Ontdek het Karst Plateau van Slovenië te paard

Dit zevendaagse, stationaire arrangement biedt je de kans de eeuwenoude, indrukwekkende grotten en mysterieuze kastelen op het schilderachtige Karst Plateau van Slovenië te paard te ontdekken.

Slovenië
Vanaf € 1560
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit zevendaagse, stationaire arrangement biedt je de kans de eeuwenoude, indrukwekkende grotten en mysterieuze kastelen op het schilderachtige Karst Plateau van Slovenië te paard te ontdekken. De natuur in het gebied waar je paardrijdt is ongerept. Wie weet spot je eens een beer in het bos tijdens een avondrit. De paarden waarop wordt gereden zijn Quarter Horses, warmbloeden en IJslandse paarden. De IJslanders rijden onder Engelse zadels. De andere paarden kunnen ook onder Westernzadels rijden.

Paardrijden langs de juweeltjes van Slovenië
De Sloveense regio Karst is een ongelooflijk groen gebied met zeer gevarieerd terrein. Er liggen culturele, historische en natuurlijke juweeltjes verborgen. Je vindt deze op geheimzinnige en zeer verrassende plaatsen.

Het Karstgebied kent bovendien spectaculair wildleven; zo komen er wilde beren voor. Daarnaast is er ook een bezoek gepland aan het gebied waar het fameuze Lipizzaner paard vandaan komt, Lipica.

Tijdens dit arrangement maak je hele en halve dagtochten. Ook is er een rustdag voor paard en ruiter ingelast. Op die dag bezoek je een mooie, oude havenstad waar overblijfselen uit de middeleeuwen het verleden tastbaar maken.

De avontuurlijke ruiter, maar ook de natuurliefhebber zal volop genieten van dit bijzondere paardrij-arrangement.

De paarden
Je rijdt op een IJslands paard, een Quarter Horse of een warmbloed. De stokmaten variëren van 142 cm tot 162 cm. De paarden staan het hele jaar samen in de kudde. Ieder paard is goed getraind en ontspannen. Van alle ruiters wordt verwacht dat zij in alle gangen goed zitten. De tochten zijn geschikt voor gevorderde en zelfverzekerde intermediaire ruiters.

Verblijf
Je verblijft in een B&B waar je elke dag naar terugkeert. De accommodatie heeft twee tweepersoonskamers en een kamer voor drie personen. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer, hoewel deze niet en-suite te zijn. De kamers zijn schoon, comfortabel en bieden prachtig uitzicht over de velden of over de tuin, maar verwacht geen glamour. Gezellig is de sfeer zeer zeker. Je gastheer en –dame zijn echte paardenliefhebbers. Zij hebben de paarden die de trektochten rijden zelf opgeleid.

Gasten hebben hun eigen entree, waardoor er voldoende privacy is.

Het ontbijt wordt als buffet gepresenteerd. Je kunt brood, huisgemaakte jam, kaas, honing, yoghurt en muesli verwachten. Koffie en thee hoort ook bij het ontbijt.

Voor de lunch bezoek je telkens een andere gelegenheid, vaak een soort pub, dorpscafeetje, waar heerlijke zelfgemaakte gerechten worden gemaakt. Bij de lunch is een lokaal wijntje inbegrepen.

De meeste maaltijden zijn voorzien van vlees, maar het is mogelijk vegetarische maaltijden te krijgen. Dit moet wel vooraf worden gemeld.

Dag 1

Dag van aankomst: Installeren in je accommodatie en daarna heerlijk aan het diner.

Dag 2

Na het ontbijt word je naar de paarden gebracht. Het is een kort ritje van ongeveer een kwartier in de auto. Na de kennismaking met de paarden kan de eerste tocht beginnen. Eerst volg je een pad dat onder een natuurlijke muur door loopt en door een uit de rotsen gehouwen tunnel leidt. Als je de top van de Silentabor bereikt, heb je geweldig zicht over de wilde natuur rondom. De tocht voert verder door het natuurschoon tot je het dorp Narin bereikt. Hier aangekomen is het tijd voor de pauze. Je luncht in een pub. Na de rust ga je weer te paard en rijd je door de heuvels van Primoz waar de overblijfselen van de loopgraven en tunnels een tastbare herinnering vormen aan de Eerste Wereldoorlog. De tocht voert verder over de vlakten, uiterwaarden, van de rivier Pivka. Je rijdt langs deze rivier terug naar het thuis van de paarden. Na het verzorgen en afzadelen van de paarden, geniet je hier ook van het diner voor je terugkeert naar je accommodatie. Je hebt ongeveer 7 uur paardgereden.

Dag 3

Vandaag staat er een mooie, halve dagtocht naar het meer Petelinjsko Jezero op het programma. Je rijdt door onaangeraakte natuur en door een klein dorpje waar de bewoners je spontaan een stukje authentieke, huisgemaakte schapenkaas kunnen aanbieden. Na deze leuke ochtendrit ga je terug naar de accommodatie voor de lunch. Je kunt je omkleden voor het middagprogramma waarvoor je kunt kiezen uit een bezoek aan het grottenpark Postonjska of een bezoek aan Predjamski Grad. Dit is een prachtig middeleeuws kasteel dat bovenop een grot is gebouwd. Let op: De entreeprijzen dienen ter plaatse te worden betaald (en zijn dus niet bij het arrangement inbegrepen). Na het bezoek aan een van de twee bezienswaardigheden is het tijd voor het diner waarna je terugkeert naar de accommodatie. Uren te paard: Ongeveer 4.

Dag 4

Deze ochtend maak je eveneens een halve dagtocht. Deze voert naar het Palsko Jezero-meer. De route voert door groene bossen. Onderweg zal je aantal malen stoppen om te kunnen genieten van het schitterende panorama. Als je terug bent gekeerd, is het tijd voor de lunch. Daarna is er tijd om je om te kleden voor je vertrek naar Lipica Stud. Dit is het thuis van de Lipizzaner. Je kunt hier kiezen voor een rondrit in een koets, voortgetrokken door Lipizzaners, je hebt de mogelijkheid het Lipzzaner museum te bezoeken of je kunt een rondleiding krijgen in de stallen. Natuurlijk kan je ook gewoonweg zalig ontspannen op de geweldig onderhouden gronden. Ook voor deze middagtrip geldt dat toegangsprijzen en andere aanvullende activiteiten ter plaatse worden betaald en niet zijn inbegrepen. Na deze excursie keer je terug naar je accommodatie voor het diner en de overnachting. Uren te paard: ongeveer 4.

Dag 5

Een volle dagtocht ligt in het verschiet. Je rijdt eerst naar de rivier de Pivka. Over de oevers en de uiterwaarden van de rivier rijd je naar een oude molen. Wanneer je die bent gepasseerd en ook de ruïnes van het Kasteel Kalec hebt gezien, wordt het tijd voor een pauze in de schaduw van een van de gigantische bomen in het land. Als je weer in het zadel zit, vervolgt de tocht door het bos. Via zachte bospaden rijd je naar het dorp Bac waar je luncht. ’s Middags rijd je naar Sembije. Daarvoor volg je een bospad dat omhoog leidt naar Mala Milonja vanwaar je overweldigend mooi zicht hebt op de landschappen in de omgeving. De paarden overnachten boven. Na het afzadelen vind je in de omgeving ook de plaats waar je dineert voor je terugkeert naar je accommodatie. Uren te paard: ongeveer 7.

Dag 6

Deze dag is een rustdag voor paard en ruiter. Voor de ruiters is een mooi dagprogramma gepland, namelijk een bezoek aan de oude havenstad Piran. Rond de stad staat een deel van de middeleeuwse muur nog overeind. Deze heeft een beschermde status als cultureel, historisch monument. Smalle straten en kleine huisjes kronkelen de heuvel af naar de kerk en het centrale plein met een warm, mediterraan karakter. Deze stad die onder de invloed van Venetië groot is geworden, wordt beschouwd als een van de meest authentieke en fotogenieke steden aan de Adriatische kust. Deze dag lunch je op eigen gelegenheid. Er is volop keuze aan cafeetjes en restaurantjes. Aan het einde van de middag keer je terug naar de accommodatie waar het diner wordt geserveerd.

Dag 7

Vandaag begint met een korte transfer naar de paarden. Na het zadelen stijg je weer op en rijd je naar Milojna. Dit is berengebied. Als je geluk hebt, kan je er een zien of misschien zie je sporen langs de route die bewijzen dat hier beren leven. Dit wilde terrein biedt adembenemend zicht vanaf geweldige heuveltoppen. In een idyllisch huisje geniet je van een authentieke lunch: een wilde berengoulash. ‘s Middags rijd je via een mooie route terug naar het paardenverblijf waar je vroeg dineert, zodat je in de avond met een ervaren gids mee kan naar een uitkijkpost waar je – als je maar zachtjes doet en geduld hebt – wilde beren kunt spotten. Uren van paardrijden: ongeveer 5.

Dag 8

Na het ontbijt krijg je een transfer naar het vliegveld voor je terugvlucht.

Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Slovenië

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in B&B, in eenvoudige twee- of driepersoonskamers met eigen sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. frisdrank tijdens de maaltijden
  • 5 dagen paardrijden, 4 a 7 uur per dag
  • Begeleiding van een ervaren gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Transfer van en naar de luchthaven € 60 enkele reis p.p ter plaatse betalen
  • Overige drankjes
  • Entree uitgaven tijdens vrije dag
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering