Ontdek Catalonië in het voetspoor van de piraten

Deze spectaculaire paardenvakantie voert ons langs de mooie kust, door de verborgen baaien en over de mooie stranden van Catalonië. Het mediterrane landschap van de Costa Brava staat garant voor prachtige rijroutes...

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1890
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze spectaculaire paardenvakantie voert ons langs de mooie kust, door de verborgen baaien en over de mooie stranden van Catalonië. Het mediterrane landschap van de Costa Brava staat garant voor prachtige rijroutes en adembenemende vergezichten. Dit reisprogramma is opgebouwd rondom de verhalen over de beruchte piraterij in deze streek, van de 14e tot de 17e eeuw. Hoewel de tijd van plunderingen, slavenhandel en aanvallen door de piraten al lang voorbij is, nemen de nog tastbare restanten ons mee op een avontuurlijk en bijzonder traject. We rijden langs de ruïnes van de Moorse forten en de boerderijen die eeuwen geleden weerstand boden aan de plunderende, Turkse piraat Roodbaard (oftewel Barbarossa Khair ad Din).

Sensatie en avontuur in een paradijselijke omgeving
Deze uitdagende vakantie te paard is een droom voor elke sportieve ruiter die op zoek is naar ongerepte natuur, lange zandstranden en sensationele herinneringen. Het is een geweldige kans om mee te stappen in het spoor van de piraten en Catalonië te ervaren als nooit van tevoren. We proeven van de rijke historie aan de Costa Brava en smullen van de Catalaanse keuken. Van een frisse duik in een baai tot een flinke galop over een immens zandstrand; dat is wat deze geweldige ruitervakantie ons te bieden heeft. Een ware must voor elke paardenliefhebber met een drang naar avontuur!

De route kan in beide richtingen gereden worden.

Voorbeeld dagprogramma

Vanwege de Covid-19 Pandemie is er een kleine aanpassing gemaakt bij de picknickpauzes van deze locatie. De ruiters krijgen tijdens deze dagen een vers lunchpakket mee in de zadeltas van hun paard. De lunchpakketten zijn voorzien van goed belegde broodjes, fruit, snack, toetje, sap en water. Met uitzondering op de restaurant-stops vermeld in het programma.

Dag 1:

Ontvangst en kennismaking. In Barcelona of Girona worden we opgehaald en naar een klein, pittoresk vissersdorp gebracht, vlakbij de grens met Frankrijk. Tijdens het diner ontmoeten we onze medereizigers en maken we kennis met onze gids.

Dag 2:

Na het ontbijt zadelen we onze paarden en beginnen we aan onze eerste tocht te paard. We volgen een veilige, maar tegelijk ook avontuurlijke, route over drie bergketens. Onderweg stoppen we voor een picknick en genieten we van een spectaculair uitzicht over de prachtige, blauwe zee. ’s Middags rijden we bergafwaarts over kronkelende paden naar het dorpje Selva de Mar met haar kleine, witte huizen. Het is een uitdagende route waarvoor we regelmatig zullen moeten afstappen om onze paarden aan de teugels naar beneden te leiden. We dineren en overnachten in een gezellig hotel in het dorp.

Dag 3:

Vandaag trekken we langs de routes die de beruchte piraten honderden jaren geleden ook al volgden. Het schiereiland loopt uit in de Middellandse Zee, waardoor rotsen zijn weggeslagen door de golven en talloze baaien werden gevormd. In het zadel van onze “Andalusiërs” trekken we over de rotsachtige paden. In een van de prachtige baaien genieten we van een picknick en kunnen we een frisse duik nemen. Deze ervaring zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan als het paradijs op aarde. Na deze aangename onderbreking, zetten we onze avontuurlijke tocht verder door het onherbergzame landschap van Cap de Creus. Het avondeten en de overnachting vinden plaats in het mooie dorpje Cadaques, dat niet voor niets ‘de parel van de Costa Brava’ wordt genoemd.

Dag 4:

Na het ontbijt rijden we met onze paarden door Cadaques. Zodra we dit dorpje achter ons laten, worden we omringd door een fascinerend berglandschap met wilde bloemen en welriekende kruiden. We genieten van een pauze in een prachtige baai met warm, zacht en wit zand. De zee lonkt en verleidt ons tot een verfrissende duik. ’s Middags trekken we verder langs een steile route over de bergpas, die ons een onvergetelijk panorama biedt over de baai van Rosas. Vannacht verblijven we in een gezellig familiehotel.

Dag 5:

Op onze paardrijtocht naar Rosas zien we heel wat groene olijfbomen en nemen we een kijkje in de citadel La Ciutadella. Deze historische plek herbergt tal van archeologische voorwerpen die de lang vervlogen strijd tegen de piraten voor ons bijzonder tastbaar maakt. We wandelen er over de groene heuvels die achter de kantelen van de burcht liggen en laten ons in gedachten meenemen naar een eeuwenoud verleden. Misschien hebben we het geluk om tijdens onze wandeling enkele ooievaars, flamingo’s of reigers te zien die vlakbij verblijven in een moerassig landschap. We sluiten deze dag ontspannend af in het zwembad van ons prachtige hotel, aan de grens met het nationaal park Aiguamolls.

Dag 6:

Als ware paardenliefhebbers genieten we vandaag van een heerlijke tocht in galop over het enorme witte zandstrand van Playa Grande. De tocht leidt ons vervolgens door een bos met zandduinen en naaldbomen, om uiteindelijk aan te komen bij de spectaculaire kliffen van de Costa Brava. In een adembenemend mooie en tegelijk verscholen inham picknicken we, nemen we een lekkere duik en ontspannen we tijdens een rustige siësta. De rest van onze tocht gaat over smalle bergrichels en steenachtige paden, waarbij we misschien wel het geluk ervaren om springende dolfijnen te zien in de oogverblindend mooie zee. We sluiten de dag af in een gezellig vissersdorp.

Dag 7:

Einde van ons piratenavontuur. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en vertrekken we naar Barcelona of Girona. Het reisprogramma is nu afgelopen. Ook voor deze reis geldt dat er altijd een mogelijkheid bestaat om enigszins van het programma af te wijken, indien de weersomstandigheden daarom vragen.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor vol pension dient ter plaatse contant betaald te worden.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 of 2 nachten met gezamenlijk sanitair)
 • Op basis van halfpension van dag van aankomst t/m dag van vertrek.
 • 5 dagen paardrijden ongeveer 3 tot 6 uur per dag (15 tot 30 km)
 • Begeleiding van een Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Lokale transfers tijdens de trektocht
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 150 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 120 p.p. retour, vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Fooien
 • Koffie bij het diner, alcoholische dranken en frisdrank
 • Toeslag volpension € 150 p.p, ter plaatse contant betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag € 60 voor aankomst met eigen auto, ter plaatse