Safari te paard in Namibië

vanaf € 2.828 BOEK NU


Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië
Safari te paard in Namibië

Het toerisme in Namibië heeft als basis de natuurlijke rijkdommen van het land en is daarom nauw verbonden met natuurbehoud. De grootste trekker is het wild:olifant, neushoorn, giraffe, buffel, leeuw en jachtluipaard.

vanaf € 2.828

Safari te paard in Namibië

Namibië werd in 1990 onafhankelijk is daarmee een van de jongste staten ter wereld. Het is een land van grote contrasten en zo groot als Duitsland en Frankrijk tezamen. Het toerisme in Namibië heeft als basis de natuurlijke rijkdommen van het land en is daarom nauw verbonden met natuurbehoud. De grootste trekker is het wild: olifant, neushoorn, giraffe, buffel, leeuw, luipaard en jachtluipaard. Op olifant en buffel na, ziet u in een week met wat geluk de eerdergenoemde soorten groot wild, maar ook o.a. springbok, kudu, gemsbok, hartebeest, zebra en de zeldzame sable.

Met als standplaats een ranch gelegen in een privé-reservaat van 16.000 hectaren maakt u onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids (tevens succesvol enduranceruiter) een aantal fantastische tochten op de rug van prachtige paarden door een rijk gevarieerd landschap op zoek naar het wild en genietend van de omgeving. De gids heeft de rechten op het rijden in de omliggende valleien en bergen, zodat het totale gebied zich tot 35.000 hectaren uitbreidt en dat maakt de mogelijkheden onbeperkt. U voelt zich onderdeel van deze fascinerende omgeving; een ongelooflijke ervaring!

De kudde van de gids bestaat uit 27 paarden, waarvan 25 volbloed Arabieren en 2
kruisingen. De paarden zijn goed getraind, in goede conditie en (zeer) voorwaarts. Het
spreekt voor zich dat u een ervaren ruiter dient te zijn. Een aantal van de paarden doet zeer succesvol mee aan (internationale) endurance-wedstrijden. Ook u kunt aan een van de wedstrijden meedoen (programma op te vragen). De zadels zijn trekking- en lange afstandszadels en comfortabel voor paard en ruiter.

Zowel de Park Rooms als de Stable Rooms zijn ruim, comfortabel en beschikken over een eigen douche en toilet. Het restaurant en de bar zijn in de lodge. Het à la carte restaurant staat bekend om z’n wildgerechten en is een van de betere in Namibië. Voor de antilopen is het geïrrigeerde gazon van de lodge het beste restaurant in Namibië. ’s Avonds staan kudden hartebeest, blesbok en springbok te grazen terwijl u geniet van uw diner zittend aan een met kaarslicht verlichte tafel.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1
We komen u ophalen van Hosea Kutako, het vliegveld van Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Na een korte autorit van ongeveer 75 minuten komt u op de ranch aan, waar de gids u met een drankje verwelkomt. Na een kennismakingsgesprek wordt u naar uw kamer gebracht, zodat even kunt bijkomen van uw reis. Na een verfrissende douche en een eventuele lunch wordt u bij de stallen verwacht waar u zult kennismaken met de prachtige paarden. Afhankelijk van uw tijd van aankomst op de ranch (voor 14.00 uur in de zomer en voor 12.00 uur in de winter) kan er een korte middagrit gemaakt worden. Daarna naar de bar voor een welverdiend drankje en het diner.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we voor een rit over de savanne langs wildsporen op zoek naar het wild: gemsbok, springbok, zwarte en blauwe wildebeest, giraffe, witte neushoorn en nog veel meer. Na ongeveer 4 uur in het zadel te hebben gezeten, keren we terug naar de lodge om van een lekkere lunch te genieten. De middag staat ter vrije besteding. U kunt gebruik maken van een van de wandelroutes of relaxen aan het zwembad.

Dag 3
Vandaag vertrekken we wat later dan andere dagen. De rit wordt gesplitst in een ochtenden een middagrit met een picknick en siësta in de bush tijdens de heetste uren van de dag (minimaal 2 personen). We stoppen op een schaduwrijke plek vlakbij een waterhole. Na de siësta opzadelen en terug naar de lodge. Snel naar de bar voor dat welverdiende koele drankje!

Dag 4
Na het ontbijt opzadelen en op zoek naar hartebeest, blesbok, giraffe, wildebeest en nog veel meer wild. We zullen de lunch gebruiken op de lodge. ’s Middags weer een rit. Daarna een aperitief aan de bar en het diner wordt geserveerd wanneer u er klaar voor bent.

Dag 5
Vandaag gaan we op zoek naar zebra en struisvogel. Hier kunnen we lange galoppades
maken op heerlijke lange zandpaden en wellicht krijgen we de kans om met het wild mee te galopperen. We zullen voor een late lunch naar de lodge terugkeren. De middag staat ter vrije besteding.

Dag 6
Vandaag een lange en pittige dag voor paard en ruiter. We gaan de bergen in. Wellicht zien we hier iets minder wild, maar de rit is spectaculair en absoluut de moeite waard. Eenmaal op de top aangekomen, is de tafel gedekt en staan gekoelde drankjes voor ons klaar. Ook vandaag pauzeren we op het heetste moment van de dag en genieten we van een fantastisch uitzicht over de savanne waar we gemsbok, bergzebra, giraffe en blauwe wildebeest kunnen zien. Verrekijkers meenemen! Na de lunch is het weer opzadelen en richting huis via Leopard Valley. Na het verzorgen van de paarden sluiten we de dag af met een aperitief aan de bar om onze ervaringen door te nemen. Daarna douchen, een goed diner en lekker slaap!
 

Dag 7
....

Dag 8
Afhankelijk van uw vertrektijd van de ranch (na 14.00 uur) kan er ‘s morgens nog een korte rit gemaakt worden. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de paarden en van uw gids. De chauffeur staat klaar om u naar Windhoek te brengen. We hopen dat u een heerlijke vakantie hebt gehad.

 

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2020  - 31/12/2020
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.828
€  2.828
€  3.143
€  2.828
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Groepsaanbieding 6e ruiter: 50% korting
Korting 3e persoon op kamer € 50 korting.
Kinderkorting 12 jaar of jonger 15% op kamer ouders en kindermenu

Data 2020

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk. Met uitzondering van onderstaande data

Data dat ranch gesloten is ivm festiviteiten

03-02 t/m 10-02
24-02 t/m 02-03
30-03 t/m 06-04
18-05 t/m 25-05
15-06 t/m 22-06
29-06 t/m 06-07
21-08 t/m 30-08
12-10 t/m 19-10
26-10 t/m 02-11

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kg (inclusief ruiterkleding, er wordt gewogen), endurance programma en bergtocht 80 kg (meer op aanvraag en tegen toeslag van € 500,-)..
 • Aantal deelnemers:
  Maximum 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op 2-persoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension van eerste dag lunch t/m ontbijt laatste dag, inclusief drankjes bij picknick(s) en sundowner(s) (=water, witte, rode wijn, bier en vruchtensap)
 • 6 dagen paardrijden (afhankelijk van aankomst- en vertrektijden) 4 tot 7 uur per dag - Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.
 • Gebruik van zwembad, tennisbaan (eigen racket en ballen meenemen), sauna, wandelroutes.
 • De picknicks zijn afhankelijk van het aantal personen (minimaal 2).

Exclusief

 • Heen- en terugreis luchthaven Hosea Kutako in Windhoek
 • Verzameltransfer (Luchthaven Windhoek € 200, stad Windhoek € 110 per auto/retour, maximaal 4 personen).
 • Game drive
 • Overige drankjes
 • Helicoptervlucht
 • Privé gids
 • Sunset drives
 • Bezoek aan de houtsnijmarkt
 • Reis-/annuleringsverzekering