurant en de bar zijn in de lodge. Het à la carte restaurant staat bekend om z’n wildgerechten en is een van de betere in Namibië. Voor de antilopen is het geïrrigeerde gazon van de lodge het beste restaurant in Namibië. ’s Avonds staan kudden hartebeest, blesbok en springbok te grazen terwijl u geniet van uw diner zittend aan een met kaarslicht verlichte tafel.

 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Transfer vanaf het vliegveld naar de paarden en het onderkomen. De autorit duurt ongeveer een uur. Bij aankomst wacht een welkom en een introductie. Gelegenheid om op te frissen. Na de lunch wordt iedereen bij de stallen verwacht waar de mooie paarden al wachten voor een korte middagrit. Na deze eerste kennismakingsrit roepen de bar en het restaurant.

Dag 2: 
Na het ontbijt maak je een mooie ochtendrit te paard over de savanne. Daar trekken allerlei soorten bokken rond, zwerven kuddes zwarte en blauwe gnoes rond, lopen giraffen, witte neushoorns, om maar wat van het wild te noemen dat in dit gebied huist. Na zo’n vier uur in het zadel keer je terug naar het onderkomen. Lunchtijd. De middag is vrij te besteden. Mogelijkheid is om in een groep naar de paarden te gaan die op zo’n 25 kilometer van je accommodatie zijn te vinden.

Dag 3: 
Deze dag stijg je iets later op dan gebruikelijk. De tocht te paard wordt gesplitst in een ochtend- en een middagrit met onderweg een heerlijke picknick. In de warmste uurtjes van de dag wordt er geluncht en uitgerust. Na de pauze zadel je de paarden opnieuw en rijd je rustig terug naar de stallen. Daarna snel naar de naar voor een welverdiend drankje.

Dag 4: 
Vandaag zadel je ’s morgens vroeg op voor een mooie safari waarop je veel wild zult ontdekken. Antilopen, giraffen, herten, gnoes zullen zich vast laten zien. Voor het einde van de ochtend ben je terug. Lunch bij de lodge en later in de middag zal je weer opstijgen om naar een van de mooie plekken in de omgeving te rijden. Daar zal je de zon onder zien gaan onder het genot van een hapje en een drankje en met het geluid van de jakhalzen op de achtergrond.

Dag 5: 
Een makkelijke en zeer ontspannen tocht staat op het programma. Je gaat met de groep op zoek naar de indrukwekkende Kaapse eland en andere wildsoorten. Na enkele ontsapnnen uurtjes in het zadel wordt de lunch geserveerd in de lodge. De middag is vrij te besteden. Mogelijkheden om te gaan wandelen, zwemmen of gewoon ontspannen bij het zwembad zijn er allemaal. Wellicht breng je een bezoekje aan de stad Windhoek.

Dag 6: 
Na de relaxte dag te paard van gisteren heeft deze dag een spannende en veeleisende tocht in petto. Je rijdt de bergen in en gaat op zoek naar bergzebra’s,  koedoes (grote antliopen), klipspringers (kleine Afrikaanse antilopen) en klipdassen. Het zal in de bergen misschien moeilijker zijn dan op de savanne om het wild te ontdekken, maar het landschap in de bergen is ronduit spectaculair. Bij terugkomst krijgen de paarden eerst een verfrissende douche waarna de ruiters toe zijn aan hun douche. Lunch in de lodge. Later in de middag rijd je mee in de auto naar een mooie plek om te genieten van de zonsondergang.

Dag 7: 
Ook deze dag spoor je je paard iets later in de morgen aan. Een picknicktocht staat op het programma. Op deze dagtocht zal je genieten van uiteenlopende soorten wild die je onderweg tegenkomt. Er is veel gelegenheid om lekker lang te galopperen over lange zandpaden en de picknick gebruik je op een prachtige plek in de bush.

Dag 8: 
Afhankelijk van je vlucht terug bestaat de mogelijkheid een allerlaatste ochtendrit te paard te maken. Daarna is het werkelijk tijd om afscheid te nemen van de paarden en de rest van de familie. Transfer naar het vliegveld.    

 

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2021  - 31/12/2021
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.828
€  2.828
€  3.143
€  2.828

(*) Alle prijzen per persoon

Groepsaanbieding 6e ruiter: 50% korting
Korting 3e persoon op kamer € 50 korting.
Kinderkorting 12 jaar of jonger 15% op kamer ouders en kindermenu

Kamertype

7n *


01/01/2021  -  31/12/2021

2 pers kamer (Twin)

2.828

2 pers kamer (Double)

2.828

1 pers kamer (Single)

3.143

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.828


(*) Alle prijzen per persoon

Groepsaanbieding 6e ruiter: 50% korting
Korting 3e persoon op kamer € 50 korting.
Kinderkorting 12 jaar of jonger 15% op kamer ouders en kindermenu

Data 2021

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk. Met uitzondering van onderstaande data

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kg (inclusief ruiterkleding, er wordt gewogen), endurance programma en bergtocht 80 kg (meer op aanvraag en tegen toeslag van € 500,-)..
 • Aantal deelnemers:
  Maximum 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op 2-persoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension van eerste dag lunch t/m ontbijt laatste dag, inclusief drankjes bij picknick(s) en sundowner(s) (=water, witte, rode wijn, bier en vruchtensap)
 • 6 dagen paardrijden (afhankelijk van aankomst- en vertrektijden) 4 tot 7 uur per dag - Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.
 • Gebruik van zwembad, tennisbaan (eigen racket en ballen meenemen), sauna, wandelroutes.
 • De picknicks zijn afhankelijk van het aantal personen (minimaal 2).

Exclusief

 • Heen- en terugreis luchthaven Hosea Kutako in Windhoek
 • Verzameltransfer (Luchthaven Windhoek € 200, stad Windhoek € 110 per auto/retour, maximaal 4 personen).
 • Game drive
 • Overige drankjes
 • Helicoptervlucht
 • Privé gids
 • Sunset drives
 • Bezoek aan de houtsnijmarkt
 • Reis-/annuleringsverzekering