Safari te paard in Namibië


Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië

Het toerisme in Namibië heeft als basis de natuurlijke rijkdommen van het land en is daarom nauw verbonden met natuurbehoud. De grootste trekker is het wild:olifant, neushoorn, giraffe, buffel, leeuw en jachtluipaard.

Safari te paard in Namibië

Namibië werd in 1990 onafhankelijk is daarmee een van de jongste staten ter wereld. Het is een land van grote contrasten en zo groot als Duitsland en Frankrijk tezamen. Het toerisme in Namibië heeft als basis de natuurlijke rijkdommen van het land en is daarom nauw verbonden met natuurbehoud. De grootste trekker is het wild: olifant, neushoorn, giraffe, buffel, leeuw, luipaard en jachtluipaard. Op olifant en buffel na, ziet u in een week met wat geluk de eerdergenoemde soorten groot wild, maar ook o.a. springbok, kudu, gemsbok, hartebeest, zebra en de zeldzame sable.

Met als standplaats een ranch gelegen in een privé-reservaat van 16.000 hectaren maakt u onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids (tevens succesvol enduranceruiter) een aantal fantastische tochten op de rug van prachtige paarden door een rijk gevarieerd landschap op zoek naar het wild en genietend van de omgeving. De gids heeft de rechten op het rijden in de omliggende valleien en bergen, zodat het totale gebied zich tot 35.000 hectaren uitbreidt en dat maakt de mogelijkheden onbeperkt. U voelt zich onderdeel van deze fascinerende omgeving; een ongelooflijke ervaring!

De kudde van de gids bestaat uit 27 paarden, waarvan 25 volbloed Arabieren en 2
kruisingen. De paarden zijn goed getraind, in goede conditie en (zeer) voorwaarts. Het
spreekt voor zich dat u een ervaren ruiter dient te zijn. Een aantal van de paarden doet zeer succesvol mee aan (internationale) endurance-wedstrijden. Ook u kunt aan een van de wedstrijden meedoen (programma op te vragen). De zadels zijn trekking- en lange afstandszadels en comfortabel voor paard en ruiter.

Zowel de Park Rooms als de Stable Rooms zijn ruim, comfortabel en beschikken over een eigen douche en toilet. Het restaurant en de bar zijn in de lodge. Het à la carte restaurant staat bekend om z’n wildgerechten en is een van de betere in Namibië. Voor de antilopen is het geïrrigeerde gazon van de lodge het beste restaurant in Namibië. ’s Avonds staan kudden hartebeest, blesbok en springbok te grazen terwijl u geniet van uw diner zittend aan een met kaarslicht verlichte tafel.

Inclusief

 • 7 daags arrangement, 6 nachten op 2-persoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension van eerste dag lunch t/m ontbijt laatste dag, inclusief drankjes bij picknick(s) en sundowner(s) (=water, witte, rode wijn, bier en vruchtensap)
 • 5 tot 6 dagen paardrijden (afhankelijk van aankomst- en vertrektijden) 4 tot 7 uur per dag onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.
 • Gebruik van zwembad, tennisbaan (eigen racket en ballen meenemen), sauna, wandelroutes.
 • De picknicks zijn afhankelijk van het aantal personen (minimaal 2).

Exclusief

 • Game drive
 • Overige drankjes
 • Verzameltransfer (Luchthaven Windhoek € 200, stad Windhoek € 110,- per auto/retour, maximaal 4 personen).
 • Helicoptervlucht
 • Privé gids
 • Sunset drives
 • Bezoek aan de houtsnijmarkt
 • Heen- en terugvlucht tariefindicatie vanaf € 600,00 excl. tax.
 • Check-uit: 10.00 uur. Toeslag dagkamer bij laat vertrek bv. Air Namibia € 185,-.