De verborgen kant van de Sierra Nevada

Te paard ga je compleet op in de overweldigende landschappen van de Sierra Nevada in Spanje. Een magnifieke combinatie van paardrijden in imposant berggebied en cultuur proeven.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 1993
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Te paard ga je compleet op in de overweldigende landschappen van de Sierra Nevada in Spanje. Tijdens deze achtdaagse vakantie maak je in zes dagen een trektocht te paard doe je dat tegen een historische, culturele en gastronomische achtergrond. Een magnifieke combinatie van paardrijden in imposant berggebied en cultuur proeven.

Gloednieuwe trektocht in schitterende Sierra Nevada

Veel ruiters weten van het bestaan van de machtige Sierra Nevada, maar je leert dit gebied pas echt kennen als je deze gloednieuwe trektocht te paard – samengesteld door een zeer ervaren organisator - hebt gemaakt.

Deze trektocht te paard waarin meer culturele en culinaire elementen zijn opgenomen, biedt een veelzijdige ontdekking van deze historische Spaanse streek. Cultuur en gastronomie worden gecombineerd met prachtige galoppades in vriendelijk glooiende heuvels en over uitgestrekte vlakten in het noordelijke deel van de machtige Sierra Nevada.

Tijdens de paardrijtrektocht ontdek je behalve de onwaarschijnlijk imposante natuur ook de geschiedenis van de oude Moren. Zij bleven in deze contreien wonen nadat ze uit Granada waren verdreven. Ook wandel je onderweg door kleine dorpen die hun Arabische verschijning hebben behouden.

Tijdens dit ‘Verborgen gezicht van de Sierra Nevada’ verblijf je in schitterende, hooggewaardeerde hotels met topkeukens en dito kamers.

Je luncht onderweg in de buitenlucht en dineert meestal in de hotels waar je verblijft.

Deze trektocht is een feestje: te paard rijd je in indrukwekkende, ongerepte en bergachtig gebied, je ontdekt de geschiedenis van deze streek en je verblijft in prachtige, sfeervolle en luxe onderkomens.

Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk paardrijden in stap, draf en galop.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Een eventuele verzameltransfer vanaf luchthaven Almeria om 19.00 uur, duur transfer is ongeveer 45 minuten. Aankomst in het hotel waar je aan het einde van de middag kennismaakt met het tema van gidsen en begeleiders de andere ruiters. Na een korte bespreking van de komende week is het tijd om aan de tapas te gaan.

Dag 2

Na een goed ontbijt volgt de transfer naar de paarden die op zo’n 15 minuten autorijden staan te wachten. Op deze eerste dag van paardrijden maken we kennis met de paarden en rijden een gemakkelijke route op 1200 meter boven zeeniveau waar we prachtig uitzicht hebben op de bergachtige omgeving. Over de zogenoemde schapenpaden rijden we door dichtbegroeid naaldbos. De dichtheid van het bos, de stilte van het pad en de rust van de omgeving stellen ons in staat de omgeving goed te observeren en de bijna magische natuur van deze streek te ervaren. We rijden naar La Pantaneta, een klein meer omgeven door bergen. Het meer is ontstaan door het smeltwater van de Sierra Nevada. De picknick die is gebaseerd op de traditionele keuken gebruiken wij bij dit meer. Wie durft neemt een duik in het koele meer. ’s Middags rijden wij terug naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 3

De vriendelijke natuur van de bergen met makkelijke paden om met vee op te reizen, heeft het voor de bewoners mogelijk gemaakt hun koeien naar de hooggelegen groene bergweiden te drijven. Deze bergweiden staan bekend als El Camarate. Dit is een bijzondere plaats met uitgesterkte weiden en er groeien bomen van Atlantische oorsprong. Het bos is bekend als het betoverde bos, een bos waar je het gevoel kunt hebben dat er dwergen en feeën wonen. Rond het middaguur begeven wij ons op 2000 meter hoogte. Tijd voor de picknicklunch die wij zelf hebben meegenomen in onze zadeltassen. Daarna dalen we af naar het dorp Jerez del Marquesado voor de overnachting.

Dag 4

Over de witte straten van Jerez del Marquesado rijden we naar Picon, een van de hoogste bergen in de Sierra Nevada. Het hoogste punt van Picon reikt to 3090 meter. Wij blijven op 2000 meter hoogte. We zien hier kleine stroompjes en watervallen waar het water uit de bergen afdaalt/ We volgen hetzelfde pad dat een groep jongeren uit Jerez gebruikten in 1960 om Amerikaanse soldaten te redden die met hun vliegtuig waren neergestort op de pieken van Picon. We genieten van onze picknick bij het riviertje La Tizná.

Dag 5

Vandaag zetten wij koers in oostwaartse richting. We steken een grote vlakte over die bekend staat onder de naam Altiplano de Sierra Nevada waar we uitgebreid en lang galopperen. Het zal een van de langste en meest ontspannende galoppades van de week zijn, omdat de ondergrond van de paden hier perfect zijn voor de paarden. Op het midden van het plateau staat een rode berg bij de Alquife ijzermijnen. Die zijn al sinds de Bronstijd in gebruik. Na de picknick die we bij de rivier La Rosandrá gebruiken, rijden we naar La Calahorra. Hier bezoeken wij het laatste kasteel dat voor de Renaissance werd gebouwd. Overnachting in een geweldig 4-sterrenhotel in La Calahorra.

Dag 6

We maken een afdaling van de Altiplano op 1200 meter naar de Zalabí vallei. We rijden in een groen landschap met veel gecultiveerde velden. In vervlogen tijden werden deze velden gebruikt voor de kweek van moerbeibomen om de wormen te voeren die nodig waren voor de zijdeproductie. Wij picknicken bij La Tejea. Dit is een natuurlijke waterbron van Arabische origine die direct uit de grond ontspringt. Aan het einde van de dag worden wij naar het hotel gebracht (15 minuten transfer). Wij genieten van de heerlijke, lokale keuken en de plaatselijke wijn. Wij verblijven twee nachten in dit hotel.

Dag 7

Na het ontbijt krijgen wij een transfer naar de boerderij waar de paarden zijn ondergebracht. Op deze laatste dag van de trektocht bezoeken wij El Fin del Mundo, zonder twijfel een van de meest spectaculaire plaatsen in de Sierra Nevada. Deze vallei bestaat uit rode klei. Het werd gevormd door smeltwater van de Sierra Nevada. De muren van de vallei vormden de dichtstbevolkte grotten in de wereld. ’s Middags rijden we terug naar de boerderij. Als we aankomen, wordt het tijd om afscheid te nemen van je paard. Daarna word je teruggebracht naar het heerlijke hotel. We brengen een bezoek aan de monumentale stad Guadix. We bezoeken de wijk van de grotten en ’s avodns dineren wij in de stad met een optie een authentieke flamenco-show te bezoeken.

Dag 8

Na het ontbijt is het alweer tijd om huiswaarts te keren. Verzameltransfer vanaf het hotel om 11.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon

Vertrek is mogelijk vanaf 2 ruiters tegen een toeslag
* Bij 2 ruiters € 280 p.p
* Bij 3 ruiters € 150 p.p
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar en ervaren, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Aantal deelnemers

Min. 4, max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) Vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen een toeslag

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer in hotels
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag, inclusief frisdrank tafelwijn en –bier tijdens de picknick, 1 drankje tijdens het diner
 • 6 dagen paardrijden, 6 tot 7 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Almeria, op dag van aankomst transfer om 19.00 uur en op dag van vertrek transfer naar de luchthaven om 11.00 uur (duur transfer ong. 45 min.)
 • Bagagetransport in de volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Transfer op ander tijdstip dan de vaste verzameltransfer
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes buiten de maaltijden om
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering