Storvallentour Scandinavische trektocht te paard

Scandinavië is ruig, Scandinavië is groot, Scandinavië is leeg. Kortom, Scandinavië is ideaal voor paardrijtrektochten. En in deze tocht over eeuwenoude paden laat je mooie stukken van Noorwegen en Zweden zien.

Noorwegen
Vanaf € 1389
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Scandinavië is ruig, Scandinavië is groot, Scandinavië is leeg. Kortom, Scandinavië is ideaal voor paardrijtrektochten. En in deze tocht over eeuwenoude paden laat je mooie stukken van Noorwegen en Zweden zien. Je rijdt op karaktervolle, lieve IJslandse paarden, beroemd om die aparte gang die alleen dit ras heeft ontwikkeld: de tolt. Op de tocht van Noorwegen en Zweden en weer terug, zal iedere ruiter deze gang hogelijk waarderen. En speciaal bij deze tocht rijd je een deel van een historische route die de soldaten van de Zweedse koning Karl de 13e in de 18e eeuw reden. Tijdens deze Storvallentour geniet je van het paardrijden op de IJslanders. Je draaft door berkenbossen, je rijdt door naaldbossen. Je krijgt de gelegenheid om in sprookjesachtige meren te zwemmen en je maakt kennis met de traditionele Noorse keuken. Een paardrijtrektocht in bijzondere Scandinavische sfeer.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Trondheim, verzameltransfer naar de dorpsherberg en de paarden, korte instructie en kennismaking met de IJslander die je de hele week van dienst zal zijn. Voorrijden en diner in de herberg.

Dag 2

We beginnen de dag met een te gekke tocht over zachte bospaden die ons de heuvels inleiden en ons naar het huisje in Nedalel brengt. Van daaruit kijk je mooi uit over een helder meer. Lunchen doen we rond een kampvuur waar we ook paardenverhalen kunnen uitwisselen. Deze avond kan je een frisse duik nemen in het meer, terwijl de paarden lekker kunnen grazen.

Dag 3

Vandaag zadelen we onze stoere IJslanders om door een tamelijk onherbergzame gebied te trekken. De rit gaat naar Storekivollen Chalet op de oevers van het Essand meer dat tussen de bergen van het bergmassief Sylane ligt ingeklemd. Onderweg lunchen we bij een rivier en ’s avonds gunnen we onze paarden rust terwijl we nagenieten van een lange en belonende dag paardrijden.

Dag 4

Een paardrijtocht over de historische route die de soldaten van de Zweedse koning Karl de 13e in de 18e eeuw gebruikten staat op het programma. Stel je voor hoe de manschappen van toen over de bergen marcheerden en de Noors-Zweedse grens passeerden. De paarden kunnen in de avond vrijuit grazen terwijl wij genieten van het comfort van de charmante herberg in het Zweedse dorp Storvallen. Hier heb je de mogelijkheid om te zwemmen in het buitenbad van de herberg voordat je aan het diner begint.

Dag 5

Trektocht terug naar Noorwegen. We zullen de grens al in de ochtend oversteken en genieten van onze Zweedse lunch die we in Noorwegen opeten. Onze dag eindigt in een gezellige berghut waar we een huisgemaakt traditioneel diner eten.

Dag 6

We keren terug door de dichte bossen van dennen en berken, we steken ongerepte bergtoppen over en komen aan bij Storekivollen waar we voor de tweede keer deze week de nacht doorbrengen.

Dag 7

De laatste dag van deze paardrijtrektocht dalen we over het glooiende hoogland af , terug naar de bewoonde wereld. Na de lunch stijgen we voor de allerlaatste keer op en rijden terug naar waar we begonnen. De cirkel is rond en wij zullen nog genoeg tijd hebben om na te praten over deze ervaring in de fabuleuze natuur van Noorwegen èn Zweden.

Dag 8

Ontbijt en verzameltransfer naar Trondheim Airport.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Noorse Kronen 2024, NOK 15200 p.p.
Eenpersoonskamertoeslag NOK 700 p.p. (alleen eerste en laatste nacht mogelijk)
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar onder begeleiding van ouders

Aantal deelnemers

Min. 5 en max 17 ruiters en twee gidsen (3 weken voor vertrek)

Over Noorwegen

Noorwegen is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. Noorwegen heeft weidse landschappen met hoge bergen maar ook dichtbegroeide loofbossen.

Het grootste deel van Noorwegen bestaat uit bossen, meren, gletsjers eb fjorden. Het land is dunbevolkt en dat speelt ook mee bij de instandhouding van de natuurschoon. In Noorwegen vind je vooral naaldbomen, berken, rendiermos en lage struiken. Dit heeft te maken met de lage temperatuur in een groot deel van het land. Hoe dichter je bij de poolcirkel komt, des te ruiger wordt het landschap.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten arrangement
 • Eerste en laatste nacht in hotel in tweepersoonskamer, tijdens de tocht overnachting in hutten op indeling (slaapzakaccommodatie)
 • Volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 7 dagen paardrijden, waarvan 6 dagen 4-6 uur per dag, 1e dag korte kennismakingsrit
 • Bagage in zadeltassen
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar luchthaven Trondheim
 • Verzameltransfer luchthaven Trondheim (om 13.00 en 17.00 uur) NOK 1700, ter plaatse te betalen.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering