Tweeweekse avontuurlijke trektocht te paard door de Karpaten in Roemenië

Vrijheid, avontuur, sfeervolle momenten rond het kampvuur en slapen onder de sterrenhemel. Op dit uitzonderlijke paardrij-avontuur verkennen wij langs een route van 330 kilometer de fascinerende Karpaten van Roemenië.

Roemenië
Vanaf € 2690
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Trektocht te paard voor de heuse avontuurlijke ruiter
Op dit uitzonderlijke paardrij-avontuur verkennen wij langs een route van 330 kilometer de fascinerende vulkanische Harghita bergen. De route voert je naar de mooie, belangrijkste bergpas van de Karpaten met zijn ongerepte bossen, spectaculaire panorama’s en uitgestrekte, bloeiende weidevelden.

De tocht voert je rond het meer van Sfânta Ana, het enige vulkanische kratermeer in Oost-Europa. Je kampeert op natuurlijke kampeerterreinen ver weg van de geciviliseerde wereld. Je maaltijden worden bereid in een kookpot boven een vuur en je bagage wordt meegevoerd door een pakpaard. De avonden eindigen steevast sfeervol bij het kampvuur met gitaarmuziek, veel zingen en goede gesprekken. Op de zesde dag laten we de paarden genieten van hun welverdiende dagje vrij. Ondertussen bezoeken wij als groep een grot, een bron het mooie meer van Sfânta Ana en hopelijk zien we de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving. Dit is een perfect arrangement voor alle durfals die op zoek zijn naar echt avontuur in het hart van Europa.

Samengevat biedt dit arrangement twaalf dagen te paard, veertien overnachtingen. Een trektocht van 330 kilometer. Betrouwbare, stapzekere paarden en benodigde materialen gaan mee op de tocht. Dagelijks krijg je behalve ontbijt twee warme maaltijden. Er is een picknickdag (rustdag) in het programma opgenomen. Er zijn drie overnachtingen op de paardenboerderij, drie overnachtingen in een gezellig pension en acht nachten van kamperen opgenomen. Beren observeren maakt eveneens deel uit van het arrangement en op de boerderij kan je genieten van de ‘hot pot’ met warm, zout water.

Maximum aantal deelnemers voor deze trektocht is twaalf.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Na aankomst in de stad die het dichtst bij de paardenboerderij ligt, krijg je een off-road transfer naar deze afgelegen plek in de oostelijke Karpaten. Met wat geluk zie je een hert of zelfs een beer. Eenmaal op de boerderij aangekomen, kan je je in je kamer installeren en gebruikmaken van de ‘hot pot’ en kennismaken met de paarden. Daarna zet de kok een heerlijke Szekler-maaltijd op tafel in de rustieke blokhut.

Dag 2

De kennismakingsrit van twee uur staat deze dag centraal. We maken een korte buitenrit waarop we de omgeving van de boerderij verkennen. Zo krijg je de gelegenheid te wennen aan je paard en je uitrusting. We rijden door kleine bergstroompjes en rijden door weidse weiden en klimmen naar de top van de berg Magas Büc. Boven genieten we van de lunch. Daarna wordt het tijd af te dalen en terug te rijden naar de boerderij. Hier krijg je een korte instructie van hoe je de tent opzet. Daarna kan je genieten van de zonsondergang.

Dag 3

Het avontuur te paard kan beginnen! Op deze eerste dag rijden we eerst rustig heuvelopwaarts. We volgen een smal pad dat ons naar een helder stroompje leidt waar de paarden kunnen drinken en waar wij onze flessen kunnen vullen met water. We vervolgen de tocht door dicht begroeide bossen en zo bereiken wij de berg Sipos van 1568 meter hoog. Aan de top is het lunchtijd en ondertussen genieten we van het adembenemende uitzicht op de Harghita bergen. Vol nieuwe energie rijden we dan naar het plateau waar wij ons kamp opzetten en de maaltijd bereiden. We hebben zo’n 3,5 uur paardgereden als we elkaar verhalen vertellen rond het kampvuur.

Dag 4

Een tocht van ongeveer 5 uur paardrijden ligt in het verschiet. Na een hartig ontbijt verlaten wij het plateau en maken een afdaling. Als wij de rivier Mures over zijn, liggen de Harghita bergen voor ons, ver uitgestrekt en rustig. Voor de lunch rijden we naar de volgende bergtop van 1153 meter hoog waar we genieten van het uitzonderlijke zicht op het basin van Gheorgheni en de berg Görgenyi. De tocht gaat verder na de lunch en voert dan naar het ‘Duivels meer’. Op een rustige plek in de buurt van het meer zetten wij ons kamp op. Terwijl het diner op staat in de kookpot, frissen wij onszelf op in de koude bergstroom en bezoeken wij een warmwaterbron.

Dag 5

Vandaag is de langste en wellicht zwaarste dag in het programma. We rijden naar de twee hoogste toppen de Fertö van 1589 meter en de Madarasi van 1801 meter. We ontdekken bergpassen, schitterende velden die in bloei staan, we genieten van het panorama en de heerlijk geurende bossen. Daar zullen we regelmatig verse hertensporen treffen. De nacht brengen we door in een prachtig bergpension gelegen op 1700 meter hoogte. De rit van vandaag duurt ongeveer 6,5 uur.

Dag 6

Via de Rakosi Hargita van 1756 meter rijden we naar het bergdorp Bad Hargita waar wij pauzeren voor de lunch. In de middag wachten weidse poestavlakten op ons. Dit zijn vlakten die uitnodigen tot snelle galoppades. De nacht brengen wij door op een idyllisch kampeerterrein met grote kuddes koeien en schapen en geweldig zicht op de bergen. Je brengt rond de zes uur door in het zadel.

Dag 7

In de morgen rijden we langs het moerasachtige turfgebied van Lucs. In een snelle draf bereiken wij Szent Imrei om vanaf dat punt door te rijden richting de berg Kakukk met een hoogte van 1567 meter. Hier bespeur je een grote verandering in het landschap. De naaldbossen waar wij hebben gereden, veranderen hier in berkenbossen. We kamperen vlakbij een traditionele berghut waar we leren hoe een herder zijn schapen melkt. Ook krijgen wij de gelegenheid verse kaas te proeven. De rit van deze dag duurt ongeveer zes uur.

Dag 8

We rijden over een steile bergkam met fantastisch zicht op de bergen die ons omringen. Ze hebben besneeuwde toppen en kunnen wel 2500 meter hoog zijn. ’s Middags steken wij de rivier Olt over. Als we aankomen bij ons gezellige pension in de buurt van Tusnad Fürdö kunnen we genieten van een warme douche en een zalig diner op het terras. (Duur van de rit: zo’n zes uur).

Dag 9

Dit is een rustdag voor de paarden. Wij brengen een bezoek aan het meer van Sânta Ana. Ook nemen we een kijkje bij het Duivels Moeras en gaan we naar een grot. Vandaag krijg je ook de kans de bruine beer in zijn natuurlijke habitat te zien. We spenderen nog een nacht in het pension.

Dag 10

We zadelen de paarden weer op en rijden door verschillende kleine, rustige dorpjes in de buurt van de berg Büdös. In dit gebied komt veel zwavel voor, iets wat je neus niet kan ontkennen. We rijden over de heide van Buffogo en klimmen daarna de bergen weer in om naar een uitgestrekt plateau te rijden waar we uitgebreid over de weiden kunnen galopperen. Dichtbij een mooie bron en tussen de herders zetten wij na zes uur paardrijden ons kamp op.

Dag 11

Via kleurrijke velden laten wij ons kampeerterrein achter ons. We rijden over een route die ons spectaculair zicht geeft op de bergen om ons heen. Door mystieke naaldbossen rijden wij naar onze volgende kampeerplaats. Dichtbij een bergstroompje zetten we de tenten op en we verzamelen voldoende hout voor het vuur voor de nacht. (Zes uur paardrijden).

Dag 12

Vandaag rijden we door gecultiveerde weiden en langs boerderijen. Steile bergpassen en rotsachtige kliffen kenmerken het landschap waarin we rijden. Beneden ons ligt het Csiki basin. Wij overnachten in een tent in de buurt van een oude boerderij. We zien de boeren als zij het hooi dat zij van het land halen binnen brengen met hun karren die paarden voorttrekken. (5,5 uuur paardrijden).

Dag 13

Ons avontuur leidt ons door verschillende schaapskudden en door kleurrijke weidevelden. Een weids plateau, omgeven door mystieke kliffen en formaties leisteen vormt ons kampeerterrein van vannacht. Wij rijden er in naar schatting 5,5 uur naar toe.

Dag 14

Op onze laatste dag in het zadel rijden we in zeven uur over enkele steile bergpaden. We rijden naar een piek van 1700 meter en soms moeten we even afstijgen op wat uitdagende stukken. Onze beloning is een heerlijke galoppade op het Fehérmezö Plateau. We genieten nog van de indrukwekkende Harghita bergen als we terugrijden naar de paardenboerderij. Een afscheidsfeestje met muziek en gevuld lam uit de oven is voor alle ruiters met veel enthousiasme voorbereid. Deze laatste etappe duurt ongeveer zeven uur. Overnachting op de boerderij.

Dag 15

De tijd om afscheid te nemen is aangebroken. Na een hartig ontbijt word je teruggebracht naar de dichtstbijzijnde stad van waar ieder zijn weg naar huis vervolgt.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Aantal deelnemers

Max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Roemenië

Roemenië te paard verkennen in weggelegd voor de avontuurlijke ruiters. De meest uitgestrekte heuvelrug van de Karpaten van Transsylvanië in Roemenië laten ruiters de ongerepte en kostbare berglandschappen zien. De heuvelruggen en bergen worden bedekt door uitgestrekte, dichte naaldbossen, er stromen heldere beekjes en leistenen rotsformaties zorgen voor een dramatisch effect. De tochten te paard voeren ook door verbazingwekkend verborgen boerendorpjes, weidse velden en weelderige weiden die door de plaatselijke bevolking worden onderhouden.

Inclusief

 • 15 dagen / 14 nachten
 • Waarvan 3 nachten op de ranch in gedeelde kamers, 3 nachten in pensions en 8 nachten in tent
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 12 dagen paardrijden volgens het programma met in totaal 330km te paard
 • Hongaarse gids en Duits- en Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf treinstation Gheorgeni, duur transfer 15km.
 • Gebruik van de Hot tube tijdens de overnachtingen op de ranch
 • Off-road drive naar de ranch

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Boekarest € 170 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 5-6 uur.
 • Of verzameltransfer vanaf luchthaven Cluj Napoca € 120 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 4 uur.
 • Of verzameltransfer Targu Mures € 95 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 3 uur.
 • Overige (Alcoholische) drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering