Transsylvanië Trektocht in Roemenië

We verkennen het Zuid-oostelijke deel van Transsylvanië, door de meest uitgestrekte landelijke gebieden die Europa nog heeft. Onderweg zien we bijeneters, hoppen, arenden en nog veel meer.

Roemenië
Vanaf € 1875
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Aan de voet van de transsylvaanse Karpaten, ten westen van de stad Brasov, ligt een modern ruitercentrum waar natuurbehoud en paardrijden hand in hand gaan. De eigenaren, twee Duitse biologen, zijn al 17 jaar actieve natuurbeschermers in Roemenië. Het is hun ambitie in de Karpaten een groot nationaal park in te richten waar wilde dieren zoals de bruine beer, de wolf en de lynx veilig kunnen leven.
Tijdens de paardrijtochten is er veel aandacht voor behoud van de natuurlijke omgeving. In de zomer gaan de tochten niet door hooiland. Drassig gebied waar de paardenhoeven erosie kunnen teweegbrengen, wordt gemeden.
Bij de bouw van het centrum is gebruik gemaakt van materialen die zo min mogelijk schade aan de omgeving toebrengen. Energiebesparing, afvalverwerking en gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen horen daar uiteraard ook bij. De keuken gebruikt zoveel mogelijk producten uit de omgeving die biologisch geteeld zijn.
De paarden leven in open stallen die ze delen met kippen, konijnen, eenden, ganzen en nog veel meer dieren. Het zijn Arabische volbloeden en halfbloeden van Hongaarse komaf en allen goed voorwaarts.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer van de luchthaven van Boekarest naar het ruitercentrum. Bespreken van de tocht, diner en overnachting.

Dag 2

Kennismaken met de paarden waarna we de tocht beginnen met een rit door de eeuwenoude bossen van de Karpaten naar de vallei van de rivier de Olt. We passeren het beschermde gebied dat bekend staat als ‘narcissenweide’. Al galopperend over de vlakten bereiken we Mândra waar we overnachten bij een familie in het dorp.

Dag 3

We steken de Olt over en vervolgen naar Sona waar we de klim beginnen naar de hoogvlakte van Transsylvanië. Na een lange tocht over de heuvels rond de Felmer vallei bereiken we Cobor, een oud Hongaars dorp midden in Saksisch gebied. Hier runnen de biologen een natuurbeschermingsproject, dat zich ook bezig houdt met de traditionele herstelling van enkele verlaten huizen. We verblijven twee nachten in één van deze huizen.

Dag 4

Dagtocht van 6 uur rond Cobor met mooi uitzichten, snelle galoppades en de kans om diverse vogels te spotten. In de late namiddag zijn we weer in Cobor. Daar kunnen we ontspannen in de oude stallen of in de bar.

Dag 5

Onze bestemming vandaag is Viscri, waarschijnlijk het meest bekende Saksische dorp in Transsylvanië sinds een Engelse stichting met prins Charles als beschermheer, het dorp weer in de originele staat heeft teruggebracht. Er is een interessante weerkerk te zien. In Viscri genieten we van de traditionele Saksische keuken. ’s Avonds is er tijd om het dorp te verkennen. We overnachten in omgebouwde oude boerderijen.

Dag 6

’s Morgens gaan we eerst de weerkerk bekijken. Weerkerken stammen uit het einde van de 15e en het begin van de 16e eeuw toen Turkse invallen de streek onveilig maakten. De bevolking vluchtte dan naar de versterkte kerk.’s Middags een korte rit naar Jibert. Door prachtige landschappen brengen snelle draf en galop ons naar een blokhuis waar we een diner met wild voorgeschoteld krijgen en overnachten.

Dag 7

Vandaag staat er weer veel galop op het programma, over de heuvels en door de bossen. Uiteindelijk bereiken we de Oltvallei. In Halmeag genieten we van een barbecue waarna we met een bus terug gaan naar het ruitercentrum. Daar wacht ons een verrassingsdiner.

Dag 8

Na een laatste ontbijt staat de bus klaar om ons naar Boekarest te brengen.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer enkele alleen op aanvraag mogelijk te boeken, € 15 p.n

Niet-ruiter op basis van 8 dagen / 7 nachten 2023 € 750 p.p in volpension
Gewicht

Max. 90 kg (bij trektocht)

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4, max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Roemenië

Roemenië te paard verkennen in weggelegd voor de avontuurlijke ruiters. De meest uitgestrekte heuvelrug van de Karpaten van Transsylvanië in Roemenië laten ruiters de ongerepte en kostbare berglandschappen zien. De heuvelruggen en bergen worden bedekt door uitgestrekte, dichte naaldbossen, er stromen heldere beekjes en leistenen rotsformaties zorgen voor een dramatisch effect. De tochten te paard voeren ook door verbazingwekkend verborgen boerendorpjes, weidse velden en weelderige weiden die door de plaatselijke bevolking worden onderhouden.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in 2pers- of 4pers.kamers (familie) kamer meestal met gezamenlijk sanitair, variërend van eenvoudige (basic) tot comfortabele accommodaties
 • Op basis van volpension vanaf dag 1 diner t/m dag 8 ontbijt, inclusief niet-alcoholische drankjes, tafel-wijn en bier
 • 6 dagen rijden, 4 tot 7 uur per dag (inclusief picknickpauze)
 • Verzameltransfer (3 uur) vanaf luchthaven Boekarest Otopeni (aankomen voor 16.00 uur, vertrek na 14.00 uur)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fooien
 • Afwijkende transfers vanaf hotel Brasov (€ 30 enkele reis), luchthaven Sibiu op aanvraag voor groepen en families
 • Vrijwillige bijdrage van € 40 aan natuurbeschermingsprogramma’s in de heuvels van Transsylvanië
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering