Trektocht ‘Hide Out‘ te paard in Slovenië

Deze trektocht te paard van een kleine week voert door het schilderachtige landschap van het Karst Plateau. In deze uithoek van Slovenië vind je zuivere natuur, oude grotten en kastelen.

Slovenië
Vanaf € 1290
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in Slovenië is geweldig voor iedere ruiter: hier vind je volop ongerepte natuur waarin je heerlijk kunt paardrijden zonder enig verkeer tegen te komen. Deze trektocht te paard van een kleine week voert door het schilderachtige landschap van het Karst Plateau. In deze uithoek van Slovenië vind je zuivere natuur, oude grotten en kastelen. Het paard waarop je rijdt is een Quarter Horse, een IJslander of een warmbloed. IJslanders rijden met Engelse zadels, de andere paarden met Westernzadels.

Paardrijden in ongerept Slovenië
Slovenië is een geweldig land voor ontspannen paardrijden. In de onaangeraakte natuur komt iedere ruiter gegarandeerd aan zijn trekken: weidse heuvels, uitgestrekte bossen, indrukwekkende grotten in imposante bergen. Onderweg logeer je op verschillende adressen. Wat de eigenaren gemeen hebben, is hun liefde voor paarden. Iedere eigenaar heeft wel iets met paarden en op elke overnachtingsplaats tref je hun paarden ook. De eerste en de laatste nacht breng je door op een toeristenboerderij.

Eten & drinken
Het ontbijt bestaat op alle locaties uit een buffet-ontbijt. Je mag verschillende soorten brood, huisgemaakte jam, kaas, honing, yoghurt en cereals verwachten. Natuurlijk ontbreken thee en koffie niet. De lunch gebruik je in uiteenlopende gelegenheden, vaak in pubs waar heerlijk huisgemaakte gerechten worden geserveerd. De meeste schotels bevatten ook vlees, maar vegetarische schotels zijn te bestellen als dit van tevoren maar is doorgegeven. Bij de lunch wordt lokale wijn geschonken.

Ruiters
Deze trektocht is geschikt voor zelfverzekerde intermediaire ruiters en ervaren ruiters. Dagelijks breng je 4 tot 7 uur door in het zadel. Van ruiters wordt verwacht dat zij fit zijn en gemakkelijk in alle gangen paardrijden. Voor deelname aan de trektocht geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Optioneel
Bijzonder aan dit arrangement is dat je je verblijf bij elk onderkomen kunt verlengen met een extra overnachting. Zo kan je van het basisarrangement van zes dagen, een uitgebreidere variant naar eigen smaak en tijd creëren. De optie om extra dagen toe te voegen aan het zesdaagse basisarrangement is alleen mogelijk voor gesloten groepen van vier tot zeven ruiters. Voor extra dagen wordt een meerprijs in rekening gebracht (vraag om informatie hierover). Als je ervoor kiest extra dagen in je programma op te nemen, houd dan in gedachten dat de paarden elke vijfde dag een rustdag hebben.

Dag 1

Aankomst en installatie op je kamer. Het is een korte autorit van zo’n 5 minuten naar de locatie waar de paarden staan. Vandaag maak je kennis met het tuig dat voor de tochten wordt gebruikt, je ontmoet de paarden en ook het paard waarop je rijdt. Als je vroeg bent aangekomen, en er genoeg tijd is, maak je al een eerste, korte rit de heuvel op. De organisatie benadrukt dat deze eerste rit een mogelijke optie, uitsluitend in het geval van vroege aankomst. De kennismaking met de paarden en de uitrusting gebeurt in elk geval. Daarna is het tijd voor het diner.

Dag 2

Ontbijt en een korte transfer naar de paarden. Na de dagelijkse verzorging en het zadelen is het tijd om op te stijgen. We rijden onder een natuurlijke muur naar een dorp op de top van de heuvel Tabor. Hier nemen we een korte pauze. Terwijl we genieten van het uitzicht, vertelt de gids over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de omgeving. Daarna rijd je verder naar een plaatselijke pub voor de lunch. Na het eten rijden we langs het kasteel Kalec en stoppen bij het verdwijnende meer Paljsko. Vanaf hier is het nog een kort stukje paardrijden naar onze plaats van overnachting, Trnje. De eigenaren van deze B&B zijn ook internationale juryleden voor IJslandse paardencompetities. (6 uur paardrijden)

Dag 3

Na het ontbijt begint de tocht naar de schuilplaats van de regionaal beroemde struikrover Erazem Predjamski. Ook rijd je naar het kasteel Predjama. Dit is een prachtig, middeleeuws kasteel dat in de opening van een grot is gebouwd. We lunchen op een plek vanwaar we mooi zicht hebben op het kasteel dat boven ons ligt. Daarna is er gelegenheid het kasteel van binnen te bekijken. Vervolgens rijden we naar onze bestemming in Landol, een nieuw gebouwd pension waar de gastheer en –dame uit Engeland zijn gekomen om hier te wonen en te werken. (6 uur paardrijden)

Dag 4

Direct na het ontbijt stijgen we op en rijden we het bos in. Het is hier optimaal genieten van de rust in dit enorme bos. We lunchen onderweg. Als we aankomen op onze bestemming waar we overnachten, krijgen we de kans prachtige Appaloosa paarden in de weiden te zien. We kunnen ook even afkoelen in een nabijgelegen rivier. We overnachten op een boerderij in Suhorje waar je kunt ervaren hoe het is om in het hooi te slapen. Als slapen in het hooi teveel voor je is, kan een overnachting in een bed in het nabijgelegen dorp worden geregeld. De eigenaren van de boerderij zijn trotse Appaloosa-fokkers.(6 uur paardrijden)

Dag 5

Een geweldige, lange tocht te paard ligt vandaag in het verschiet. We rijden door het gebied Brkini, beroemd om zijn fruitbomen en om het zeer gevarieerde terrein met veel ups en downs. Onderweg rijd je langs het kasteel Prem. Na de lunch in de buurt van een pub beginnen we aan het laatste deel van onze trektocht. Die voert naar de thuisbasis van de paarden. Als we er na een mooie route zijn aangekomen, kunnen de paarden genieten van hun rust. (7 uur paardrijden)

Dag 6

Na het ontbijt is het alweer tijd voor de transfer naar het vliegveld en de reis terug naar huis.

(*) Alle prijzen per persoon

Data op aanvraag mogelijk vanaf 4 ruiters.
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Slovenië

Inclusief

  • 6 dagen / 5 nachten in boerderijen, B&B's en lodges op indeling. 1 nacht in een hooischuur indien je wilt mogelijk.
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. frisdrank tijdens de maaltijden
  • 4 dagen paardrijden, 5 a 7 uur per dag
  • Begeleiding van een ervaren gids
  • Transport van bagage

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Transfer van en naar de luchthaven € 60 p.p enkele reis ter plaatse betalen
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering