Hemelse Buena Viste trektocht te paard

Deze trektocht te paard is een verbluffend mooie rondrit waarbij je drie dagen op grote hoogte paardrijdt. De eerste twee dagen van deze trektocht voert over de zuidelijk gelegen heuvels van de Alpujarras.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden op hemelse hoogten in het oosten van de Alpujarras en het Sierra Nevada Nationaal Park is een belevenis die diepe indruk maakt. Op betrouwbare, sterke, voorwaarts Spaanse paarden (Pura Raza Español), Andalusische Arabieren en sportpaarden van verschillende kruisingen, trekken we in het arrangement ‘La Buena Vista’ over bijzonder gevarieerd terrein.

Deze trektocht te paard is een verbluffend mooie rondrit waarbij je drie dagen op grote hoogte paardrijdt. Mediterrane en Alpenflora bedekken de bergen in de mooiste kleuren in de maanden mei en juni.

De eerste twee dagen van deze trektocht voert over de zuidelijk gelegen heuvels van de Alpujarras. Hier liggen pittoreske, witte dorpjes, door oude wegen met elkaar verbonden. Op de derde dag beginnen wij aan de uitdagende klim die ons naar een hoogte van boven de 2700 meter brengt. We volgen dan de bergkam richting het oosten.

Schijnbaar eindeloze vergezichten op bergen en bergvlakten geven je een onbeschrijflijk gevoel van ruimte en wilde natuur. Op de vierde dag van de trektocht blijven we paardrijden op een hoogte van 2000 tot 2500 meter. Onze route voert dan over zomerweiden en door dichte wouden op de noordelijke bergflanken.

De vijfde dag bereiken we het hoogste punt in de tocht: 3000 meter. Op de zesde dag vinden wij onze weg terug via mooie bospaden.

De paarden verkeren in uitstekende conditie om deze trektocht met ons te maken. Voor ruiters is het handig ook fit te zijn, juist omdat er drie dagen op grote hoogte wordt gereden. Daarvan rijden we twee dagen zelfs boven de 2700 meter. Daarnaast is het praktisch om te weten dat er delen in de route bestaan die vereisen dat ruiters afstijgen en hun paard leiden. Het gaat dan om zeer steile paden of ongelijkmatige, ruig terrein. Dagelijks rijden we zes tot negen uur paard.

Onderweg slapen we in kleine, maar fijne hotels. Een nacht spenderen we in een afgelegen berghut. We eten heerlijke, lokale gerechten en de lunch gebruiken wij buiten in picknickvorm.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer vanaf het vliegveld naar het hotel in een bergdorp. Kennismaking met de gids en gezamenlijk diner.

Dag 2

We maken kennis met onze paarden, verzorgen, zadelen en stijgen op voor een dagtocht van ongeveer zes uur. De tocht begint met een pittige klim over oude ruiterpaden die langs oude Moorse irrigatiekanalen, schapenboerderijen en kleine, oude bedrijfjes liggen.

Als we op 1950 meter zijn aanbeland, rijden we de volgende 5, 6 kilometer over een bospad. Hier kunnen we de paarden aansporen tot galop. We galopperen door het hooggelegen dennenbos totdat we weer op een pad uitkomen. Aan de bosrand is het tijd voor de picknick. Met zicht op de heuvels van de Contraviesa bergketen en de Middellandse Zee is dit een mooie pauze. Vervolgens dalen we het komende uur af het ravijn in. Op enkele stukken zullen we afstijgen en ons paard leiden. In het ravijn Barranco de la Vina volgen we een onverharde weg die naar Trevelez leidt. Wij brengen de nacht door in een hotel met zwembad in het hoogst gelegen dorp van Spanje.

Dag 3

Wij stijgen op om ons pad te vervolgen. We buigen af naar het oosten, maar doen dat pas als we de paarden hebben laten drinken uit een van de bronnen in de buurt. Dan stijgen we op en stappen weg. Een schitterende route door loof- en dennenbos naar het open land van de Sierra Juviles staat ons te wachten. Bospicknick boven het dorp Juviles. Daarna rijden we verder door het eikenbos. Via een onverharde hoofdweg rijden we langs kleine boerderijtjes naar het volgende dorp waar we na in totaal zo’n zes uur paardrijden ons comfortabele hotel vinden. Het laatste half uur van de afdaling lopen wij naast de paarden.

Dag 4

Vandaag zetten we koers naar de toppen van de oostelijke Sierra Nevada. Dit wordt een dag vol gigantische uitzichten en grandioze bergen. Als we het dorp uitrijden, nemen we het oude pad dat door de vallei slingert. Dit pad is meer dan 1000 jaar oud en bewijst het vakmanschap van de stratenmakers uit vroegere eeuwen. Verderop rijden we over de hoofdweg door het bos waar we enkele malen heerlijk kunnen galopperen. In een paar uur klimmen we dan over open berglandschap naar de Altos San Juan op 2780 meter. Dit is het hoogste punt in onze tocht van vandaag. Hebben we dit bereikt, dan stappen we 600 meter naar beneden. De afdaling brengt ons weer naar de boomgrens. Sommige delen stijgen we af en leiden we de paarden. Eenmaal in het bos aangekomen, zadelen we de paarden af. De paarden overnachten in het bos. Wij worden opgehaald en naar ons hotel in het dorp Valor gebracht.

Dag 5

We keren terug naar de paarden en zadelen ze op voor een rit van ongeveer zeven uur. We rijden naar de bergkam van Puerto del Lobo om een pad te vinden waar we kunnen oversteken naar het spectaculaire noorden van de Sierra Nevada.

Er zit een afdaling van 400 meter in de tocht waarbij we kleine schapen- vee- en ruiterpaden volgen. We rijden door hoge zomerweiden, langs kleine bergstroompjes en verder naar beneden door naaldbos. We laten ons aangenaam verrassen door de fantastische landschappen van de regio’s Altiplano en Guadix.

Vannacht logeren we in een hooggelegen berghut met gedeelde kamers en douche. Wij hebben onze eigen slaapzak of lakens meegenomen. In de berghut zijn dekens aanwezig.

Dag 6

Er staat ons opnieuw een dag vol magnifieke landschappen te wachten. In de dagtocht van vandaag is een aantal afdalingen opgenomen waarbij we moeten afstijgen om de paarden te leiden.

De morgen begint met een steile klim naar een hoogte van 3000 meter. Als er een goede winter is geweest, ligt hier tot in het zomerseizoen ook nog sneeuw. We rijden over de bergtoppen heen en dalen uiteindelijk af de vallei van Trevelez in. Daarmee rijden we naar de zuidkant van de Sierra Nevada. Onderweg zien we de hoogste bergtoppen die Spanje kent: Mulhacen en Alcazaba. Toppen van respectievelijk 3486 meter en 3378 meter. Voor de tweede maal deze week overnachten wij in het comfortabele hotel met zwembad in Trevelez. Als we er aankomen, kijken we terug op een prachtige dag waarop we in totaal negen uur in het zadel hebben gezeten en de prachtigste indrukken van de Sierra Nevada hebben opgedaan.

Dag 7

Deze dag maken we een korte rit van drie tot vier uur. We volgen een mooi bospad door naald- en eikenbos dat uitkomt bij de stallen van de paarden. Onderweg zijn we in de gelegenheid uitbundig te galopperen. Daarbij genieten we van het uitzicht op de Contraviesa-bergen en de Middellandse Zee. Afstijgen, afscheid van onze vrienden die ons de afgelopen week vol passie hun wonderschone omgeving hebben laten zien en tijd voor een late lunch. ’s Middags vrije tijd voor wellicht even winkelen of een Spaanse siësta. Gezamenlijk afscheidsdiner en overnachting in het hotel.

Dag 8

Verzameltransfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer beperkt mogelijk alleen op aanvraag. Toeslag van € 175 hiervoor ter plaatse te betalen!
Gewicht

Max. 80 kg (indien zwaarder in overleg)

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 5 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten in goed verzorgde tweepersoonskamers op indeling.
 • Op basis van volpension vanaf dag 1 diner t/m dag 8 ontbijt, incl. tafelwijn en water bij lunch en diner
 • 6 rijdagen, ongeveer 6 a 9 uur per dag, ( alleen op dag 7 is een kortere tocht van ongeveer 3 a 4 uur)
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Malaga.
 • Aankomstdag verzameltransfer om 17.00 uur, op de dag van vertrek vlucht na 12.00 uur terug
 • Transport van de bagage tijdens de trekdagen
 • Begeleiding van een Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Malaga luchthaven
 • Prive transfer mogelijk vanaf Granada, op aanvraag mogelijk
 • Reisverzekering
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven