‘Berguitdaging’: Te paard op avontuur in IJsland

In drie dagen te paard verken je de mooie, vergeten routes in het afgelegen gebied Skagafjördur in IJsland. Deze stationaire paardrijvakantie biedt je een korte, maar zeer indrukwekkende IJsland-ervaring op.

IJsland
Vanaf € 1380
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In drie dagen te paard verken je de mooie, vergeten routes in het afgelegen gebied Skagafjördur in IJsland. Je rijdt met ‘handpaarden’. Je klimt en daalt af, rijdt door smalle valleien en diepe bergkloven. Deze stationaire paardrijvakantie biedt je een korte, maar zeer indrukwekkende IJsland-ervaring op bijzondere IJslandse paarden.

Volop variatie: IJslandse paardrijdriedaagse

De ‘Berguitdaging’ in IJsland bestaat uit een verblijf van vier dagen en drie overnachtingen. Je maakt op drie van de vier dagen zeer afwisselende sterritten te paard. De eerste dag paardrijden maak je een korte kennismakingsrit van twee tot drie uur. De dagen erna spendeer je zes tot zeven uur in het zadel.

Op de (dag-)tochten neem je zoals alle IJslandse ruiters gewend zijn, een paard mee aan de hand. Zo rijd je elke dag op twee paarden. De routes voeren door kleine valleien, smalle canyons, je steekt verschillende malen een rivier over en je geniet van de tölt over zacht gras.

Je rijdt in de amper aangeraakte natuur, ver weg van de beschaving en ’s nachts verblijf je in mooie en gezellige houten huisjes op de uitvalsbasis. Daar kan je elke dag even in de hot tub na een dag in het zadel.

Van ruiters wordt een uitstekende rijvaardigheid verwacht en een goede conditie. Dagelijks leg je 12 tot 35 kilometer te paard af. De dagtochten rijd je in ongeveer zes uur. De organisatie voorziet in helmen/caps, regenkleding en zadeltassen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

De organisator haalt je af bij het busstation in het land. Je krijgt een transfer naar de gezellige huisjes waar je je kunt installeren. ’s Middags word je naar de stallen gebracht waar je uitleg krijgt over het rijden met een handpaard. Dan wordt het tijd om te zadelen en op te stijgen. Op deze eerste tocht volg je de paden langs de rivier Héraõsvötn. In deze delta leven veel verschillende wilde vogelsoorten, je rijdt in ‘vogelspottersparadijs’. Na twee tot drie uur paardrijden komen we aan bij de kraal waar de paarden overnachten. Ruiters krijgen vervoer terug naar de huisjes.

Dag 2:

In de morgen word je opgehaald bij je huisje en na het opzadelen verdwijn je in de vallei van Maelifellsdalur. Al snel laat je alle tekenen van civilisatie achter je en gedurende de dag volg je de route met de berg Maelisfellshnjúkur aan je linkerhand en de berg Reykjafjall aan je rechterzijde. De pure IJslandse lucht wordt gevuld met het geluid van de hoefstappen. Rond het middaguur ontwaar je waarschijnlijk de twee befaamde gletsjers Hofsjökull en Langjökull. Daarna daal je af de vallei Einarsdalur in. Vervolgens rijd je door de smalle kloof Stafnsgil waar je de meanderende rivier verschillende malen zult oversteken. Het pad leidt naar de kraal waar de paarden overnachten. Vervoer wacht al om de ruiters naar de huisjes terug te brengen.

Dag 3:

Vandaag klimmen we eerst de steile heuvels van de Stafnsbrekka op. Het zicht vanaf de top op de gletsjers zal je versteld doen staan. De route vervolgt over de pas van Kiõaskarõ. Na een welverdiende lunchpauze omgeven bij hoge, scherpe bergen, rijd je terug naar het lage land. Je maakt de cirkel rond als je de rivier Svartá oversteekt en de ‘stomende’ waterval Reykjafoss bezoekt. Als we later de paarden hebben afgezadeld en afscheid van hen hebben genomen, krijgen de ruiters hun transfer naar de huisjes.

Dag 4:

De laatste dag waarop je ontwaakt in je gezellige onderkomen is aangebroken. En het is niet anders, na een kort, maar bijzonder verblijf is het alweer tijd voor het afscheid. Je krijgt een transfer naar het busstation.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 110 kg

Leeftijd:

Min. 10 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min 2 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 4 dagen en 3 nachten in houten chaletje
 • Op basis van logies
 • 3,5 dagen paardrijden, waarvan 1 kennismakingsrit van 2 a 3 uur. -
 • Overige ritten ong. 6 a 7 uur in het zadel
 • Slaapzak, helm, regenkleding en zadeltassen
 • Engels- en Duitssprekende gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Maaltijden en (alcoholische) drankjes
 • Verzameltransfer van en naar Varmahlio
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Eventuele overnachting Reykjavik voor en na het paardrijarrangement
 • Reis-/annuleringsverzekering