Ontdek bijzonder Transsylvanie te paard

Transsylvanië ligt in het noordwesten van Roemenië. Het gebied heeft lange tijd deel uitgemaakt van Hongarije toen dat nog een koninkrijk was. De paarden voeren ons naar het hart van Transsylvanië.

Roemenië
Vanaf € 1480
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Transsylvanië ligt in het noordwesten van Roemenië. Het gebied heeft lange tijd deel uitgemaakt van Hongarije toen dat nog een koninkrijk was. Die geschiedenis is nog levendig terug te vinden. De paarden voeren ons naar het hart van Transsylvanië. Tijdens onze trektocht rijden we langs dorpjes van Hongaarse origine en maken we kennis met mensen uit de Hongaarse minderheid. Naast een geschiedenis met Hongaren kent het gebied ook een historie met de Saksen en ook met deze cultuur gaan we tijdens deze bijzondere reis kennismaken.

Oorspronkelijk
In dit historisch rijke gebied hebben paarden hun oorspronkelijke rol behouden. Ze werken nog volop mee op het land en zorgen nog regelmatig voor vervoer. Onze tocht te paard voert over ongemarkeerd terrein, over heuvels en door bossen die dorpen met elkaar verbinden. Twee gidsen begeleiden de trektocht die in zijn geheel zo’n 150 kilometer beslaat.

De paarden behoren een adelijke familie toe die tijdens de Roemeense revolutie van 1989 het land verliet, maar terugkeerde toen de rust na enkele jaren was weergekeerd. De familie organiseert de trektochten sinds enkele jaren en kent door haar eigen lange geschiedenis met het land, de omgeving door en door. Daardoor leren we de omgeving echt goed kennen.

De tochten
Dit arrangement van zeven dagen biedt vijf dagen intensief paardrijden. Dagelijks wordt er vier tot zes uur in het zadel doorgebracht. In die tijd leggen we telkens 20 tot 30 kilometer te paard af. We draven over afwisselend terrein waarop heuvels en bossen elkaar afwisselen. Onderweg stappen we door verschillende (Hongaarse en Saksische) dorpen.

Overnachtingen
De overnachtingen hebben in verschillende soorten onderkomens plaats, variërend van de luxueuze accommodatie van de prins van Wales, prins Charles, die vanwege zijn roots verbonden is aan Transsylvanië, tot eenvoudiger overnachtingen bij dorpelingen. Elke avond wordt er gezamenlijk gedineerd in de accommodaties.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld of station, verzameltransfer naar de accommodatie. Het betreft een zorgvuldig gerestaureerd traditioneel huis. Het ligt middenin een dorp waar een aantal authentieke huizen in de oorspronkelijke staat is teruggebracht om zo de charme en het karakter van Transsylvanië te bewaren. De huizen liggen in ruime tuinen. Ooievaars hebben hun nesten op nabijgelegen daken. Dit dorp behoorde tot het landgoed van de adelijke familie. Het jachthuis ligt aan de rand van het dorp en doet nu dienst als een streekmuseum van Transsylvanië. Kennismaking met de gids of de gravin en bespreking van de paarden waarop iedereen de komende dagen rijdt.

Dag 2

Verzameltransfer naar de paarden. Onze trektocht te paard begint met een rustige klim over een heuvelrug. We rijden in noordelijke richting over hooggelegen weiden met magnifieke vergezichten die reiken tot aan de bergen van de Karpaten. Via dorpen dalen we weer af de vallei in. Hier ontmoeten we herders en hun schaapskuddes. Aan het einde van de dag rijden we door het bos en bereiken onze accommodatie. We logeren bij een jagersfamilie. Het dorp was ooit een drukbezocht kuuroord. Dit is nog terug te zien in de typische architectuur, hoewel die vandaag de dag niet in optimale staat verkeert. Exclusief voor de ruiters wordt de lokale Spa om 17.30 uur geopend.

Dag 3

We klimmen noordwestelijk het woud van de regio Hatod in. In de omgeving liggen zes dorpen die hetzelfde bos delen. We rijden over het bospad waar we misschien berensporen kunnen ontdekken. Nadat we rond de vulkaan Murgo hebben gereden, dalen we over zachte heuvels met een tapijt van gras af. De tocht brengt ons naar onze accommodatie. We dineren in hetzelfde dorp waar we overnachten en voordat we aan tafel gaan, bezoeken we de watermolen.

Dag 4

We rijden naar het zuidwesten naar het verblijf van de graaf. Dit is onze bestemming van vandaag. We komen er via een route die door bossen en over ruime hooivelden voert. In deze idyllische omgeving komen we aan op de plek van overnachting, waar we ook dineren. ’s Middags bestaat er gelegenheid het kasteel met zijn museum en/of het park in de omgeving te bezoeken.

Dag 5

De route voert oostwaarts naar Zalanpatak waar wij worden ontvangen in het gastenverblijf van de Prins van Wales, prins Charles. Over de lager gelegen heuvels rijden wij naar dit verblijf. We komen langs authentieke dorpjes die gelegen zijn op eindeloze hooivelden. In de heuvels hebben we volop gelegenheid om te galopperen. Voordat we ons aan het diner zetten, maken we nog een kleine tocht van een uurtje over het landgoed van de prins om in de schemering het wild in de velden te spotten.

Dag 6

Vanuit Miklosvar rijden we door heuvels en langs beekjes naar Korospatak. Deze route was welbekend bij vele generaties van de adelijke familie die vaak tussen de twee dorpen paardreden, omdat hun bezittingen hier stonden. Dit deel van de regio is rijk aan wild, omdat er in een straal van 25 kilometer geen weg of dorp is te bekennen. Na aankomst in Korospatak krijgen wij een transfer naar onze accommodatie voor onze laatste overnachting.

Dag 7

Dag van vertrek of knoop er nog een paar dagen aan vast om te ontspannen en wat toertjes in de omgeving te maken.

Lees meer over deze paardrijtrektocht in het artikel: Roemenië "Transsylvanië vanuit het zadel" Volkskrant april 2012

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer alleen mogelijk te boeken op aanvraag, toeslag € 30 per nacht, ter plaatse te betalen

Deze locatie vraagt een aanbetaling van 50%

Gelieve in opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven van welke verzameltransfer * je gebruik wenst te maken. De kosten voor de transfer moeten ter plaatse betaald worden.
Gewicht

Max. 90 kg

Aantal deelnemers

Minimaal 3 ruiters en maximaal 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Gelieve in opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven van welke verzameltransfer * je gebruik wenst te maken. De kosten voor de transfer moeten ter plaatse betaald worden.

Over Roemenië

Roemenië te paard verkennen in weggelegd voor de avontuurlijke ruiters. De meest uitgestrekte heuvelrug van de Karpaten van Transsylvanië in Roemenië laten ruiters de ongerepte en kostbare berglandschappen zien. De heuvelruggen en bergen worden bedekt door uitgestrekte, dichte naaldbossen, er stromen heldere beekjes en leistenen rotsformaties zorgen voor een dramatisch effect. De tochten te paard voeren ook door verbazingwekkend verborgen boerendorpjes, weidse velden en weelderige weiden die door de plaatselijke bevolking worden onderhouden.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers (meestal 3 nachten met eigen badkamer en 3 nachten met gezamenlijk sanitair)
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, excl. drankjes
 • 5 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer op dag van aankomst naar Miklosvar. Luchthaven Boekarest € 90, Luchthaven Sibiu € 80, Luchthaven Cluj Napoca € 100 of Treinstation Brasov € 35. Prijzen zijn voor een enkele reis per persoon bij 2 a 3 personen in een auto. Bij individuele transfer is wordt de prijs verdubbeld. Bij meer dan 3 personen op een transfer is er een korting van 20%.
 • Verzameltransfer op dag van vertrek vanaf Zalanpatak naar Luchthaven Boekarest € 100, Luchthaven Sibiu € 90, Luchthaven Cluj Napoca € 110 of Treinstation Brasov € 45. Prijzen zijn voor een enkele reis per auto bij 2 a 3 personen. Bij individuele transfer is wordt de prijs verdubbeld. Bij meer dan 3 personen op een transfer is er een korting van 20%.
 • Fooien
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering