Paardrijden in Slovenië: de historische Kastelentocht

Op deze standplaatsvakantie ontdek je de historie van Slovenië te paard. De tochten voeren naar een aantal mooie kastelen en onderweg geniet je voluit van de gevarieerde, heuvelachtige landschappen en de uitgestrekte bossen.

Slovenië
Vanaf € 880
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op deze standplaatsvakantie ontdek je de historie van Slovenië te paard. De tochten voeren naar een aantal mooie kastelen en onderweg geniet je voluit van de gevarieerde, heuvelachtige landschappen en de uitgestrekte bossen. Voor de tocht worden Quarter Horses, warmbloeden en IJslandse paarden ingezet. Dit 5-daagse arrangement is ideaal voor wie nieuwsgierig is naar het Midden-Europese juweeltje dat Slovenië is, maar geen tijd heeft voor de volle weektocht te paard. Het arrangement biedt een perfecte combinatie van paardrijden in prachtig natuurschoon en gevoel voor de lange historie van de regio.

Te paard door historisch en natuurlijk Slovenië
Ontdek de charme van Slovenië te paard. Dit mooie, Midden-Europese land wordt begrensd door Oostenrijk in het noorden, Hongarije in het noordoosten, Kroatië in het zuidoosten, Italië in het zuidwesten en de Adriatische Zee in het zuiden.

De Kastelentocht speelt zich in een zuidelijk gelegen regio af; tijdens een van de dagtochten kan je bij helder weer, de Adriatische Zee in de verte zien liggen. De routes voeren door heuvelachtige landschappen waar het heerlijk rustig is en waar prachtige middeleeuwse kastelen staan. Als je er te paard langsrijdt, kan je de geschiedenis van de regio nog voelen.

De paarden zijn ontspannen en koel in het hoofd, maar ze zijn wel voorwaarts. De kudde bestaat uit IJslanders, Quarter Horses en warmbloeden. De IJslandse paarden worden gezadeld met Engelse zadels. De warmbloeden en de Quarter Horses rijden onder Western zadels.

Verblijf
Je verblijft op een toeristische boerderij met zes schone, comfortabele tweepersoonskamers. Elke kamer heeft zijn eigen entree en eigen badkamer.

Deze paardrijvakantie kent vier overnachtingen en drie volle dagen van paardrijden. Je ontbijt en dineert op de boerderij. De lunch gebruik je in lokale pubs en restaurantjes in de omgeving. In deze etablissementen geniet je van heerlijk huisgemaakt eten en regionale wijn die bij de lunch is inbegrepen.

De meeste maaltijden bevatten vlees, maar het is mogelijk vegetarische maaltijden te bestellen. Geef vegetarische wensen vooraf door.

Ruiters
De groep vertrekt bij deelname vanaf twee ruiters en is nooit groter dan acht deelnemers.

De tochten zijn geschikt voor zelfverzekerde halfgevorderde en voor gevorderde ruiters. Ruiters moeten gemakkelijk in alle gangen kunnen rijden op een voorwaarts paard.

Maximumgewicht ruiter: 100 kg. Ruiters vanaf 16 jaar kunnen deelnemen aan deze tocht.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Afhankelijk van je tijd van aankomst, kan je onderweg van het vliegveld naar je accommodatie een stop maken bij het pareltje van het gebied: het kasteel Predjama. Dit kasteel is gebouwd in de opening van een grot. Aankomst in je accommodatie waar een heerlijk diner wacht.

Dag 2

Na het ontbijt word je naar de paarden gebracht. Nadat iedereen is ingedeeld, de paarden zijn verzorgd en gezadeld, stijg je op en kan de eerste tocht te paard beginnen. Je volgt een mooi pad dat door het natuurlijke landschap leidt naar het kasteel van Kalec. In de buurt van het kasteel stijg je af voor een pauze in de schaduw van de bomen. Na deze pauze vervolgt de route naar het dorp Knezak waar je de lunch gebruikt in een lokale pub. ’s Middags rijd je heuvelopwaarts. Hoe hoger je komt, hoe meer je van de prachtige omgeving ziet. Na deze klim rijd je terug naar de thuisbasis van de paarden. Nadat je je paard hebt beloond voor alle inspanning van vandaag, keer je terug naar je accommodatie voor een drankje en het diner. (7-8 uur paardrijden)

Dag 3

De tocht van vandaag volgt een magnifieke, natuurlijke rotswand. Je rijdt door het dorp Kilovce naar het volgende dorp, Prem. Prem is beroemd om zijn goedbewaarde, middeleeuwse kasteel. Een pauze en een fotomoment om mooie herinneringen aan Prem te bewaren volgen. Daarna spoor je je paard weer aan om verder te gaan naar het oude dorp Smrje. Na de sfeerproeverij in dit dorp, voert de tocht verder naar de toeristische boerderij Bubec. In deze omgeving is het tijd voor de lunch en een pauze in de schaduw voor je te paard door de rivier Reka waadt. Langs een betoverende molen voert de route je terug naar de paardenlocatie waar je je paard afzadelt en verzorgt voor je terugkeert naar je onderkomen voor het diner. (7-8 uur paardrijden)

Dag 4

De paarden brengen je via een macadamia-pad naar een bar op het Crne Njive plateau voor een drankje. Daarna vervolg je je tocht over bospaden die adembenemend zicht bieden over de vallei. Je luncht vandaag in een hut middenin de ongerepte natuur van Slovenië. Je kunt hier de overblijfselen van Italiaanse grotten bezoeken voor je via de heuveltoppen van de Milomja-heuvels afdaalt naar het paardenverblijf. Bij helder weer kan je tijdens deze tocht de Adriatische Zee zien schitteren. (6-7 uur paardrijden)

Dag 5

Na het ontbijt krijg je een transfer terug naar het vliegveld voor je terugvlucht.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Slovenië

Inclusief

  • 5 dagen / 4 nachten in tweepersoonskamer op een boerderij met eigen sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. frisdrank tijdens de maaltijden
  • 3 dagen paardrijden, 6 a 8 uur per dag
  • Begeleiding van een ervaren gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Transfer van en naar de luchthaven € 60 enkele reis p.p ter plaatse betalen
  • Overige drankjes
  • Entree uitgaven tijdens vrije dag
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering