Ramsjo-special

Noorwegen te paard, natuurlijker kan het niet. Op pittige, maar lieve, werklustige IJslandse paardjes tolt je een week lang een eind weg door de overweldigende natuur van het Scandinavische land.

Noorwegen
Vanaf € 1389
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Noorwegen te paard, natuurlijker kan het niet. Op pittige, maar lieve, werklustige IJslandse paardjes tolt je een week lang een eind weg door de overweldigende natuur van het Scandinavische land. Wie direct weidse landschappen met hoge bergen op zijn net vlies heeft staan, heeft gelijk over het uiterlijk van Noorwegen. Maar deze rit gaat ook door dichtbegroeide loofbossen en wie weet zie je onderweg ook rendieren lopen. Altijd blijven opletten dus. De IJslander kan alle uitdagingen van het Noorse landschap aan. Deze trektocht naar Ramsjo voert je langs wilde rivieren, langs prachtige meren, door bos en over waanzinnige bergtoppen. Dit is je kans om prachtige paardrij-herinneringen te creëren die je je leven lang bijblijven.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Arriveren op Trondheim Airport en verzameltransfer naar het beginpunt van je trektocht waar ook de IJslandse paarden op je wachten. Eerste pick-up is om 13.00 en tweede om 17.00 uur. Je ontmoet het IJslandse paard waarop je de komende week gaat rijden en rijdt voor. Na het voorrijden is het tijd voor diner in de dorpsherberg.

Dag 2

Na een hartig Noors ontbijt kunnen we er flink tegenaan. Deze eerste dag van de trektocht. We rijden door dichtbegroeide berkenbossen over ideaal paardrij-terrein zo de onbedorven wildernis van heuvels en bergen in. We stoppen bij een snelstromende rivier en maken een kampvuur waarboven we thee en koffie kunnen maken. Na de lunch en de paardenverhalen rijden we door naar een vakantiehuisje in Nedalel. Na de middagrit krijgen we een huisgemaakte, traditionele maaltijd.

Dag 3

We beginnen de dag met een tocht langs de bergkam van de Sylene bergen die fameus zijn om de spitse toppen. De rit brengt ons naar het grote Essend meer. Vanaf hier heb je fantastisch zicht op de bergen die overal om je heen zijn. Afgelegen routes leiden ons naar de rustige vallei waar we lunchen. De paarden kunnen hier wat grazen voordat we ze weer zadelen voor een opwindende middagrit naar het Storekivollen vakantiehuis.

Dag 4

Onderaan de spitse toppen van Sylene laten we Storekivollen achter ons en trekken we verder door de sprookjesachtige valleien. Ergens in een vallei ligt een gezellig huisje op een plek die Bjorneggen heet. Welkomstdiner en overnachting in Bjorneggen na een lange, maar mooie dag.

Dag 5

Over fluwelen bospaden en de zachte schoonheid van het hooggelegen land rijd je van Bjorneggen naar Ramsjo. Onderweg stoppen we voor de lunch in een vredige vallei. Het huisje in Ramsjo biedt mooi zicht op de Fongen bergen en het meer. Fongen komt van het oud-Noorse woord ‘fa’ of ‘vallen’ en het betekent: vangen.

Dag 6

De ochtendrit gaat over glooiende heuvels naar de Fongen bergen, waar niemand de natuur onder controle houdt. Tijdens de lunchpauze kan je in de rivier zwemmen. Daarna sporen we onze IJslanders weer aan en trekken we de habitat van het rendier in. Met een beetje geluk zullen we ze ook tegenkomen.

Dag 7

We stijgen op voor de laatste etappe van deze paardrijtrektocht. Gelukkig is dit een lange rit, dus je kunt nog volop genieten van de ongerepte natuur om je heen. We sluiten de trektocht af met een afscheidsdiner in de dorpsherberg waar we ook begonnen. Maar nu zitten we vol van onze fabuleuze trip door de bergen van Noorwegen.

Dag 8

Laatste keer samen ontbijten en dan de onvermijdelijke verzameltransfer naar het vliegveld van Trondheim voor de terugvlucht naar huis.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Noorse Kronen 2024 NOK 15200
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar onder begeleiding van ouders

Aantal deelnemers

Min. 5 en max 17 ruiters en twee gidsen (3 weken voor vertrek)

Over Noorwegen

Noorwegen is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. Noorwegen heeft weidse landschappen met hoge bergen maar ook dichtbegroeide loofbossen.

Het grootste deel van Noorwegen bestaat uit bossen, meren, gletsjers eb fjorden. Het land is dunbevolkt en dat speelt ook mee bij de instandhouding van de natuurschoon. In Noorwegen vind je vooral naaldbomen, berken, rendiermos en lage struiken. Dit heeft te maken met de lage temperatuur in een groot deel van het land. Hoe dichter je bij de poolcirkel komt, des te ruiger wordt het landschap.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten arrangement
 • Eerste en laatste nacht in hotel in tweepersoonskamer, tijdens de tocht overnachting in hutten op indeling (slaapzakaccommodatie)
 • Volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 7 dagen paardrijden, waarvan 6 dagen 4-6 uur per dag, 1e dag korte kennismakingsrit
 • Bagage in zadeltassen
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar luchthaven Trondheim
 • Verzameltransfer luchthaven Trondheim (om 13.00 en 17.00 uur) NOK 1700 ter plaatse betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering