Alpujarras trektocht in de Spaanse Sierra Nevada

Ontdek Alpujarras in de Spaanse Sierra Nevada. De enthousiaste Spaanse gids neemt je mee door dit ruige stukje Spanje. De tocht voert meestal over hoog gelegen terrein en dat zorgt voor prachtige vergezichten.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 1242
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op deze fantastische paardrijvakantie trek je te paard door de fascinerende Spaanse bergstreek Alpujarras. Deze regio ligt tegen de Sierra Nevada aan. Aan de andere kant kan je glinstering van de Middellandse Zee opvangen. Je verkent dit gebied op Spaanse PRE paarden en Hispano Arabkruisingen. Er wordt gereden met Engelse-, western- en Spaanse zadels. Je dient een goede conditie te hebben en de drie gangen goed te beheersen.

Paardrijden in contrasterende Spaanse landschappen
De Alpujarras kent landschappen van een ongekende natuurlijke schoonheid. De gevarieerde omgeving biedt schitterende contrasten. Je zult de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada zien, maar ook de vruchtbare valleien waar olijf- en amandelbomen groeien. Als je op heldere dagen op hoogte rijdt, kan je de Middellandse Zee in de verte zien.
In deze streek ontmoeten de Arabische en de christelijke wereld elkaar. Deze historie is nog steeds goed zichtbaar. Wanneer je diep het hart van de regio inrijdt, kom je door dorpjes die je het gevoel geven in
het Spanje uit de 19e eeuw te rijden. De tijd lijkt hier tot stilstand te zijn gekomen.

De paardrijroute volgt oude ruiterpaden die door talloze prachtige ravijnen slingeren waar smeltwater uit de bergen vrijelijk stroomt.

Voorbeeld dagprogramma 6 dagen / 5 nachten en 4 dagen rijden:

Dag 1:

Aankomst op luchthaven Granada, met een verzameltransfer om 18.30 uur naar de locatie, hier heeft u een kennismaking met de gids. Avondmaal en overnachting in een hotel.

Dag 2:

Je wordt naar de paarden gebracht die 2 kilometer verderop staan. Als iedereen te paard zit, kan de trektocht beginnen. Je rijdt eerst omhoog, over de ruiterpaden door het ‘Bloedravijn’ naar Trevélez. Onderweg heb je schitterend zicht op dorpjes en je picknickt in de buitenlucht. Er is gelegenheid een aantal keren in galop te gaan met magnifiek zicht op de Sierra Contraviesa en Lújar tegenover je. Afdaling naar Trevélez waar het bij aankomst tijd is voor een biertje met tapas. In het dorp heb je tijd om de huizen te bezoeken waar hammen – waar de streek om bekend staat - worden gedroogd. Trevélez wordt gezien als het hoogst gelegen dorp in Spanje. Het bevindt zich op 1700 meter hoogte. Diner en overnachting in een hotel. (5 uur paardrijden)

Dag 3:

Om op de route van deze dag te komen steek je eerst via een brug de rivier over waarna je heuvelopwaarts rijdt. Na een galop volgt de afdaling over een gemakkelijk pad. Je rijdt naar Juviles voor de lunch. Op een heldere dag kan je de Middellandse Zee en de contouren van Afrikaanse bergen voor je zien. In de middag vervolgt je weg over een ruiterpad naar Los Berchules. (5 uur paardrijden) incl. entree Spa

Dag 4:

Vanuit Los Berchules daal je af naar Narila. Beneden aangekomen kunnen de paarden drinken en je bezoekt een fokkerij van PRE paarden, de Pura Raza Española. Na dit bezoek stijg je weer op en je rijdt door het dorp Cádiar om te eindigen bij het mooie hotel waar je rond lunchtijd aankomt. Je hebt dan 3,5 uur in het zadel gezeten. Je zadelt je paard af en de middag is vrij te besteden. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5:

Je steekt te paard de rivier Guadalfeo over en rijdt op het pad dat je naar Lobras, Nieles en Càstaras leidt. Daarna rijd je door de indrukwekkende bergkloof Las Carihuelas de Busquistar waar je de rivier Trevélez oversteekt. In het dorp Busquistar is het tijd voor de lunch en na de lunch zal je nog twee uur in het zadel zitten voor je aankomt bij het thuis van de paarden. ’s Avonds is het alweer tijd voor het afscheidsdiner. Daarvoor bezoek je een gezellig lokaal restaurant en je overnacht in een hotel.

Dag 6:

Na het ontbijt volgt de verzameltransfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg. (daarboven op aanvraag)

Leeftijd:

Leeftijd op aanvraag (afhankelijk van ervaring)

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek).

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten in tweepersoonskamer.
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn en bier tijdens het diner
 • Bij 6 daags programma 4 dagen rijden
 • Ervaren Engelstalige begeleiding
 • Entree Spa dag 3 bij hotel

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vliegveld Malaga € 90 p.p enkele reis bij min. 2 personen. Bij individuele transfer € 180+10% TVA p.p enkele reis. Ter plaatse te betalen. (Malaga ophalen om 16.30 uur op dag 1)
 • Verzameltransfer vliegveld Granada € 60 p.p enkele reis bij min. 2 personen. Bij individuele transfer € 120 + 10% TVA p.p enkele reis Ter plaatse te betalen. (Granada ophalen om 18.30 uur op dag 1)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes