De klassieker van de Azoren: Eilandtocht Faial

Vulkanische krachten creëerden inspirerende eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan: de Azoren. Magnifieke landschappen wachten om te paard te worden ontdekt.

Portugal - Azoren
Vanaf € 1999
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een schitterende paardrijvakantie met avontuurlijke tochten te paard van acht dagen beleef je op de Azoren, de Portugese archipel in de Atlantische Oceaan. Op een prachtige Portugese Lusitano verken je de verschillende fascinerende landschappen van het eiland Faial. Paardrijden in de sprookjesachtige natuur en kennismaken met de eilandcultuur van Faial is een onvergetelijke belevenis.

Paardrijden in sprookjesachtige omgevingen
Faial maakt deel uit van de Portugese eilandengroep Azoren in de Atlantische Oceaan. Het eiland kent zeer gevarieerde landschappen. Tijdens deze paardrijtrektocht rijd je onder meer door gebieden die worden gekenmerkt door wijnbouw en je trekt door magische vulkaanlandschappen. De flora is uitzonderlijk en je maakt kennis met de wijncultuur van het eiland. Ook leer je de kaas van Faial en Pico kennen.

Langs zee volg je galopperend een route waarop je walvissen kunt spotten. En je ziet in de verte de vuurtorens die zo belangrijk zijn voor het eiland.
Tijdens deze vakantie kan je natuurlijk zelf ook de de oceaan op gaan. Maritieme biologen gaan mee om je te assisteren bij het walvis- en dolfijnen spotten. Ook is het mogelijk tijdens deze paardrijvakantie te leren zeilen en de havenplaats Horta te leren kennen. Horta heeft een lange geschiedenis met de walvisvaart.
Faial kent spectaculaire vulkanen. Tijdens de trektocht rijd je langs twee ervan. Zo kom je bij de 1000 meter hoge krater van Faial, de Caldeira en rijd je langs de Vulkaan van Capelhinos. De vulkaan van Capelhinos barstte in 1957 voor het laatst uit. Je bereikt deze fascinerende landschappen via de jungle en de bergen van Faial.

Overnachtingen
Tijdens deze trektocht overnachten de paarden op drie verschillende plaatsen.
Ruiters kunnen een optie nemen op overnachtingen in een van de zeven losstaande appartementen met tweepersoonskamers. Sommige hebben een tweepersoonsbed, andere tweepersoonskamers hebben twee bedden. Alle appartementen zijn voorzien van eigen sanitair, een minibar, kitchenette, woonkamer, eigen terras en vrij toegankelijke wi-fi.
Het is ook mogelijk een kamer te boeken. Er zijn vier kamers met zee- en eilandzicht. Het gaat om kamers met een tweepersoonsbed en kamers met twee bedden, badkamer, mini-bar en vrij toegankelijke wi-fi.
Daarnaast worden overnachtingen in een van de drie tiny houses aangeboden. De drie huisjes hebben uitzicht op zee. In een huisje vind je een tweepersoonsbed, badkamer, minibar, kitchenette en gratis wi-fi.

(2023 niet mogelijk: Tenslotte kunnen ruiters kiezen voor een verblijf op het kampeerterrein waar acht- tot tweepersoonstenten staan. Daarnaast is er keuze uit een luchtbed of een kampeerbed met kussens. Slaapzakken heeft de organisatie niet, dus iedereen neemt zijn eigen slaapzak mee. Gemeenschappelijk toilet en douches zijn aanwezig op het terrein. Ook hier vind je gratis wi-fi.)

Ruiters

Van ruiters wordt verwacht dat zij in drie gangen kunnen paardrijden, in verlichte zit in draf kunnen rijden en makkelijk, sportief in galop rijden. Ook helpen ruiters bij de verzorging en het zadelen van de paarden. Ook onderhoudt iedere ruiter zijn tuig.

Aangeraden wordt waterdichte bergschoenen mee te nemen en regenkleding. Vanzelfsprekend neem je je cap en rijbroek mee.

Het is ook mogelijk dit arrangement te verlengen met 5 of 3 dagen. Wil je meer zien van het eiland en met een gids samen de verschillende vulkanen bezoeken en walvissen en dolfijnen spotten? Stuur ons een mail voor een vrijblijvende offerte!

In het laagseizoen (08-01 t/m 31-03 en 01-11 t/m 20-12) is de aankomst op vastgezette data. In het hoogseizoen (01-04 t/m 31-10) is elke aankomst dag mogelijk te boeken op aanvraag.

Voorbeeldprogramma met overnachtingen in Lodge

Dag 1:

Dag van aankomst en transfer naar de basis waar het onderkomen staat en waar de paarden zijn. Kennismaking met de paarden en de tocht voor de komende week wordt doorgenomen. Als je hebt kennisgemaakt met de groep, volgt het welkomstdiner.

Dag 2:

Te paard! De eerste tocht kan beginnen. Tijdens de briefing voorafgaand aan de rit kom je veel te weten over walvissen en hun geschiedenis. Daarna is het tijd je paard te leren kennen. Eenmaal opgestegen, rijd je rustig over weidepaden die iets oplopen en al gauw zit je in draf en daarna in galop. Je rijdt naar een punt waarop je met wat geluk walvissen en dolfijnen kunt spotten. Je rijdt terug naar de basis voor de lunch. ’s Middags rijd je te paard naar twee kleine walvishavens. Als het weer goed is, kan je hier zwemmen. De paarden overnachten in de buurt en ruiters worden met de auto teruggebracht naar het onderkomen.

Dag 3:

In de vroege ochtend gaan we naar de paarden toe. De ochtendrit begint langs de kust en langs prachtig blauwe hydrangea-heggen. Ook rijd je langs een voormalige vuurtoren die instortte tijdens de aardbeving die Faial in 1998 trof. Het nabijgelegen dorp zit nog met een ingestorte kerk die de stille getuige is van de kracht van de aardbeving. Rond de middag arriveer je op de paardenrustplaats. Tijd voor een picknick uit de zadeltas en daarna is er de mogelijkheid om te gaan zwemmen of onze voeten nat te maken. Na deze leuke pauze zullen we onze rit voortzetten, en rijden we te paard verder met prachtig uitzicht op de zee en de buurteilanden São Jorge, Graciosa en Pico. Na een tijdje bereiken we de paddock van de paarden die daar overnachten, wij krijgen een transfer terug naar onze accommodatie. Er is tijd om lekker te genieten en te ontspannen aan het zwembad. In de avond staat er weer een heerlijk diner op je te wachten.

Dag 4:

Deze dag verken je het vulkanische landschap van het eiland. De tocht begint vroeg en voert naar de krater van Faial, de Caldeira. Deze ligt op 1000 meter, in het midden van het eiland. De route ernaar toe is een uitdaging voor paard en ruiter. Onderweg kan je boeren tegenkomen die op weg zijn naar hun koeien. Heide die op grote broccoli lijkt groeit langs de route. In de verte schittert de Atlantische Oceaan in de zon. Uiteindelijk bereik je de krater van 400 meter diep en 2500 meter omtrek. (Als je je vakantie wilt uitbreiden, kan je deze diepte indalen met een gids van het natuurpark). Na de picknick uit de zadeltas rijd je door het verlaten en wilde landschap die de bergen kenmerkt. De route leidt over plattelandswegen naar de kleine vulkaan. De krater daarvan is te voet bereikbaar, daarvoor loop je door een kleine tunnel met een speciale sfeer. Aan het einde van de middag kom je aan bij het ‘jungle kamp’. Het transport naar het onderkomen wacht. Paarden en ruiters hebben het diner vandaag zeker verdiend.

Dag 5:

Na het ontbijt is er een lift naar Horta. In deze havenplaats ontmoet je het team van maritiem biologen. Met dit team ga je de zee op. De bedoeling is dichtbij de walvissen en de dolfijnen te komen. Als het weer of het seizoen deze tocht op zee niet toelaat, verken je de kleurrijke havenplaats Horta. Loop langs de haven en ontdek bijzondere plekken in de stad. In de middag is er een zadeltas-picknicklunch, waarna we samen met de paarden de Cabeco Verde gaan beklimmen. Vanaf de top is er een spectaculair uitzicht over Praia do Norte, Cabeço do Fogo, Morro do Castelo Branco en de vulkaan Vulcão dos Capelinhos. De weg naar beneden geeft ons een uitzicht over de verschillende wijngaarden. ’s Avonds word je naar het onderkomen vervoerd waar het diner wacht.

Dag 6:

Vandaag verken je het mysterieuze jungle-landschap. Je geniet van prachtige galoppades langs de kust en je rijdt langs uitgebreide wijngaarden die langs de route liggen. Via smalle kustpaden bereik je een van de andere highlights van de Azoren: de vulkaan van Caphelinos. Deze kwam in 1957 tot uitbarsting. Woestijnachtige eenzaamheid hangt hier in de lucht. Een oud walvisvaardersdorp is bedekt onder de vulkaanas. Verstopt onder de begraven vuurtoren ligt het moderne informatiecentrum dat over het vulkanisme op de Azoren rapporteert en over de vulkaanuitbarsting. Picknick en bezoek aan dit centrum worden gecombineerd, waarna je over delen van de vulkaan paardrijdt. Aan het einde van de middag bereik je het jungle-kamp. Transfer naar het onderkomen staat al paraat.

Dag 7:

De laatste dag van het paardrijden is aangebroken. Faja-Bay is een verborgen strand waar de eilandbewoners al vijfhonderd jaar aan wijnbouw doen en fruit telen. De tocht van vandaag voert naar dit gebied en laat je een stukje eilandcultuur zien. Onderweg kom je langs uiteenlopende wijnhuizen en via een dichte jungle bereik je het magische zwarte lava-strand: Faja Bay. De omgeving vormt een romantische wereld op zich. Hier zie je kleine lava-stenen huisjes, goed onderhouden tuinen en bijzonder wildleven. Aan zee geniet je van de meegebrachte zadeltas-picknick. In galop ga je daarna weer richting het jungle-kamp en ’s avonds is er een heerlijk diner dat je dichterbij de smakelijke keuken van de Azoren brengt.

Dag 8:

De gasten die niet voor de verlengde vakantie gaan, krijgen na het ontbijt een transfer naar het vliegveld. Wie voor de verlenging gaat en de volgende dag de diepe krater gaat ontdekken, heeft nog een overnachting en een dagje op dit magnifieke eiland. Het is ook mogelijk dit arrangement te verlengen met 5 of 3 dagen. Dit is op basis van B&B

(*) Alle prijzen per persoon
In het laagseizoen (08-01 t/m 31-03 en 01-11 t/m 20-12) is de aankomst op vastgezette data. In het hoogseizoen (01-04 t/m 31-10) is elke aankomstdag mogelijk te boeken op aanvraag.

Prijzen 2023 5-daagse verlenging (5 dagen / 4 nachten)

*In tweepersoons appartement: 01-07 t/m 30-09 € 998 p.p / 01-10 t/m 31-10 € 798 p.p / 01-11 t/m 31-12 € 798 p.p
*In eenpersoons appartement: 01-07 t/m 30-09 € 1488 p.p / 01-10 t/m 31-10 € 1198 p.p / 01-11 t/m 31-12 € 1198 p.p

*In Double Room: 01-07 t/m 30-09 € 898 p.p / 01-10 t/m 31-10 € 698 p.p / 01-11 t/m 31-12 € 698 p.p
*In Single Room: 01-07 t/m 30-09 € 1198 p.p / 01-10 t/m 31-10 € 998 p.p / 01-11 t/m 31-12 € 998 p.p

*In tweepersoons Tiny House: 01-07 t/m 30-09 € 798 p.p / 01-10 t/m 31-10 € 798 p.p / 01-11 t/m 31-12 € 598 p.p
*In eenpersoons Tiny House: 01-07 t/m 30-09 € 1098 p.p / 01-10 t/m 31-10 € 1098 p.p / 01-11 t/m 31-12 € 898 p.p
Gewicht:

Max. 95 kg

Leeftijd:

Vanaf 16 jaar, anders onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 1 ruiter en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek) (tent optie min. 4 ruiters anders toeslag)

Over de Azoren

Vulkanische krachten creëerden inspirerende eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan: de Azoren. Magnifieke landschappen wachten om te paard te worden ontdekt. De unieke natuur van de archipel betovert iedere eilandbezoeker nog sterker als zij op de rug van een paard het natuurschoon verkennen.

Paardrijden door dit landschap geeft een extra dimensie aan de betoverende omgeving. Daarbij ontdekt u de ontspannen leefstijl van de eilandbevolking. Er wordt gereden op Lusitano’s en op Portugese kruisingen.

Voor zowel de beginnende ruiter als de vergevorderde ruiter zijn er mogelijkheden voor avontuurlijke begeleide ruitervakanties. Het is ook mogelijk het eiland Faial op individuele basis te paard te verkennen.

naast paardrijden is er ook ruimte voor andere activiteiten zoals bijv. een boottocht maken en dolfijnen of walvissen te spotten, of een bezoek te brengen aan Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op een appartement/ tweepersoonskamer of Tiny House met douche en toilet of in tent.
 • Op basis van volpension, vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek. De lunch is een zadeltas-picknicklunch. Incl. water en vruchtensap.
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma
 • Excursies volgens het programma
 • Alle transfers volgens dagprogramma
 • Verzameltransfer van en naar Luchthaven Horta, Faial (HOR)
 • Engels- en Duitstalige gids
 • Onbeperkt gebruik van Sauna, zwembad, wifi, gym

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Horta, Faial)
 • Overige drankjes
 • Excursies op de vrije dagen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekering