Doorkruis de poolse Kaszuby te paard

Kaszuby is paardenland bij uitstek, niet ver van de Baltische zee, nabij Gdansk in Polen. Niet voor niets organiseert onze partner ter plaatse al tien jaar trektochten in deze prachtige maar onbekende regio.

Polen
Vanaf € 1090
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Kaszuby is paardenland bij uitstek, niet ver van de Baltische zee, nabij Gdansk in Polen. Niet voor niets organiseert onze partner ter plaatse al tien jaar trektochten in deze prachtige maar onbekende regio.

Dit is de ideale regio voor wie houdt van rijden in de natuur en het gevoel wil hebben ver weg te zijn van de bewoonde wereld. De zachte zandgrond is aangenaam voor de paarden en laat een bij momenten stevig tempo toe. De vele meren in dit gebied zorgen voor een uitgebreide fauna en flora. Deze trektocht verkent de meren en valleien van de Kaszuby- rivieren en het Wdzydze Landschapspark.

De kudde paarden waarmee wordt gereden is heel verscheiden, om de perfecte combinatie paard-ruiter te kunnen maken. Allemaal hebben ze een zacht karakter en zijn ze moedig en goed te been. Voor grotere ruiters zijn er de Wielkopolski-paarden, voor de andere zijn er half-arabieren of Malapolski-paarden beschikbaar, en ook enkele pony’s.

De gids spreekt Engels.

Voorbeeld dagprogramma

Deze tocht kan van Noord naar Zuid gereden worden of van Zuid naar Noord.

Dag 1:

Aankomst. Korte rit van een kleine twee uur om elkaar te leren kennen.

Dag 2 t/m dag 5:

Dagritten doorheen prachtige bossen en langs zuiveren rivieren. We rijden tussen de meren van Kaszuby. We verkennen natuurgebieden en komen op plaatsen waar je met de auto niet geraakt en die dus ook maar weinig door mensen worden bezocht. Overal zien we sporen van wild, en misschien komen we wel oog in oog te staan met herten of everzwijnen. De goede zandgrond van de boswegen biedt geregeld de mogelijkheid om te draven of galopperen, zodat we elke dag veel kilometers kunnen maken. Onderweg stoppen we op de mooiste plekjes om onze maaltijd te eten, te rusten en te zwemmen.

Dag 6:

We keren terug naar ons vertrekpunt.

Dag 7:

Ontbijt en afscheid

(*) Alle prijzen per persoon
Andere data op aanvraag mogelijk vanaf 3 ruiters.
Gewicht:

Max. 100 kg

Leeftijd:

Op aanvraag

Aantal deelnemers:

Min 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Polen

Polen is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie. Ook met de auto heel goed te bereiken! Een trektocht te paard of dagtochten te paard: het kan allebei.

Paardrijden in Polen betekent galopperen in een nog onontdekt land voor het massatoerisme en draven in eindeloos prachtige natuur. Weids en heuvelachtig, met dichte wouden en vele meren: hier kan je geweldige tochten maken. Paardrijden door uitgestrekte valleien of langs de kust, zwemmen met je paard, door de bossen rijden of in de bergen met adembenemende panorama’s? Een paardrijvakantie in Polen heeft véél te bieden.

Of het nu een lang weekendje weg te paard is, een midweek of een volledige week paardrijden, het kan allemaal. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. We bieden een paardrijvakantie op maat! Het is wel belangrijk een goede basis conditie te hebben.

  • 7 dagen / 6 nachten
  • Waarvan 3 (of 6) in tweepersoonskamer met eigen douche en toilet, 3 (of 6) nachten in een meerpersoonskamer met gezamelijke sanitair
  • Volpension vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag het ontbijt (lunch = picknicklunch)
  • 6 dagen paardrijden, eerste rijdag 2 tot 3 uur, overige rijdagen 5 tot 6 uur.
  • Duitstalige gids

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer om 14.00 uur vanaf treinstation Slupsk of luchthaven Gdansk (vertrek terug vanaf 12.00 uur) € 80 retour
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering